Van inspiratie tot actie en impact

Je bent bezig met duurzaam en impactvol ondernemen? Dat kan enkel met het management en alle teams aan boord. GoodPlanet kan je helpen ook hen voor duurzaamheid te mobiliseren. Wij inspireren, adviseren en begeleiden bedrijven in hun duurzame transitie via workshops, positieve acties en interactieve trajecten.

GoodPlanet heeft meer dan 25 jaar ervaring over heel België, gebruikt bewezen pedagogische methodieken en herinvesteert de opbrengsten in educatieve projecten. Wanneer je met ons in zee gaat, creëer je dus meerwaarde op meerdere vlakken.

Energie, watt?!

Laat je inspireren door deze interactieve workshop rond energie. Je krijg de basics mee via een ludieke quiz en steekt daarna de handen uit de mouwen om het eigen verbruik te meten. Zo heb je alles in handen om thuis of op kantoor zelf aan de slag te gaan.

KlimaatAtelier

Iedereen binnen een organisatie betrekken bij de klimaatstrategie en klimaatacties: dat kan! GoodPlanet en the Belgian Alliance for Climate Action (BACA) bundelden hun krachten en werkten hiervoor een KlimaatAtelier uit.

Bongo investeert in groener toerisme

Het verduurzamen van bedrijfsactiviteiten wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Ook Bongo wil haar steentje bijdragen en zet volop in op een duurzame aanpak. We spraken met Tifanie Alves, marketingmanager Benelux bij Bongo.

Stormkop

Steeds meer plastic stapelt zich op in rivieren, zeeën en oceanen. Kom met je team de oevers van de Schelde opruimen en maak van het afval een kunstwerk. En hoe kan jij plastic vervuiling helpen voorkomen? Ontdek het in het atelier zero waste challenge op Stormkop in Antwerpen.

Agile Mobility Challenge

Je reist speels door Brussel met je team met verschillende vervoersmodi. Ondertussen ga je spannende uitdagingen aan op vlak van verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit. Een mooie gelegenheid om onze hoofdstad vanuit een nieuwe invalshoek te bekijken!