Votre recherche n’a donné aucun résultat

Essayez une autre combinaison de filtres.

GoodCook Quest

Via uitdagingen, leuke activiteiten en lekker samen kokerellen worden je leerlingen echte kenners op vlak van duurzame voeding.  Ze treden zo toe tot de ‘Ridders van de gezonde tafel’!

MobX Adventure

Via raadsels, experimenten, uitdagingen, … worden jouw leerlingen uitgedaagd na te denken over duurzame en verantwoorde mobiliteit in de stad of veiligheid en hoffelijkheid in het openbaar vervoer in Brussel.
Enkel voor Brusselse scholen.

Interview met Ewoud Monbaliu

… één van de gangmakers van het 7E-model. We gingen met hem in gesprek om meer te leren over wat nu écht goed werkt als je gedragsverandering wil aanvuren en draagvlak en ‘engagement’ creëren.

  Klimaatket: Klimaat op kindermaat

  De ‘Klimaatket’ komt naar je toe! Deze sympathieke kerel ‘uit de toekomst’ leert de kinderen meer over klimaatverandering en hoe zij kunnen meewerken aan een klimaatneutrale stad.
  Voor Vilvoordse klassen uit de derde graad lager onderwijs.

  15 MEI - 7 NOV 2021

  Cera GoodWalk

  Wandelzoektocht met wedstrijd. Duurzame initiatieven en culturele plekjes in Brussel, Sint-Gillis ontdekken. Wanneer je wil, met wie je wil en op je eigen tempo.

  Onbeperkt Buiten XL

  Een uitstap maken in de natuur moeten mogelijk zijn voor iedereen! Maar waar vinden mensen met een beperking of hun begeleiders hierover informatie? En hoe kunnen parken en groendomeinen over hun inclusief aanbod communiceren?

  Olierecyclage – Interview met Kelly

  Waarom loopt het gesmeerd als je olie recycleert? We vroegen Kelly De Leuze, de coördinator van het circulaire-economie-programma van GoodPlanet héél graag even de oren van het hoofd over het hele fijne nieuwe educatief pakket over olierecyclage dat deze maand wordt gelanceerd met Valorlub.

  Aardwarmte – Interview met Marieke

  Aardwarmte is hot. Marieke Tijskens is de coördinator en bezieler van de gloédnieuwe online leermodule Aardwarmte van GoodPlanet en VITO. We vroegen haar héél graag even de oren van het hoofd over de – al zeggen we het zelf – heel leerrijke modules die ze de laatste maanden van nul opbouwde.

  Photo VisitFlanders (c) Milo Profi

  Stad 30 Beleeftours

  Brussel is nu een Stad 30. Maar wat wil dat zeggen? Waarom is dat goed?
  Wandel mee in Elsene of Kuregem en kijk, meet en beleef waarom trager verkeer de stad veiliger en leefbaarder maakt.

  PlantAardig (w)eten

  Kiezen voor plantAardig betekent kiezen voor voeding die goed is voor onszelf én onze planeet. Ontdek het voedsel van de toekomst in een gratis workshop.
  Enkel voor Gentse scholen.

  Duurzaamheidscoaching | Corona-Special

  Heb je het ook gehad met dagenlang werken voor een scherm? Toch kan je dat ook leuk maken: waarom geen gebruik maken van deze crisis om samen met je collega’s duurzame(re) gewoontes te ontwikkelen? Maar hoe doe je dit online?

  Villa Pila @ school

  Villa Pila @ school neemt je mee doorheen de wondere wereld van de batterij: van oorsprong tot recyclage. Hoe zien ze eruit, hoe werken ze en hoe kunnen ze een tweede leven krijgen als brilmontuur of fiets ?
  Enkel voor Brusselse scholen.

  Grondstoffenjacht

  Kunnen we evolueren naar een duurzame levenscyclus voor onze elektrische toestellen? Een workshop over grondstoffen, materialen, urban mining en circulaire economie.

  17 SEP - 31 OKT 2021

  Human migration

  Deze expo plaatst migratie in een historische context, geeft een overzicht van de verschillende oorzaken en schetst de kansen voor een duurzame samenleving.
  De tentoonstelling is van 17 september tot 31 oktober 2021 te bezichtigen in Deinze.

  MVO Coaching

  Wil je als bedrijf of organisatie duurzamer werken, maar je weet niet goed hoe je begint? Dan is er GoodPlanet ‘Sustainable Solutions’. Wij begeleiden en adviseren het management- of het duurzaamheidsteam in de transitie naar duurzaam –of duurzamer- ondernemen.

  Word een ‘Zero afval’ school

  Ben je geïnteresseerd in ‘zero afval’ op school? Wil je het thema in je lessen introduceren en er samen een concreet, leuk en uitdagend schoolproject van maken dat goed is voor het milieu en ieders gezondheid?
  Enkel voor Brusselse scholen.

  B@SEBALL

  Wetenschappelijk onderzoek naar de positieve effecten van biodiversiteit in en rond de school, op de fysieke en mentale gezondheid van leerlingen.

  Agile Mobility Challenge

  In de Agile Mobility Challenge reis je speels door Brussel met je team met verschillende vervoersmodi. Ondertussen ga je spannende uitdagingen aan op vlak van verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit. Een geweldige gelegenheid om onze mooie hoofdstad vanuit een nieuwe invalshoek te bekijken!

  Topten.be

  Topten.be is dé referentie voor energie-efficiënte toestellen voor verwarming en koeling. Met de website én online zoekmachine Topten.be zet GoodPlanet mee zijn schouders onder het Europese project ‘Hacks’.

  10 JULI 2022

  Big Jump

  Ieder jaar tellen we af naar de tweede zondag van juli: de dag waarop Big Jump plaatsvindt. Een internationaal evenement waarbij jaarlijks duizenden burgers over heel Europa de sprong wagen voor proper water.

  Tiny Forest

  Een klein stukje wilde natuur, midden in de stad. Een prettige plek voor dieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de natuur. Stadsmussen klein en groot ontmoeten elkaar op een groene en gezonde plek.

  Energy parties

  Het project Energieke Dorpen brengt mensen uit Veurne en Diksmuide samen om na te denken over energie en zelf in actie te schieten. Een Tupperwareparty, maar toch net even anders.

  Green Flag Award

  5 Belgische parken en groene ruimten krijgen internationale erkenning met Green Flag Award 2019. Deze award erkent en beloont duurzaam beheerde en toegankelijke groene ruimtes die voldoen aan de behoeften van hun gebruikers.

  Workshops composteren op school

  Composteren kan je leren. Nodig een educatief medewerker van GoodPlanet uit in de klas en stoom je leerlingen klaar om als echte compostmeesters afval om te toveren tot aarde.
  Gratis voor scholen in Limburg en Diest.

  Water wereldwijd

  Deze fototentoonstelling brengt zowel waterproblemen als oplossingen in beeld. Prachtige foto’s van Dieter Telemans vertellen verhalen van over de hele wereld. Ze inspireren de bezoeker om zelf een deel van de oplossing te worden.

  Buurtcompost

  In Sint-Joost-ten-Node startte GoodPlanet een netwerk van buurtcomposten. De tweetalige affiches en stickers kan je, net als het filmpje-zonder-woorden, ook voor jouw buurtcompost, op school of zelfs thuis gebruiken.

  Pimp je speelplaats

  Is ook jouw speelplaats nog hard, saai en grijs? Wil je gaan voor een kleurrijke plek met aandacht voor het welbevinden van je leerlingen? Het project Pimp je speelplaats beantwoordt al je vragen en wil zo schoolspeelplaatsen boeiender en natuurrijker maken.

  Workshops op maat

  Het educatief team van GoodPlanet geeft workshops rond alle duurzaamheidsthema’s. Van de kleuterschool tot de universiteit. Of voor een gemengde groep van leerkrachten, leerlingen, schoolpersoneel en ouders. Een eenmalige workshop of een traject op maat.

  GoodPlanet Coronaproof @school

  GoodPlanet is heel verheugd haar fijne educatieve activiteiten weer naar de schoolkinderen te kunnen brengen! Dit jaar gebeurt dit in bijzondere omstandigheden. Maar geen zorgen – onze coaches komen coronaproof naar jouw school. GoodPlanet is erkend als essentiële derde, die in de scholen is toegelaten in elk van de vier scenario’s.

  Corona en de kracht tot duurzaam leven

  We beleven op dit moment een crisis die we nog nooit eerder hebben meegemaakt.  Mensen worden geconfronteerd met moeilijke veranderingen in hun persoonlijke en professionele leven, misschien zelfs met ziekte en dood. Dit alles heeft een ernstige impact op het welzijn van velen van ons…