• Publieke partners
  • Partners committee
  • Privépartners
  • Verenigingen

Vlaanderen

Vlaamse Overheid

Lokale besturen

Brussel Hoofdstedelijk Gewest

Lokale besturen

Wallonië

Waalse Overheid

Lokale besturen

Federatie Brussel-Wallonië

Federaal

Internationaal

Proximus steunt GoodPlanet Belgium omdat ICT een belangrijke rol kan spelen in de strijd tegen klimaatverandering. Samen zetten we onze schouders onder gsm-inzamelacties in scholen en een digitaal enquêtesysteem waarmee scholen data kunnen verzamelen met het oog op het opzetten en evalueren van gerichte duurzaamheidsacties.

Proximus ontwikkelt ook oplossingen om de CO2-uitstoot van het bedrijf te verminderen, kwetsbare groepen te ondersteunen en iedereen toegang te verlenen tot de digitale wereld. www.proximus.com

Voor het Belgische Spadel leek een partnerschap met GoodPlanet zo helder als water. De thema’s van GoodPlanet, zoals bossen, water en biodiversiteit, sluiten volledig aan bij de missie van het bedrijf: het beste van de natuur, zuiver natuurlijk water, beschermen. Voor ons vandaag, maar ook voor de komende generaties. Het duurzaamheidbeleid van Spadel berust op drie belangrijke pijlers:

  • Bescherming van de waterbronnen, van het milieu en van de biodiversiteit.
  • Continue vermindering van de ecologische voetafdruk: duurzaam verpakkings- en energiebeleid, regionale speler met beperkte transportafstanden, …
  • Een bedrijf waar gemeenschappelijke waarden intens beleefd worden.

www.spadel.com

Sinds haar oprichting in 1997 werkt GoodPlanet Belgium vzw samen met privépartners. Omdat we ervan overtuigd zijn dat we met bruggen bouwen samen meer kunnen bereiken dan met deuren sluiten. Deze samenwerking kan verschillende vormen aannemen. Een workshop voor de medewerkers, een activiteit uitwerken voor de klanten of de handen in elkaar slaan in het kader van een scholenproject. We geven steeds de voorkeur aan duurzame win-win partnerschappen op lange termijn. Om te beslissen of we al dan niet met een onderneming in zee gaan, gaan we niet over één nacht ijs. We volgen hierbij onze ethische code en schakelen indien nodig ons ethisch comité in.

Bedrijven

Aquafin zuivert het huishoudelijke rioolwater in Vlaanderen zodat het proper naar de rivieren en de zee stroomt. Met de steun van Aquafin coördineert GoodPlanet het jaarlijks evenement Big Jump en het internationaal kwaliteitslabel voor duurzaam toerisme en duurzame recreatie Blue Flag.
GoodPlanet werkt mee aan de corporate responsability strategie van AXA en vertaalt deze naar concrete acties met betrekking tot klimaatverandering, het verkleinen van de ecologische voetafdruk, diversiteit, … Dit voor zowel de duizenden medewerkers in België als de klanten van de verzekeraar.
Via de website www.greentripper.org kan je de CO2-uitstoot van je wagen, vliegtuigreis of thuisverbruik berekenen en compenseren door een project in het Zuiden te steunen. GoodPlanet is één van de organisaties die je bijkomend kan steunen. We werken ook samen om klanten van GoodPlanet binnen het Green Key-programma CO2-neutraal te maken.
Met de steun van Colruyt Group, stimuleert GoodPlanet meer dan 1000 leerlingen om creatieve oplossingen te bedenken voor de zwerfvuilproblematiek.
Met de steun van Delhaize bezochten onze GoodCooks al honderden klassen om leerlingen van het vierde tot zesde leerjaar goesting te geven in gezonde, seizoensgebonden en lokale groenten en fruit.
Samen met GoodPlanet zet Deloitte de SDG’s (Sustainable Development Goals) om naar de praktijk op de werkvloer via concrete acties rond mobiliteit, duurzame voeding, klimaatverandering en circulaire economie.
Eurostar en GoodPlanet Belgium promoten samen duurzaam toerisme. Eurostar is een van de partners van de Cera GoodWalk, een duurzame wandelzoektocht in een stad. De winnaar van deze wedstrijd ontvangt een treinreis naar Londen om ook daar duurzame adresjes te ontdekken.
GoodPlanet is partner van dit ingenieursbureau voor het pilootproject ‘Energiebesparing in scholen’ van de Vlaamse overheid departement Onderwijs en vorming. Samen begeleiden we twee scholen.
Met de steun van Groep Brussel Lambert zet GoodPlanet zich sinds 2020 in om leerlingen van lagere scholen in heel België bewust te maken van het belang voor onze wereld van duurzame wateroplossingen, én het eigen watergebruik te bevragen.
GoodPlanet verzorgt workshops rond duurzaamheid (energiebesparing, duurzame voeding, afvalvermindering, …) voor de IKEA Family-klanten.
GoodPlanet is partner van dit ingenieursbureau voor het pilootproject ‘Energiebesparing in scholen’ van de Vlaamse overheid departement Onderwijs en vorming. Samen begeleiden we één school.
GoodPlanet biedt coaching aan rond hernieuwbare energie en energiebesparing voor B2B-klanten van Luminus.
GoodPlanet ondersteunt Sodexo op het vlak van sensibilisatie van leerlingen rond duurzame en gezonde voeding in scholen waar Sodexo de catering verzorgt.
GoodPlanet ontwikkelde met de steun van Tetra Pak een educatieve website vol lesmateriaal en activiteiten rond boseducatie. Binnen dit project begeleidden we bovendien tal van natuurworkshops.
In de THON hotels worden klanten die zich milieuvriendelijk gedragen beloond met een voucher. Die kunnen ze omruilen en zo drie goede doelen steunen, waaronder GoodPlanet. Jaarlijks starten zo honderden scholen met een schoolmoestuin.
Dankzij de samenwerking tussen GoodPlanet en VITO kregen al honderden klassen de kans om een educatieve rondleiding bij te wonen in de leercentrale geothermie en warmtenetten.


Coöperaties

GoodPlanet en Cera hebben samen het belang van groene en gezellige speelplaatsen op de kaart gezet in België. Jaarlijks ontdekken duizenden wandelaars duurzame plekjes en initiatieven in Vlaamse steden via de Cera GoodWalk.
EnergieID geeft GoodPlanet technisch advies bij de uitbouw van een digitale tool die scholen toelaat om hun gegevens rond duurzaamheid te registeren, te meten en te vergelijken met andere scholen. Zo kunnen ze aan de slag met bijvoorbeeld data rond afval, energie, water, voeding en mobiliteit. Kunnen ze nog beter scoren? Dan raden we hen acties en projecten op maat aan. EnergieID ondersteunt ook klanten van GoodPlanet binnen het Green Key-programma bij het monitoren van hun energieverbruik. GoodPlanet is eveneens vennoot van EnergieID.