Ontdek tijdens de KlimaatMissie workshop  de expo ‘Antwerpen voor Klimaat’ en brainstorm samen over mogelijke klimaatoplossingen.

Leerling met virtuele bril op interactieve expo Antwerpen voor Klimaat.Wil je met jouw klas op avontuur en ontdekken hoe jullie Antwerpen klimaatvriendelijker kunnen maken? Ga dan mee op KlimaatMissie!
Tijdens deze workshop duiken leerlingen in de interactieve expo ‘Antwerpen voor Klimaat’ en leren ze hoe ze zelf kunnen bijdragen aan een klimaatvriendelijke wereld.
Samen bespreken ze de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering, delen ze de drempels die ze ervaren en brainstormen ze over oplossingen.

De troeven van deze workshop

  • Interactieve expo: vijf eilanden vergroten je inzicht over het Klimaatplan, slim renoveren, duurzaam verwarmen, energieverbruik en water.
  • De workshop is afgestemd op het kennisniveau van de leerlingen, alsook op hun interesse om acties te ondernemen (op individueel niveau, klasniveau of schoolniveau)
  • Dankzij de beschikbare voor- en naverwerking in de klas en de ondersteuningsmogelijkheden van EcoHuis, kan de workshop deel uitmaken van een meer uitgebreid traject.
  • Bekijk hier de onderwijsdoelen die je klas behaalt met deze workshop.
  • Na de workshop heb je de nodige inspiratie om individueel of met de klas/school actie te ondernemen.

Boek een workshop


In opdracht van EcoHuis Antwerpen.

Foto bovenaan: © Stad Antwerpen – Frederik Beyens