Ben je tussen de 16 en 25 jaar en wil je actie ondernemen voor een duurzamere toekomst? Doe wat anderen niet doen, laat je stem horen!
Maak met de hulp van GoodPlanet een reportage over een onderwerp dat jou raakt, op de manier die jou het beste ligt: foto, video, podcast, artikel … Alles is mogelijk. 


Ben je nieuwsgierig, wil je nieuwe vaardigheden onder de knie krijgen en deelnemen aan boeiende uitwisselingen en discussies met jongeren en experts die dezelfde interesses hebben als jij? Kom dan naar onze vormingsdagen. Ze gaan over onderwerpen als milieu, journalistiek, kritisch denken en burgerschap. Het volgen van de dagen zal je helpen om een kwaliteitsvolle reportage te maken en je kansen om te winnen te vergroten.

De beste inzendingen doen mee aan de internationale wedstrijd van FEE (Foundation for Environmental Education). Zo word je een Young Reporter for the Environment, over de grenzen heen

Informatie over de vormingen en de wedstrijd vind je hier >

Prijzen

De winnaars van de verschillende categorieën worden geselecteerd door onze jury en ontvangen een prijs ter waarde van 100 euro.
De winnaars van elke categorie zullen België vertegenwoordigen in de internationale wedstrijd van FEE (Foundation for Environmental Education). Als een van de Belgische projecten wint, krijgt de winnaar een diploma uitgereikt en wordt het werk internationaal gepubliceerd op online platforms.

Inspiratie

Laat je inspireren door de winnaars van de vorige edities.


Ben je leerkracht?

Wil je de wedstrijd opnemen in je curriculum en als leerdoel voor je klas? Contacteer ons rechtstreeks via e-mail.


Young Reporters for the Environment is een initiatief van de Foundation for Environmental Education (FEE) en wordt in België gecoördineerd door GoodPlanet.

Met financiële steun van de Nationale Loterij en media-steun van NRJ en Le Soir.