Pedagogische en technische coaching

GoodPlanet pimpt al 15 jaar speelplaatsen en buitenruimtes van scholen, opvanginitiatieven, jeugdwerk en openbare terreinen. Onze belangrijkste troef? We bieden een unieke combinatie van pedagogische en technische expertise rond het thema speel- en leergroen. Dat laat ons toe jouw project van A tot Z te begeleiden. Wil je begeleiding bij het ontwikkelen van een speelplaatsvisie of het opzetten van een participatief traject? Hulp bij het uittekenen van je ideeën? Advies over welke planten je best kiest? Hoe je het beheer aanpakt? Inspiratie rond buiten lesgeven?

Contacteer ons voor een aanbod op maat van de noden van jouw team.

Ga je liever zelf aan de slag?

Deze publicaties en websites helpen je een heel eind op weg:

 • Vitamine G(roen)
  Hoe vergroen je de buitenruimte in kinderopvanginitiatieven? Speel- en leergroen creëren voor peuters en kleuters.
 • Pimp je speelplaats
  Deze projectoproep biedt financiële steun en coaching bij het concretiseren van jouw speelplaatsproject. Kan je momenteel geen project indienen? De website bevat heel wat informatie om al aan de slag te gaan.
 • Een toekomstvisie op schoolspeelplaatsen
  In acht streefpunten naar een groene, gezellige en avontuurlijke speelplaats. Een boek boordevol argumenten, beheertips en goede voorbeelden uit binnen- en buitenland.
 • Leidraad generatietuinen
  Een generatietuin is een tuin waar jong en oud samenkomt. Wil jij de buitenruimte van het woonzorgcentrum, gemeenschapscentrum, een gedeelde plek in de buurt, …   omvormen tot een fijne en biodiverse plek? Blader dan zeker in deze leidraad vol inspirerende foto’s, tips en een plak van aanpak.