Ruimte is een schaars goed geworden. Een derde van het oppervlak in Vlaanderen is al in beslag genomen, elke dag komen daar 6 hectaren bij. Bovendien is 16% van het totale oppervlak verhard.

Hoe kunnen we met andere ogen naar onze buurt kijken? Van wie is ruimte? Hoe kunnen we die mooier, gezonder en klimaatvriendelijker maken?

‘Wij zijn Ruimte’ wil scholen en buurtgroepen tools aanreiken om met deze vragen aan de slag te gaan, via les- en werkpakketten die we via 5 piloottrajecten participatief uitwerken.

Wat?

  • 5 lokale samenwerkingen (lokaal bestuur, lagere school en buurtgroep) voor het participatief uitwerken van een les- en werkpakket
  • 5 concrete en haalbare plannen voor een actie in de gemeente of stad, van groenere en gedeelde speelplaatsen en moestuinen tot autoluwe schoolstraten en wie weet …
  • Inzichten verzamelen over de impact van onze workshops, brainstormsessies en methodieken op de betrokkenheid van de deelnemers en draagvlak in de buurt rond duurzaam ruimtegebruik
Bekijk het projectoverzicht

Wil jij met jouw school aan één van de 5 piloottrajecten deelnemen?
We zoeken telkens één leerkracht uit het vijfde leerjaar, waar we ons lespakket mee kunnen uitwerken en testen. Interesse? Schrijf je dan snel in!

Ik schrijf mij in

Als eerste op de hoogte gebracht worden wanneer de les- en werkpakketten af zijn? Volg ons dan via sociale media en/of schrijf je in op onze nieuwsbrief.


Dit project is een samenwerking tussen GoodPlanet, Commons Lab, Architecture Workroom en Universiteit Antwerpen, met de steun van de Vlaamse overheid, Departement omgeving.