Van inspiratie tot actie en impact

Je bent bezig met duurzaam en impactvol ondernemen? Dat kan enkel met het management en alle teams aan boord. GoodPlanet kan je helpen ook hen voor duurzaamheid te mobiliseren. Wij inspireren, adviseren en begeleiden bedrijven in hun duurzame transitie via workshops, positieve acties en interactieve trajecten.

GoodPlanet heeft meer dan 25 jaar ervaring over heel België, gebruikt bewezen pedagogische methodieken en herinvesteert de opbrengsten in educatieve projecten. Wanneer je met ons in zee gaat, creëer je dus meerwaarde op meerdere vlakken.

Duurzaam digitaal

Wist je dat de digitale sector 4% van de CO₂-uitstoot wereldwijd veroorzaakt? Maak het verschil door eenvoudige IT-oplossingen te implementeren. Leer hoe je werknemers het milieu positief beïnvloeden met goede gewoontes. Neem concrete acties, wissel gedachten uit en maak duurzaam digitaal leuk!

Energie, watt?!

Laat je inspireren door deze interactieve workshop rond energie. Je krijg de basics mee via een ludieke quiz en steekt daarna de handen uit de mouwen om het eigen verbruik te meten. Zo heb je alles in handen om thuis of op kantoor zelf aan de slag te gaan.

KlimaatAtelier

Iedereen binnen een organisatie betrekken bij de klimaatstrategie en klimaatacties: dat kan! GoodPlanet en the Belgian Alliance for Climate Action (BACA) bundelden hun krachten en werkten hiervoor een KlimaatAtelier uit.

Agile Mobility Challenge

Je reist speels door Brussel met je team met verschillende vervoersmodi. Ondertussen ga je spannende uitdagingen aan op vlak van verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit. Een mooie gelegenheid om onze hoofdstad vanuit een nieuwe invalshoek te bekijken!

Bongo investeert in groener toerisme

Het verduurzamen van bedrijfsactiviteiten wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Ook Bongo wil haar steentje bijdragen en zet volop in op een duurzame aanpak. We spraken met Tifanie Alves, marketingmanager Benelux bij Bongo.