Kunnen jouw kleuters helpen om Viesvuilland weer mooi en proper te maken?

Vies en vuil … zo ziet Viesvuilland eruit. Plots werden de mensen er lui, heel lui en gooiden ze zomaar hun afval op de grond.

Door de wind zwierf het doorheen de straten naar pleinen, perken en bossen. De bomen en dieren werden er ziek, droevig en boos van.  Zo kon het niet langer … Er moest iets gebeuren … De hulp van de koning van Viesvuilland werd ingeroepen. Maar zelfs na heel diep nadenken, had hij geen oplossing klaar. Behalve … dat de prinsen en prinsessen van Viesvuilland de wijde wereld zouden intrekken, op zoek naar een oplossing voor het vele afval.
En zo komen onze prinsen en prinsessen misschien ook bij jou op school terecht. Via een spannend sorteerparcours gooien we het afval alvast in de juiste vuilbak. Sorteren blijkt immers een goede oplossing. Maar misschien hebben jouw slimme kleuters ook wel een oplossing om afval te voorkomen?

Maar is Viesvuilland het enige land dat wel eens vies en vuil is? Is jullie omgeving proper? Leerlingen uit de 1ste graad lager onderwijs gaan via een korte zwerfvuiltocht de strijd aan tegen zwerfvuil in jouw buurt!

Praktisch

Doelgroep: 1e tot 3e kleuterklas, 1e en 2e leerjaar
Duur:

  • 30 minuten voor de 1e kleuterklas
  • 50 minuten voor de 2e en 3e kleuterklas
  • 75 minuten voor het 1e en 2e leerjaar

Gratis! 

Ik wil meer informatie Ik schrijf mijn klas meteen in

In opdracht van Fost Plus en Vlaanderen, in samenwerking met de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden voor het beheer van huishoudelijk afval.