Droom jij ook van een veilige, gezonde en gezellige schoolomgeving?

GoodPlanet begeleidt een kerngroep van leerkrachten, schoolpersoneel, ouders en leerlingen bij het opstellen van een actieplan rond duurzame mobiliteit. We analyseren de mobiliteitssituatie, plannen concrete acties om de mobiliteit te verbeteren en evalueren het effect van die acties.

Met een Schoolvervoerplan maak je de schoolomgeving veiliger en leer je jouw leerlingen om zich zelfstandiger te verplaatsen. Meer dan de helft van de scholen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft reeds een Schoolvervoerplan.

5 voordelen voor deelnemende scholen

  • Hulpmiddelen om het project op te starten, zoals enquêteformulieren, een bereikbaarheidsfiche en een plattegrond van de schoolomgeving waarop de woonplaatsen van de leerlingen aangegeven zijn. Toegang tot een digitaal platform om je project van A tot Z te beheren.
  • Begeleiding door een coach van GoodPlanet tijdens het eerste jaar.
  • Materiaal (zoals fietsparking, fluohesjes, helmen) en financiële ondersteuning door Brussel Mobiliteit.
  • De mogelijkheid om gratis deel te nemen aan campagnes en projectenoproepen.
  • Een uitnodiging voor het jaarlijks Salon van de Schoolvervoerplannen. Zo kan je ideeën uitwisselen met andere deelnemende scholen en inspiratie opdoen.

  Volg de mobiliteitsprojecten van de Brusselse scholen via Facebook

Ben je een school in Vlaanderen en wil je samen met je leerlingen werk maken van een Schoolvervoerplan? Werk je voor een Vlaamse stad, gemeente of provincie en wil je de mogelijkheden bespreken voor Schoolvervoerplannen in jouw regio?

Contacteer ons:
Julie Godart | +32 (0)473 13 03 02 | j.godart@goodplanet.be

Met de steun van Brussel Mobiliteit en in samenwerking met Coren.