Een challenge rond actieve mobiliteit en verkeersveiligheid voor leerlingen van het 1e en 2e leerjaar secundair onderwijs.

Met de Mobimix-challenge geef je je leerlingen een ontdekkingsdag rond actieve mobiliteit en verkeersveiligheid! Terwijl ze ontdekken hoe ze zich zelfstandig kunnen verplaatsen, geeft deze dag hen de kennis over verkeersveiligheid die ze nodig hebben om zich goed te kunnen verplaatsen, te voet, op de fiets, met de step of met het openbaar vervoer! Het is ook een leuke manier om alle voordelen van actieve, duurzame mobiliteit te ontdekken!

Hoe verloopt het project?

De uitdaging vindt plaats op één dag en bestaat uit twee delen:

  • Het eerste deel, ’s ochtends, vindt plaats in de klas en duurt 3X50 minuten. Na een inleiding op basis van hun ervaringen en een presentatie van het project, begint de uitdaging! We vormen 4 teams en stellen verschillende uitdagingen voor op basis van de thema’s. Het klaslokaal werd omgetoverd tot een grote speelruimte voor een quiz en een bordspel!
  • Het tweede deel, in de namiddag, vindt plaats buiten de school, op een geheime locatie! De reis naar deze locatie met het openbaar vervoer is een integraal onderdeel van het experiment van deze dag! Dit wordt gevolgd door een groot post-spel, inclusief het experimenteren met een fiets- en stepcircuit, het bewustmaken van afleiders enz.

De activiteit neemt de vorm aan van een uitdaging, met als hoogtepunt dat het winnende team een mooie prijs ontvangt!

Praktisch
  • Doelgroep: leerlingen van 1e en 2e jaar secundair onderwijs
  • Waar: Brussel
  • Periode: september-december 2024
  • Gratis!

Ik schrijf mijn klas of school in


In Brussel wordt het project gecoördineerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in samenwerking met vzw GoodPlanet Belgium.