Moestuinieren op school

De nieuwe groeipakketten gingen razendsnel de deur uit. Wie zich inschreef ontvangt een mailtje om te weten of hij/zij binnenkort een groeipakket in de bus krijgt. Kans gemist? Volg dan zeker onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het project en de tweewekelijkse filmpjes van Moestuinweetjes.com.

Plantaardig, seizoensgebonden, lokaal… Duurzame voeding is hot topic. Nochtans weet slechts een derde van de jongeren wanneer het tomatenseizoen valt. Een schoolmoestuin is het perfecte project om daar verandering in te brengen. Kinderen doen er niet enkel kennis en vaardigheden op, ze genieten ook van samen buiten zijn.

Het groeipakket

GoodPlanet geeft schoolmoestuinen een duwtje in de rug met een gratis groeipakket. Daarin vind je verschillende zaden en een zaaikalender om ook bij jou op school aan de slag te gaan. Heb je zelf geen groene vingers? Wil je je leerlingen verrassen met leuke weetjes? We ondersteunen je doorheen het hele schooljaar.

  • De educatieve tools op deze website helpen je op weg.
  • Via tweewekelijkse filmpjes van onze partner Moestuinweetjes.com worden jullie tuintjes dit jaar een echt eetbaar paradijs.

Op de hoogte blijven?
Volg dan Zie ze groeien op Facebook voor meer interessante tips of wissel ervaringen uit in onze groep.

Educatieve tools


Dina Tersago, enthousiaste meter van Zie ze groeien: “Ik vind het super belangrijk dat kinderen weten waar hun voeding vandaan komt en zich opnieuw meer verbonden voelen met natuur in hun omgeving.”

Samen gaan we voor groene, gezonde en gezellige scholen.
Contact: ziezegroeien@goodplanet.be

In samenwerking met Moestuinweetjes.com, Thon Hotels en Velt vzw.