Bekijk de schoolbuurt met andere ogen

De schoolbuurt kan zoveel meer zijn dan de plek waar je leerlingen door hun ouders voor de schoolpoort wordt afgezet en weer worden afgehaald.

In deze workshop nemen we jouw leerlingen van het 3e tot en met het 6e leerjaar een voormiddag mee op ontdekkingstocht op wandelafstand van de school. We geven hen zo de kans om zich hun omgeving eigen te maken, alternatieve routes naar school te ontdekken en een betere oriëntatiezin te ontwikkelen. We brengen hen de nodige kennis bij over actieve mobiliteit zodat ze na deze halve dag aan de slag kunnen met zelf uitgewerkte acties.

Bij deze workshop vragen we een actieve deelname van de leerkracht. De oefeningen zijn afgestemd op jouw school, en we geven je een aanzet om acties rond mobiliteit op te zetten met de klas na afloop van de workshop. Hij past dus vooral binnen een breder traject over duurzame mobiliteit, en is in het bijzonder geschikt voor scholen met een Schoolvervoerplan, of een eigen pedagogisch project binnen de thema’s mobiliteit, klimaat en leefbaarheid.

Praktisch

  • Doelgroep: klassen van het 3e tot het 6e leerjaar
  • Locatie: in de klas
  • Duur: een voormiddag (= 4 lesuren)
  • Priis: contacteer ons voor een prijsofferte.