• Publieke partners
  • Privépartners
  • Verenigingen
  • Stichtingen
  • FEE

Vlaanderen

Vlaamse Overheid

Lokale besturen en verenigingen

Brussel Hoofdstedelijk Gewest

Lokale besturen en verenigingen

Wallonië

Waalse Overheid

Lokale besturen en verenigingen

Federatie Brussel-Wallonië

Federaal

Internationaal

Sinds haar oprichting in 1997 werkt GoodPlanet Belgium vzw samen met privépartners. Omdat we ervan overtuigd zijn dat we met bruggen bouwen samen meer kunnen bereiken dan met deuren sluiten. Deze samenwerking kan verschillende vormen aannemen. Een workshop voor de medewerkers, een activiteit uitwerken voor de klanten of de handen in elkaar slaan in het kader van een scholenproject. We geven steeds de voorkeur aan duurzame win-win partnerschappen op lange termijn. Om te beslissen of we al dan niet met een onderneming in zee gaan, gaan we niet over één nacht ijs. We volgen hierbij onze ethische code en schakelen indien nodig ons ethisch comité in.

Bedrijven

Aquafin zuivert het huishoudelijke rioolwater in Vlaanderen zodat het proper naar de rivieren en de zee stroomt. Met de steun van Aquafin coördineert GoodPlanet het internationaal kwaliteitslabel voor duurzaam toerisme en duurzame recreatie Blue Flag.
GoodPlanet Belgium en AXA Belgium werken samen om Belgische middelbare scholieren workshops aan te bieden over de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering.
Bongo steunt GoodPlanet in haar missie om duurzaam leven en – meer specifiek – duurzaam toerisme te promoten, onder andere door het label ‘Green Key’ in haar assortiment op te nemen.
Via de website www.greentripper.org kan je de CO2-uitstoot van je wagen, vliegtuigreis of thuisverbruik berekenen en compenseren door een project in het Zuiden te steunen. GoodPlanet is één van de organisaties die je bijkomend kan steunen. We werken ook samen om klanten van GoodPlanet binnen het Green Key-programma CO2-neutraal te maken.
Met de steun van Colruyt Group rolt GoodPlanet het Tiny Forest®– concept verder uit in heel België. Maar liefst 20 kleine bosjes worden aangeplant en meer dan 400 leerlingen worden opgeleid tot Tiny Forest rangers. Ook ‘Een Hart voor Bijen’ bloeit weelderig met bloemenweides in 741 scholen en verenigingen, en een totaal van 14.500 leerlingen die op onderzoek uitgaan.
Zo zetten we samen in op meer biodiversiteit en meer natuurbetrokkenheid.
Met de steun van Delhaize creëerden we het GoodCooks-programma om leerlingen van 8 tot 12 jaar kennis te laten maken met gezond en duurzaam eten. In vijf jaar tijd zijn de doelstellingen waargemaakt en hebben we meer dan 40.000 kinderen en hun families bereikt. Maar het avontuur gaat verder!
GoodPlanet is partner van dit ingenieursbureau voor het pilootproject ‘Energiebesparing in scholen’ van de Vlaamse overheid departement Onderwijs en vorming. Samen begeleiden we twee scholen.
Met de steun van de Fondation Engie zoekt en begeleidt GoodPlanet een tiental ‘klimaatambassadeurs’. Deze jongeren worden uitgenodigd hun ervaringen te delen met andere jongeren en nemen deel aan diverse activiteiten van GoodPlanet.
Met de steun van Groep Brussel Lambert zet GoodPlanet zich sinds 2020 in om leerlingen van lagere scholen in heel België bewust te maken van het belang voor onze wereld van duurzame wateroplossingen, én het eigen watergebruik te bevragen.
Le Soir is partner bij de organisatie en communicatie van de wedstrijd ‘Young Reporters for the Environment‘.
Radio NRJ is partner bij de organisatie en communicatie van de wedstrijd ‘Young Reporters for the Environment‘. In het kader van het programma #PlayForZero is hun doel om tegen 2030 een zero ecologische voetafdruk te hebben. GoodPlanet organiseert workshops voor medewerkers van NRJ om hen te ondersteunen in deze ambitie.
Proximus steunt GoodPlanet omdat ICT een belangrijke rol kan spelen in de strijd tegen klimaatverandering. Samen zetten we onze schouders onder gsm-inzamelacties in scholen en een digitaal enquêtesysteem waarmee scholen data kunnen verzamelen met het oog op het opzetten en evalueren van gerichte duurzaamheidsacties. Proximus ontwikkelt ook oplossingen om de CO2-uitstoot van het bedrijf te verminderen, kwetsbare groepen te ondersteunen en iedereen toegang te verlenen tot de digitale wereld.
GoodPlanet ondersteunt Sodexo op het vlak van sensibilisatie van leerlingen rond duurzame en gezonde voeding in scholen waar Sodexo de catering verzorgt.
Sylva boomkwekerijen ondersteunt de realisatie van het Sporenbos in Brakel.
Voor het Belgische Spadel leek een partnerschap met GoodPlanet zo helder als water. De thema’s van GoodPlanet, zoals bossen, water en biodiversiteit, sluiten volledig aan bij de missie van het bedrijf: het beste van de natuur, zuiver natuurlijk water, beschermen. Voor ons vandaag, maar ook voor de komende generaties. Het duurzaamheidbeleid van Spadel berust op drie belangrijke pijlers:

  • Bescherming van de waterbronnen, van het milieu en van de biodiversiteit.
  • Continue vermindering van de ecologische voetafdruk: duurzaam verpakkings- en energiebeleid, regionale speler met beperkte transportafstanden, …
  • Een bedrijf waar gemeenschappelijke waarden intens beleefd worden.
In de THON hotels worden klanten die zich milieuvriendelijk gedragen beloond met een voucher. Die kunnen ze omruilen en zo drie goede doelen steunen, waaronder GoodPlanet. Jaarlijks starten zo honderden scholen met een schoolmoestuin.
Met het ‘MyBirthdayChoice’-partnerschap geeft Wemanity haar medewerkers de kans om GoodPlanet te steunen. Verschillende impact-niveau’s zijn hierbij mogelijk: gaande van een verjaardagsgift tot het actief inzetten van hun expertise via competentiesponsoring, vrijwilligerswerk en andere initiatieven.


Coöperaties

GoodPlanet en Cera hebben samen het belang van groene en gezellige speelplaatsen op de kaart gezet in België. Jaarlijks ontdekken duizenden wandelaars duurzame plekjes en initiatieven in Vlaamse steden via de Cera GoodWalk. Samen met scholen en verenigingen planten we tegen eind 2023 1000 Mini Bosjes over heel België – voor meer biodiversiteit en een waterduurzame toekomst.
EnergieID geeft GoodPlanet technisch advies bij de uitbouw van een digitale tool die scholen toelaat om hun gegevens rond duurzaamheid te registeren, te meten en te vergelijken met andere scholen. Zo kunnen ze aan de slag met bijvoorbeeld data rond afval, energie, water, voeding en mobiliteit. Kunnen ze nog beter scoren? Dan raden we hen acties en projecten op maat aan. EnergieID ondersteunt ook klanten van GoodPlanet binnen het Green Key-programma bij het monitoren van hun energieverbruik. GoodPlanet is eveneens vennoot van EnergieID.

FEE Projecten

FEE Leden