Koningin Mathilde bezoekt GoodPlanet

Koningin Mathilde bracht ons een bezoek. De ontmoeting met haar was hartverwarmend en geeft blijk van haar steun voor onze missie: bewustwording creëren en alle generaties inspireren om actie te ondernemen voor een duurzamere wereld.

De Blauwe Odyssee

Esmeralda, Séverine en Emmeline gebruiken de kracht van de journalistiek om mensen bewust te maken rond duurzame ontwikkeling. Een missie die ze delen met GoodPlanet. We zoomen in op deze samenwerking.

Een avond met Jane Goodall

Een terugblik op een onvergetelijke avond waarop onze directeur, Jo Van Cauwenberge, geëerd werd door Jane Goodall. Het Jane Goodall Institute Belgium en GoodPlanet Belgium inspireren alle generaties om duurzaam te leven en brengen jonge mensen een boodschap van hoop.

Tips om minder plastic te gebruiken

Plastic maakt integraal onderdeel uit van ons dagelijks leven, soms zonder dat we het ons realiseren. Omdat het niet biologisch afbreekbaar is, verdwijnt het nooit meer, eens het in de natuur terechtkomt. Wat kunnen we doen om dit te voorkomen?

5x duurzaam reizen in eigen land

De lente is in het land, voor velen een goed moment om er een paar dagen tussenuit te trekken. Kies voor duurzaam genieten in eigen land, zonder torenhoge verplaatsingskosten en gedoe onderweg. 5 tips waardoor je het gevoel van ‘buitenland’ geen seconde mist.

Interview met Ewoud Monbaliu

... één van de gangmakers van het 7E-model. We gingen met hem in gesprek om meer te leren over wat nu écht goed werkt als je gedragsverandering wil aanvuren en draagvlak en ‘engagement’ creëren.

Olierecyclage – Interview met Kelly

Waarom loopt het gesmeerd als je olie recycleert? We vroegen Kelly De Leuze, de coördinator van het circulaire-economie-programma van GoodPlanet héél graag even de oren van het hoofd over het hele fijne nieuwe educatief pakket over olierecyclage dat deze maand wordt gelanceerd met Valorlub.

Aardwarmte – Interview met Marieke

Aardwarmte is hot. Marieke Tijskens is de coördinator en bezieler van de gloédnieuwe online leermodule Aardwarmte van GoodPlanet en VITO. We vroegen haar héél graag even de oren van het hoofd over de - al zeggen we het zelf - heel leerrijke modules die ze de laatste maanden van nul opbouwde.