#MissieMinder
Vrijdag 25 november 2022

#MissieMinder is een actiedag van MOS die is opgenomen als één van de zes actiedagen van de campagne GoodPlanet Challenges.

#MissieMinder …
maakt leerlingen op Black Friday bewust van afvalproductie, de link ervan met consumptie en hoe afval te vermijden is. Dit jaar focust de actiedag op het vermijden van textielafval.

Waarom?
Omdat we te veel afval produceren, terwijl we een deel ervan heel eenvoudig kunnen vermijden. Voor verpakkingen zijn massa’s grondstoffen nodig en de verwerking van ons afval heeft heel wat negatieve gevolgen voor onze planeet.

Hoe?
Er zijn twee niveaus van deelname. Niveau 1 is meer toegankelijk en minder moeilijk dan niveau 2. Je kan je engageren voor niveau 1 of 2 of allebei!

  • Niveau 1 : Ik breng mijn lunch en drankje mee in een brooddoos en drinkfles en vermijd zo de wegwerpplastics.
    > Gebruik je al dagelijks jouw brooddoos en drinkbus? Proficiat! Pimp jouw brooddoos/drinkfles voor één dag en post er een foto van met #ZeroAfval
    > Of ga op zoek naar de meest nutteloze verpakking en stuur  een foto met uitleg naar challenges@goodplanet.be
  • Niveau 2: realiseer een maximale impact en registreer je op #MissieMinder van MOS en maak kans op een mooie prijs! Organiseer een actie met je school, een klas of een groepje leerlingen. Laat je inspireren door de acties op de ‘soldenlijst’ van MOS of kom met een eigen actie voor de dag.

Ik schrijf me in Bekijk de andere challenges Educatieve tools

Met de steun van de Vlaamse overheid.