Wat kan je ondernemen om de klimaatheld van morgen te worden? Ontdek het op BELEXPO!

In deze expo volg je een parcours en voer je tien challenges uit om de levenskwaliteit in de stad te verbeteren en de klimaatcrisis te keren. Uitgerust met een digitale armband word je begeleid door een duurzaamheidscoach van GoodPlanet. Zo fiets je naar de stad van morgen, leg je een moestuin aan, optimaliseer je een huis, kies je een klimaatreddend beroep, ontdek je groene ruimten en droom je de stad van de toekomst. Laat je inspireren om zelf concrete acties te ondernemen en een echte klimaatheld te worden. Thuis, op school, met vrienden of collega’s.

 • Voor leerkrachten
 • Voor bedrijven
 • Voor families
BELEXPO biedt een volledig educatief programma dat aansluit bij het leerplan. Educatieve fiches helpen je bij de voorbereiding van het bezoek. De digitale armband geeft je toegang tot een bezoekverslag met de resultaten, de educatieve inhoud en projectideeën om later in de klas of school op te zetten.
Ga samen met je team de uitdagingen aan voor het klimaat: Test je collectieve kennis met een milieuquiz, verbeter samen een bestaand project, ontdek wat je kan doen om je kantoor te optimaliseren, … Kortom, een ideale teambuilding die niet alleen zinvol is, maar waarmee je ook in de prijzen kan vallen.

Een stap verder gaan? Boek GoodPlanet voor een ‘Zero Afval’-atelier, een mobiliteitschallenge, een vorming rond duurzaam koken met lokale en seizoensgebonden voeding, of ga op pad langs duurzame initiatieven in de buurt met een door ons uitgestippelde route.

Contacteer ons voor een aanbod op maat.

BELEXPO is er voor iedereen! Je bent welkom alleen, met je vrienden en familie. Ga de uitdagingen aan en kom meer te weten over tal van aspecten die in het dagelijks leven een invloed uitoefenen op het klimaat en wat je kan doen om de impact te beperken.

Ons team van coaches staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen om een echte klimaatheld te worden.

Experimenteren, samenwerken, missies voltooien,… BELEXPO is veel meer dan enkel een tentoonstelling. Het is een unieke gelegenheid om, met een positieve kijk, het klimaat onder de loep te nemen in Brussel.

Praktisch
 • Waar: BELEXPO > Brussel Leefmilieu, Havenlaan 86c, 1000 Brussel, vlakbij het kanaal
 • Voor wie: voornamelijk voor 10- tot 16-jarigen, adolescenten, naschoolse groepen, gezinnen, nieuwkomers, volwassenen (teambuidings, organisaties, ouderenverenigingen,…)
 • Wanneer: maandag-vrijdag 9u-16u30.
  Het eerste weekend van de maand en tijdens schoolvakanties (van de 3 Gemeenschappen tegelijk) is BELEXPO geopend van 10 tot 18 uur.
 • Prijs: BELEXPO is gratis voor alle bezoekers.
 • Inschrijving:
  reservering verplicht via www.belexpo.brussels of 0485 20 25 00