Moestuinieren op school

Hoera! Jullie maken opnieuw kans op een groeipakket! 

In het schooljaar ’22-‘23 vragen we wel een extra inspanning voor onze planeet: organiseer een GSM-inzamelactie op school en ontvang jouw gratis groeipakket. Zo draagt ook jouw school bij aan een circulaire en gezonde toekomst voor onszelf én de planeet.

Hoe kan je jouw groeikit verdienen? 

Schrijf jouw basisschool in, vóór 20 januari 2023, om deel te nemen aan één van de gsm-inzamel-waves van GoodPlanet en ontvang in maart 2023 jouw gratis groeipakket. Lees hoe zo’n inzamelactie in zijn werk gaat en hoe je daarenboven beloond wordt met gratis ICT-materiaal dat op jouw school aan een tweede leven kan beginnen.   

Plantaardig, seizoensgebonden, lokaal… Duurzame voeding is een hot topic. Nochtans weet slechts een derde van de jongeren wanneer het tomatenseizoen valt. Een schoolmoestuin is het perfecte project om daar verandering in te brengen. Kinderen doen er niet enkel kennis en vaardigheden op, ze genieten ook van samen buiten zijn.

Ons aanbod

GoodPlanet geeft schoolmoestuinen een duwtje in de rug met een gratis zadenpakket vol biologische moestuinzaden, bijhorende recepten en een kleurrijke zaaikalender. Bovendien vind je onderaan deze pagina ook educatieve tools en een groeiboekje boordevol tips en weetjes voor in de schoolmoestuin.

Heb je (nog) geen schoolmoestuin? Geen nood, het zadenpakket is zo samengesteld dat je er ook mee aan de slag kan in bloembakken.

Met jullie oogst kan je bovendien onmiddellijk aan de slag. Met onze uitdagende recepten betoveren jullie de lunch op school en maken die kleurijker, smakelijker en voedzamer dan ooit.  Zaai, oogst en pimp jullie brooddoos met zelf gekweekt lekkers van het seizoen! 

 

  • Ontvang een gratis groeipakket door mee te doen aan een gsm-inzamelactie op school.
  • De educatieve tools op deze webpagina helpen je op weg.
  • Laat je inspireren door het Groeiboekje (editie 2018) boordevol tips om in de klas en in de moestuin aan de slag te gaan.
  • De duurzaamheidscoach van GoodPlanet inspireert jou en vele anderen via onze bloeiende ZieZeGroeien gemeenschap op Facebook.

Educatieve tools


Dina Tersago, enthousiaste meter van Zie ze groeien: “Ik vind het super belangrijk dat kinderen weten waar hun voeding vandaan komt en zich opnieuw meer verbonden voelen met natuur in hun omgeving.”

Samen gaan we voor groene, gezonde en gezellige scholen.
Contact: ziezegroeien@goodplanet.be