Is er nog een toekomst weggelegd voor papier?

Betekent de evolutie van het digitale tijdperk de ondergang van papier? Of zullen beiden ook in de toekomst een belangrijke rol blijven spelen? Wat is de impact van papier op ons milieu? Of is de ‘duurzaamste’ keuze niet altijd evident? Is papier op socio-cultureel vlak nog van betekenis? Of is papier onlosmakelijk verbonden met onze cultuur?

Ga het debat aan op school

Deze vragen duiken ook in de schoolcontext steeds vaker op. Een glazen bol hebben we niet, maar je kan wel aan de slag met lesfiches, uitgewerkte activiteiten en educatief materiaal. 10 minuten, 50 minuten of een lessenreeks? Je stelt zelf samen wat bij jouw klas en doelstellingen past. Door middel van laagdrempelige werkvormen en praktische materialen raken jongeren op een speelse manier wegwijs in de wereld van papier.  Educatieve werkvormen zoals een touwdiscussie, World-Café en online modules zoals Flip nodigen hen uit om de rol van papier in ons dagelijks leven onder de loep te nemen.

Doelgroep: 2e en 3e graad secundair onderwijs
Gratis!

Download de lespakketten Papier

GoodPlanet ontwikkelde samen met Papier.be drie lespakketten die je onafhankelijk van elkaar kan gebruiken: ‘Papier & milieu’, ‘Papier en socio-cultureel beleven’ en ‘Papier en maatschappij’.