Milieu en natuur zijn al jaren vaste thema’s in het beleid van heel wat gemeentebesturen. Jongeren zijn hierbij een heel belangrijke maatschappelijke doelgroep.
Om deze reden biedt het duurzaamheidsteam van IOK – aan gemeenten in haar werkingsgebied – elk schooljaar de mogelijkheid om in te stappen in het project ‘Milieulessen’ voor de tweede en derde graad van het basisonderwijs. De scholen kunnen kiezen uit workshops rond de thema’s klimaat, energie en water.

  • Gemeenten die instappen in het project, dragen de kosten van deze lessen en maken het project kenbaar aan de scholen op hun grondgebied.
  • Scholen die wensen in te schrijven, sturen een aanvraagformulier naar het intercommunale duurzaamheidsteam van IOK. Na akkoord van de gemeente wordt dan een lessenschema opgemaakt in samenwerking met de school.
  • De milieulessen zelf worden gegeven door een duurzaamheidscoach van GoodPlanet.

IOK is een dienstverlenende vereniging in het oosten van de provincie Antwerpen. Volgende 29 gemeenten maken deel uit van het IOK-werkingsgebied:
Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Lille, Meerhout, Merksplas, Mol, Nijlen, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Turnhout, Vorselaar, Vosselaar, Westerlo.

Praktisch

Doelgroep: 2e en 3e graad lager onderwijs in de Antwerpse Kempen (regio IOK)


Dit project is een initiatief van IOK – Intercommunale van de Ontwikkeling van de Kempen – in samenwerking met GoodPlanet.