Votre recherche n’a donné aucun résultat

Essayez une autre combinaison de filtres.

Climate School Workshop

De oorzaken en gevolgen begrijpen van de klimaatverandering, samen nadenken over mogelijke oplossingen… en dat alles op een leuke en interactieve manier.

Inschrijving open

Good Energy Schools

We begeleiden je school (leerlingen én korps) rond het thema energie. Een traject met 3 interactieve workshops en een energie-scan van het schoolgebouw resulteert in een concreet plan voor energiebesparing.

Inschrijving open

Grondstoffenjacht

Kunnen we evolueren naar een duurzame levenscyclus voor onze elektrische toestellen? Een workshop over grondstoffen, materialen, urban mining en circulaire economie.

Inschrijving open

ElektroHelden

Een educatief project waarin scholen binnen een stad, gemeente of regio de strijd aangaan met elektronisch afval. Het combineert bewustwording over circulariteit met een fysieke inzamelactie.

Inschrijving open

Nestelbos

Een stukje natuur waar kinderen al spelend grenzen verleggen en talenten ontdekken. Verschillende nesten prikkelen hun sociale, zintuiglijke en motorische ontwikkeling.

Inschrijving open

Optimo in actie

De Beste Sorteerder van het Land is haar magische sorteerbril verloren. Samen met de leerlingen gaan ze stap voor stap doorheen het optimo-sorteerproces, op zoek naar de bril!
Voor scholen in Limburg en Diest.

Inschrijving open

Enerkids

Coöperatief spel over energie in Brussel: consumptie, besparing, duurzame energie …
Voor Brusselse scholen.

Inschrijving open

Workshops composteren op school

Composteren kan je leren. Nodig een coach van GoodPlanet uit in de klas en stoom je leerlingen klaar om als echte compostmeesters afval om te toveren tot aarde.
Voor scholen in Limburg en Diest.

Inschrijving open

Opgeruimd staat netjes

Herstellen is hip en tweedehands is tof. Samen met eekhoorns Bert en Bieke ontdekken je leerlingen hoe ze afval kunnen voorkomen.
Voor scholen in Limburg en Diest.

Inschrijving open

Mick Plastic

Mick leert in het museum van natuur over de schadelijke effecten van plastic en bouwt een teletijdmachine om te reizen naar jouw school. Helpen jouw leerlingen om de toekomst beter te maken?
Voor scholen in Limburg en Diest.

Inschrijving open
Photo VisitFlanders (c) Milo Profi

Ontdek de Slow City

Klaar voor een onvergetelijke groepsactiviteit in hartje Brussel? Doe mee aan deze gratis begeleide activiteit in de stad en ontdek de magie van een Slow City!

Inschrijving open

De Klimaatkid

Klimaattraject van 2 jaren voor jongeren die leren wat klimaatverandering betekent en hoe zij kunnen meewerken aan een klimaat–neutrale stad.

PlantAardig (w)eten

Kiezen voor plantAardig betekent kiezen voor voeding die goed is voor onszelf én onze planeet. Ontdek het voedsel van de toekomst in een gratis workshop.
Enkel voor Gentse scholen.

ResourCity

Kunnen we de groeiende wereldwijde vraag naar grondstoffen nog volgen? En wil je leren hoe we schaarse grondstoffen op een duurzame manier kunnen ontginnen en (her)gebruiken? Kom het te weten via het gratis educatief pakket bij de app ‘ResourCity’ van VITO voor het secundair onderwijs.

Milieulessen IOK

Workshops waarin kinderen op een speelde manier worden geïnspireerd om duurzaam om te gaan met het klimaat, energie- en waterverbruik.
Enkel voor scholen in de Antwerpse Kempen (regio IOK).

Waterklassen

Hoe kunnen we (beter) zorg dragen voor ons kostbare water? In zes workshops leren leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar alles over de waterkringloop en waterbeleid.

Wij zijn Ruimte

Hoe kunnen we met andere ogen naar onze buurt kijken? Van wie is ruimte? Hoe kunnen we die mooier, gezonder en klimaatvriendelijker maken? ‘Wij zijn Ruimte’ wil scholen en buurtgroepen tools aanreiken om met deze vragen aan de slag te gaan. Neem deel aan 1 van de 5 pilootprojecten.

9 JULI 2023

Big Jump

Ieder jaar tellen we af naar de tweede zondag van juli: de dag waarop Big Jump plaatsvindt. Een internationaal evenement waarbij jaarlijks duizenden burgers over heel Europa de sprong wagen voor proper water.

Tiny Forest

Een klein stukje wilde natuur, midden in de stad. Een prettige plek voor dieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de natuur. Stadsmussen klein en groot ontmoeten elkaar op een groene en gezonde plek.

B@SEBALL

Wetenschappelijk onderzoek naar de positieve effecten van biodiversiteit in en rond de school, op de fysieke en mentale gezondheid van leerlingen.

Energy parties

Het project Energieke Dorpen brengt mensen uit Veurne en Diksmuide samen om na te denken over energie en zelf in actie te schieten. Een Tupperwareparty, maar toch net even anders.

Expo Water wereldwijd

Deze fototentoonstelling brengt zowel waterproblemen als oplossingen in beeld. Prachtige foto’s van Dieter Telemans vertellen verhalen van over de hele wereld. Ze inspireren de bezoeker om zelf een deel van de oplossing te worden.

Buurtcompost

In Sint-Joost-ten-Node startte GoodPlanet een netwerk van buurtcomposten. De tweetalige affiches en stickers kan je, net als het filmpje-zonder-woorden, ook voor jouw buurtcompost, op school of zelfs thuis gebruiken.

Pimp je speelplaats

Is ook jouw speelplaats nog hard, saai en grijs? Wil je gaan voor een kleurrijke plek met aandacht voor het welbevinden van je leerlingen? Het project Pimp je speelplaats beantwoordt al je vragen en wil zo schoolspeelplaatsen boeiender en natuurrijker maken.

Workshops op maat

Het educatief team van GoodPlanet geeft workshops rond alle duurzaamheidsthema’s. Van de kleuterschool tot de universiteit. Of voor een gemengde groep van leerkrachten, leerlingen, schoolpersoneel en ouders. Een eenmalige workshop of een traject op maat.

Young Reporters for the Environment

Een internationaal programma voor jongeren die hun stem willen laten horen via de media. Onderzoek, bevraag, inspireer; vertel op een constructieve manier jouw verhaal over milieu-uitdagingen en word een Young Reporter for the Environment 2024.

Inschrijving open