Moestuinieren op school

Zie Ze Groeien 2021′ is een light versie van ons project, deze keer zonder Groeipakket met groenten- en bloemenzaden. Helaas het gevolg van de complexe context van de mondiale gezondheidscrisis en zijn effect op GoodPlanet en de ‘Zie Ze Groeien’-partners.

Plantaardig, seizoensgebonden, lokaal… Duurzame voeding is hot topic. Nochtans weet slechts een derde van de jongeren wanneer het tomatenseizoen valt. Een schoolmoestuin is het perfecte project om daar verandering in te brengen. Kinderen doen er niet enkel kennis en vaardigheden op, ze genieten ook van samen buiten zijn.

Ons aanbod

GoodPlanet geeft schoolmoestuinen een duwtje in de rug met een gratis aanbod educatief materiaal in de vorm van lesfiches per graad. Heb je zelf geen groene vingers of mis je nog informatie rond duurzame voeding? Wil je je leerlingen verassen met leuke weetjes? Ben je graag op de hoogte van de campagnes die duurzame voeding, biodiversiteit en natuurbeleving tot in de klas brengen? We ondersteunen je doorheen het hele schooljaar.

  • De educatieve tools op deze webpagina helpen je op weg.
  • Laat je inspireren door het Groeiboekje (editie 2018) boordevol tips om in de klas en in de moestuin aan de slag te gaan.
  • De duurzaamheidscoach van GoodPlanet inspireert jou en vele anderen via onze bloeiende ZieZeGroeien gemeenschap op Facebook.

Educatieve tools


Dina Tersago, enthousiaste meter van Zie ze groeien: “Ik vind het super belangrijk dat kinderen weten waar hun voeding vandaan komt en zich opnieuw meer verbonden voelen met natuur in hun omgeving.”

Samen gaan we voor groene, gezonde en gezellige scholen.
Contact: ziezegroeien@goodplanet.be