Wereldwaterdag@school
Woensdag 22 maart 2023

Wereldwaterdag@school is één van de zes actiedagen van de campagne GoodPlanet Challenges.

Wereldwaterdag@school is…
een symbolische actiedag waarop we extra zorgzaam omgaan met water. Dit jaar staat wereldwaterdag in het teken van plantaardig eten. Voeding neemt namelijk een grote hap in van onze watervoetafdruk. We kunnen echter perfect gezond én lekker eten met een kleine(re) watervoetafdruk. Niet voor alle voedingsmiddelen is immers evenveel water nodig. Voor vlees is er bijvoorbeeld veel water nodig, maar voor veel groenten- en fruitsoorten is dat niet het geval.

Waarom?
Door plantaardig te eten bespaar je niet enkel water, maar ook voor bossen is het goed. Zo is er minder houtkap nodig voor het aanplanten van gewassen voor veevoer. En bossen helpen op hun beurt de watercyclus in evenwicht te houden.

Hoe?
Er zijn twee niveaus van deelname. Niveau 1 is meer toegankelijk en minder moeilijk dan niveau 2. Je kan je engageren voor niveau 1 of 2 of allebei!

  • Niveau 1 : eet minder water, eet meer plantaardig!
    Organiseer een plantaardig feest in jullie klas om water en bossen te redden.
  • Niveau 2 : Organiseer het grootste plantaardig feest met heel de school om water en bossen te redden. Je kan ook ander lokale verenigen, ouders, grootouders, … uitnodigen. Leg hen dan zeker ook uit waarom je door plantaardig te eten water en bossen kan redden!
    Meer informatie rond deze challenge en bijhorend educatief materiaal komt binnenkort online!Ik schrijf me in Bekijk de andere challenges Educatieve tools

In samenwerking met Join For Water en BOS+ en met de steun van de Vlaamse overheid.