Votre recherche n’a donné aucun résultat

Essayez une autre combinaison de filtres.

Mobimix

Een challenge rond actieve mobiliteit en verkeersveiligheid voor leerlingen van het 1e en 2e leerjaar secundair onderwijs.
Voor Brusselse scholen.

Inschrijving open

Wat is er aan de hand in Viesvuilland?

Plots staat er een prins of prinses uit Viesvuilland in de klas! Kunnen jouw leerlingen helpen om het afvalprobleem op te lossen? Samen gaan we op een spannend avontuur om het afval op school te verminderen en beter te sorteren.

Inschrijving open

GoodCook

Laat je leerlingen op een leuke manier kennismaken met gezonde voeding. Op het menu: zintuiglijke spelletjes, ontdekken van lokale en seizoensgebonden groenten en fruit, koken en ook lekker proeven!

Inschrijving open

Enerkids

Coöperatief spel over energie in Brussel: consumptie, besparing, duurzame energie …
Deze workshop wordt nog gegeven tot eind december 2024, dus schrijf je snel in om je plaatsje te reserveren.
Voor Brusselse scholen.

Inschrijving open

Climate School Workshop

De oorzaken en gevolgen begrijpen van de klimaatverandering, samen nadenken over mogelijke oplossingen … en dat alles op een leuke en interactieve manier.

Inschrijving open

Grondstoffenjacht

Kunnen we evolueren naar een duurzame levenscyclus voor onze elektrische toestellen? Een workshop over grondstoffen, urban mining en circulaire economie.

Inschrijving open
Jongeren nemen deel aan workshop KlimaatMissie en ontdekken de expo 'Antwerpen voor Klimaat'.

KlimaatMissie

Ga op KlimaatMissie en ontdek hoe jij met je klas kunt bijdragen om Antwerpen klimaatvriendelijker te maken. Duik in de interactieve expo ‘Antwerpen voor Klimaat’ en brainstorm over mogelijke klimaatoplossingen.

Inschrijving open

Workshop duurzame stad en CO2

Ontdek de duurzame stad van de toekomst aan de hand van VITO onderzoeksthema’s energie, water, materialen en lucht. Experimenteer met CO2-opslag en ervaar hoe je CO2 nuttig kan gebruiken.

Inschrijving open

Optimo in actie

De Beste Sorteerder van het Land is haar magische sorteerbril verloren. Samen met de leerlingen gaan ze stap voor stap doorheen het optimo-sorteerproces, op zoek naar de bril!
Voor scholen in Limburg en Diest.

Inschrijving open

ElektroHelden

Een educatief project waarin scholen binnen een stad, gemeente of regio de strijd aangaan met elektronisch afval. Het combineert bewustwording over circulariteit met een fysieke inzamelactie.

Inschrijving open

Workshops composteren op school

Composteren kan je leren. Nodig een coach van GoodPlanet uit in de klas en stoom je leerlingen klaar om als echte compostmeesters afval om te toveren tot aarde.
Voor scholen in Limburg en Diest.

Inschrijving open

Opgeruimd staat netjes

Herstellen is hip en tweedehands is tof. Samen met eekhoorns Bert en Bieke ontdekken je leerlingen hoe ze afval kunnen voorkomen.
Voor scholen in Limburg en Diest.

Inschrijving open

Mick Plastic

Mick leert in het museum van natuur over de schadelijke effecten van plastic en bouwt een teletijdmachine om te reizen naar jouw school. Helpen jouw leerlingen om de toekomst beter te maken?
Voor scholen in Limburg en Diest.

Inschrijving open
14 JULI 2024

Big Jump

Ieder jaar tellen we af naar de tweede zondag van juli: de dag waarop Big Jump plaatsvindt. Een internationaal evenement waarbij jaarlijks duizenden burgers over heel Europa de sprong wagen voor springlevend water.

Nestelbos

Een stukje natuur waar kinderen al spelend grenzen verleggen en talenten ontdekken. Verschillende nesten prikkelen hun sociale, zintuiglijke en motorische ontwikkeling.

Inschrijving open

Mini Bos, Mega Effect

Wil je als school of vereniging de natuur een handje toesteken en de biodiversiteit helpen vergroten? Plant samen met ons een Mini Bos aan. We herlanceren het project om te planten in de winter van 2024-25. Schrijf je nu al in om op de hoogte te blijven!

Inschrijving open
Photo VisitFlanders (c) Milo Profi

Ontdek de Slow City

Klaar voor een onvergetelijke groepsactiviteit in hartje Brussel? Doe mee aan deze gratis begeleide activiteit in de stad en ontdek de magie van een Slow City!

Inschrijving open

TextielHelden

TextielHelden is een educatief project waarin de levenscyclus van kledij centraal staat: van grondstof over productieproces naar onze (over)consumptie van kledij.
Voor scholen uit Hamme, Bornem of Puurs-Sint-Amands

Tiny Forest

Een klein stukje wilde natuur, midden in de stad. Een prettige plek voor dieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de natuur. Stadsmussen klein en groot ontmoeten elkaar op een groene en gezonde plek.

Young Reporters for the Environment

Ben je tussen de 16 en 25 jaar en maak je je zorgen over het milieu en de samenleving? Laat ons weten wat jou inspireert of verontwaardigt. Kies het medium dat het beste bij je past en doe mee aan de wedstrijd Young Reporters for the Environment!

Good Energy Schools

We begeleiden je school (leerlingen én korps) rond het thema energie. Een traject met 3 interactieve workshops en een energie-scan van het schoolgebouw resulteert in een concreet plan voor energiebesparing.

PlantAardig (w)eten

Ontdek de smaak van PlantAardig eten. Workshop voor scholen waarin leerlingen plantaardige eiwitbronnen verkennen, heerlijke hapjes bereiden en we ook de ouders inspireren. Goed voor je gezondheid en de planeet!

Sporenbos Brakel

Het eerste speel- en leerbos in de Vlaamse Ardennen. Het zal bestaan uit vier soorten van bos met meer dan 5.000 m² aan natuurlijke speelruimte en er worden 1500 nieuwe bomen voorzien. Laat ook jouw sporen achter en bouw met jouw gift mee aan de toekomst van onze kinderen.

De Klimaatkid

Klimaattraject van 2 jaren voor jongeren die leren wat klimaatverandering betekent en hoe zij kunnen meewerken aan een klimaat–neutrale stad.

ResourCity

Kunnen we de groeiende wereldwijde vraag naar grondstoffen nog volgen? En wil je leren hoe we schaarse grondstoffen op een duurzame manier kunnen ontginnen en (her)gebruiken? Kom het te weten via het gratis educatief pakket bij de app ‘ResourCity’ van VITO voor het secundair onderwijs.

Milieulessen IOK

Workshops waarin kinderen op een speelde manier worden geïnspireerd om duurzaam om te gaan met het klimaat, energie- en waterverbruik.
Enkel voor scholen in de Antwerpse Kempen (regio IOK).

Waterklassen

Hoe kunnen we (beter) zorg dragen voor ons kostbare water? In zes workshops leren leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar alles over de waterkringloop en waterbeleid.

Wij zijn Ruimte

Hoe kunnen we met andere ogen naar onze buurt kijken? Van wie is ruimte? Hoe kunnen we die mooier, gezonder en klimaatvriendelijker maken? ‘Wij zijn Ruimte’ wil scholen en buurtgroepen tools aanreiken om met deze vragen aan de slag te gaan. Neem deel aan 1 van de 5 pilootprojecten.

B@SEBALL

Wetenschappelijk onderzoek naar de positieve effecten van biodiversiteit in en rond de school, op de fysieke en mentale gezondheid van leerlingen.

Expo Water wereldwijd

Deze fototentoonstelling brengt zowel waterproblemen als oplossingen in beeld. Prachtige foto’s van Dieter Telemans vertellen verhalen van over de hele wereld. Ze inspireren de bezoeker om zelf een deel van de oplossing te worden.

Buurtcompost

In Sint-Joost-ten-Node startte GoodPlanet een netwerk van buurtcomposten. De tweetalige affiches en stickers kan je, net als het filmpje-zonder-woorden, ook voor jouw buurtcompost, op school of zelfs thuis gebruiken.

Pimp je speelplaats

Is ook jouw speelplaats nog hard, saai en grijs? Wil je gaan voor een kleurrijke plek met aandacht voor het welbevinden van je leerlingen? Het project Pimp je speelplaats beantwoordt al je vragen en wil zo schoolspeelplaatsen boeiender en natuurrijker maken.