Buitenlesdag
Donderdag 28 april 2022

Buitenlesdag is één van de vijf actiedagen van de campagne GoodPlanet Challenges.

Buitenlesdag is…
De tijd nemen om naar buiten te gaan voor een buitenles of een educatieve picknick.

Waarom?
Omdat buiten leren, spelen en bewegen in de natuur goed is voor ons welzijn, én de leerprestaties bevordert. Ruil je muffe refter of klaslokaal in voor een inspirerende les in én over het groen. Zo leren we de natuur terug beter kennen, en gaan we ze vanzelf meer respecteren.

Hoe?

Breng de natuur naar binnen (zie ook de Challenges-nieuwsbrief).
Luister natuurgeluiden of wandel virtueel in een bos. Doe yogaoefeningen op natuurposes zoals ‘de boom’ en ‘de vlinder’. Of knutsel en filosofeer over de natuur.

Er zijn twee niveaus van deelname. Niveau 1 is meer toegankelijk en minder moeilijk dan niveau 2. Je kan je engageren voor niveau 1 of 2 of allebei!

  • Niveau 1 : Ik organiseer een educatieve picknick in het groen (met respect voor de natuur) en integreer andere challenges zoals Zero afval en Eet lokaal.
  • Niveau 2 : Ik organiseer een buitenles (of vergadering) in het groen (met respect voor de natuur).

Kies voor niveau 2 en realiseer een maximale impact!
Organiseer een buitenles met je leerlingen zoals een les lichamelijke opvoeding, knutselen, leren over de natuur, … maar ook taal- en rekenlessen zijn buiten vaak veel leuker dan binnen.

Op zoek naar meer informatie? Kijk op buitenlesdag.be en ontdek hoe je #elkedagbuitenlesdag kan houden, ook nu we noodgedwongen ‘In ons kot’ moeten blijven.

Ik schrijf me in Bekijk de andere challenges Educatieve tools

In samenwerking met MOS.
Met de steun van de Vlaamse overheid.