Dikketruiendag wordt #iktrekhetmijaan
Donderdag 9 februari 2023

Dikketruiendag wordt #iktrekhetmijaan, want wat we zelf kunnen doen voor het klimaat, gaat zoveel verder dan een dikke trui aantrekken en de verwarming lager zetten. #iktrekhetmijaan is een actiedag van Departement Omgeving en MOS die is opgenomen als één van de zes actiedagen van de campagne GoodPlanet Challenges.

#iktrekhetmijaan is …
Een actiedag die volledig in het teken staat van het klimaat.

Waarom?
Omdat we het ons aantrekken, de klimaatverandering en samen een groot verschil kunnen maken. Het hele jaar door zijn we in de weer met allerlei klimaatacties. Denk bijvoorbeeld maar aan een donderdag veggie-dag of aan een groene speelplaats. Het is tijd om deze acties in de kijker te plaatsen!

Hoe?
Er zijn twee niveaus van deelname. Je kan je engageren voor niveau 1 of 2 of allebei!

  • Niveau 1: organiseer een mini-manifestatie voor het klimaat waarin jullie klimaatacties duidelijk worden. Stuur hiervan een foto of video naar challenges@goodplanet.be of via onze Facebook pagina en maak kans op een leuke prijs. Gebruik ‘#iktrekhetmijaan’ op sociale media.
  • Niveau 2: ga samen met leerlingen als ‘energiedetectives’ op zoek naar sluipverbruik op school en onderneem acties om dit sluipverbruik tegen te gaan.

Een registratie aan deze GoodPlanet Challenge geldt ook als een automatische deelname bij MOS. Via jullie registratie maken jullie kans op een mooie prijs of op een exclusieve reportage over de klimaatinitiatieven van jullie school. Alle prijzen worden geschonken door MOS (tenzij uitdrukkelijk anders vermeld).

Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker eens naar de website van MOS.


Ik schrijf me in Bekijk de andere challenges Educatieve tools

Met de steun van de Vlaamse overheid.