Votre recherche n’a donné aucun résultat

Essayez une autre combinaison de filtres.

Wij zijn Ruimte

Hoe kunnen we met andere ogen naar onze buurt kijken? Van wie is ruimte? Hoe kunnen we die mooier, gezonder en klimaatvriendelijker maken? ‘Wij zijn Ruimte’ wil scholen en buurtgroepen tools aanreiken om met deze vragen aan de slag te gaan. Neem deel aan 1 van de 5 pilootprojecten.

Climate School Workshop

De oorzaken en gevolgen begrijpen van de klimaatverandering, samen nadenken over mogelijke oplossingen… en dat alles op een leuke en interactieve manier.

Inschrijving open

Waterklassen

Hoe kunnen we (beter) zorg dragen voor ons kostbare water? In zes workshops leren leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar alles over de waterkringloop en waterbeleid.

10 JULI 2022

Big Jump

Ieder jaar tellen we af naar de tweede zondag van juli: de dag waarop Big Jump plaatsvindt. Een internationaal evenement waarbij jaarlijks duizenden burgers over heel Europa de sprong wagen voor proper water.

Enerkids

Coöperatief spel over energie in Brussel met gratis workshop over de energietransitie.
Voor scholen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Inschrijving open

GoodCook Quest

Via uitdagingen, leuke activiteiten en lekker samen kokerellen worden je leerlingen echte kenners op vlak van duurzame voeding.  Ze treden zo toe tot de ‘Ridders van de gezonde tafel’!

  We bewegen in onze wijk

  ‘We bewegen in onze wijk’ laat leerlingen toe om meer te beleven, zich de schoolwijk eigen te maken, en bewustere mobiliteitskeuzes te maken.

  Interview met Ewoud Monbaliu

  … één van de gangmakers van het 7E-model. We gingen met hem in gesprek om meer te leren over wat nu écht goed werkt als je gedragsverandering wil aanvuren en draagvlak en ‘engagement’ creëren.

   Klimaatket: Klimaat op kindermaat

   De ‘Klimaatket’ komt naar je toe! Deze sympathieke kerel ‘uit de toekomst’ leert de kinderen meer over klimaatverandering en hoe zij kunnen meewerken aan een klimaatneutrale stad.
   Voor Vilvoordse klassen uit de derde graad lager onderwijs.

   Onbeperkt Buiten XL

   Een uitstap maken in de natuur moeten mogelijk zijn voor iedereen! Maar waar vinden mensen met een beperking of hun begeleiders hierover informatie? En hoe kunnen parken en groendomeinen over hun inclusief aanbod communiceren?

   Olierecyclage – Interview met Kelly

   Waarom loopt het gesmeerd als je olie recycleert? We vroegen Kelly De Leuze, de coördinator van het circulaire-economie-programma van GoodPlanet héél graag even de oren van het hoofd over het hele fijne nieuwe educatief pakket over olierecyclage dat deze maand wordt gelanceerd met Valorlub.

   Aardwarmte – Interview met Marieke

   Aardwarmte is hot. Marieke Tijskens is de coördinator en bezieler van de gloédnieuwe online leermodule Aardwarmte van GoodPlanet en VITO. We vroegen haar héél graag even de oren van het hoofd over de – al zeggen we het zelf – heel leerrijke modules die ze de laatste maanden van nul opbouwde.

   Aardwarmte

   Aardwarmte is hot. Bezoek de leercentrale geothermie en warmtenetten en ontdek deze duurzame energiebron samen met je leerlingen. Of breng ons virtueel een bezoek via de online leeromgeving!
   Voor scholen in de provincies Antwerpen en Limburg

   Inschrijving open

   Stormkop

   Steeds meer plastic stapelt zich op in rivieren, zeeën en oceanen. Kom met je team de oevers van de Schelde opruimen en maak van het afval een kunstwerk. En hoe kan jij plastic vervuiling helpen voorkomen? Ontdek het in het atelier zero waste challenge op Stormkop in Antwerpen.

   Photo VisitFlanders (c) Milo Profi

   Stad 30 Beleeftours

   Brussel is nu een Stad 30. Maar wat wil dat zeggen? Waarom is dat goed?
   Wandel mee in Elsene of Kuregem en kijk, meet en beleef waarom trager verkeer de stad veiliger en leefbaarder maakt.

   Inschrijving open

   PlantAardig (w)eten

   Kiezen voor plantAardig betekent kiezen voor voeding die goed is voor onszelf én onze planeet. Ontdek het voedsel van de toekomst in een gratis workshop.
   Enkel voor Gentse scholen.

   Inschrijving open

   Duurzaamheidscoaching | Corona-Special

   Heb je het ook gehad met dagenlang werken voor een scherm? Toch kan je dat ook leuk maken: waarom geen gebruik maken van deze crisis om samen met je collega’s duurzame(re) gewoontes te ontwikkelen? Maar hoe doe je dit online?

   Grondstoffenjacht

   Kunnen we evolueren naar een duurzame levenscyclus voor onze elektrische toestellen? Een workshop over grondstoffen, materialen, urban mining en circulaire economie.

   Inschrijving open

   B@SEBALL

   Wetenschappelijk onderzoek naar de positieve effecten van biodiversiteit in en rond de school, op de fysieke en mentale gezondheid van leerlingen.

   Milieulessen IOK

   Workshops waarin kinderen op een speelde manier worden geïnspireerd om duurzaam om te gaan met het klimaat, energie- en waterverbruik.
   Enkel voor scholen in de Antwerpse Kempen (regio IOK).

   Agile Mobility Challenge

   In de Agile Mobility Challenge reis je speels door Brussel met je team met verschillende vervoersmodi. Ondertussen ga je spannende uitdagingen aan op vlak van verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit. Een geweldige gelegenheid om onze mooie hoofdstad vanuit een nieuwe invalshoek te bekijken!

   Topten.be

   Topten.be is dé referentie voor energie-efficiënte toestellen voor verwarming en koeling. Met de website én online zoekmachine Topten.be zet GoodPlanet mee zijn schouders onder het Europese project ‘Hacks’.

   Opgeruimd staat netjes

   Herstellen is hip en tweedehands is tof. Samen met eekhoorns Bert en Bieke ontdekken je leerlingen hoe ze afval kunnen voorkomen.
   Gratis voor scholen in Limburg en Diest.

   Inschrijving open

   Tiny Forest

   Een klein stukje wilde natuur, midden in de stad. Een prettige plek voor dieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de natuur. Stadsmussen klein en groot ontmoeten elkaar op een groene en gezonde plek.

   Energy parties

   Het project Energieke Dorpen brengt mensen uit Veurne en Diksmuide samen om na te denken over energie en zelf in actie te schieten. Een Tupperwareparty, maar toch net even anders.

   Green Flag Award

   8 Belgische parken en groene ruimten krijgen internationale erkenning met Green Flag Award 2022. Deze award erkent en beloont duurzaam beheerde en toegankelijke groene ruimtes die voldoen aan de behoeften van hun gebruikers.

   Workshops composteren op school

   Composteren kan je leren. Nodig een educatief medewerker van GoodPlanet uit in de klas en stoom je leerlingen klaar om als echte compostmeesters afval om te toveren tot aarde.
   Gratis voor scholen in Limburg en Diest.

   Inschrijving open

   Water wereldwijd

   Deze fototentoonstelling brengt zowel waterproblemen als oplossingen in beeld. Prachtige foto’s van Dieter Telemans vertellen verhalen van over de hele wereld. Ze inspireren de bezoeker om zelf een deel van de oplossing te worden.

   Buurtcompost

   In Sint-Joost-ten-Node startte GoodPlanet een netwerk van buurtcomposten. De tweetalige affiches en stickers kan je, net als het filmpje-zonder-woorden, ook voor jouw buurtcompost, op school of zelfs thuis gebruiken.

   Pimp je speelplaats

   Is ook jouw speelplaats nog hard, saai en grijs? Wil je gaan voor een kleurrijke plek met aandacht voor het welbevinden van je leerlingen? Het project Pimp je speelplaats beantwoordt al je vragen en wil zo schoolspeelplaatsen boeiender en natuurrijker maken.

   Workshops op maat

   Het educatief team van GoodPlanet geeft workshops rond alle duurzaamheidsthema’s. Van de kleuterschool tot de universiteit. Of voor een gemengde groep van leerkrachten, leerlingen, schoolpersoneel en ouders. Een eenmalige workshop of een traject op maat.

   Corona en de kracht tot duurzaam leven

   We beleven op dit moment een crisis die we nog nooit eerder hebben meegemaakt.  Mensen worden geconfronteerd met moeilijke veranderingen in hun persoonlijke en professionele leven, misschien zelfs met ziekte en dood. Dit alles heeft een ernstige impact op het welzijn van velen van ons…