Coaching bij de inrichting van een schoolstraat in Brussel

GoodPlanet ondersteunt en begeleidt de inrichting van schoolstraten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Een schoolstraat is een straat nabij een onderwijsinstelling waar gemotoriseerd verkeer tijdens bepaalde uren niet toegelaten is. Meestal is dat aan het begin en einde van de schooldag, gedurende een half uur. De schoolstraat enkel toegankelijk maken voor voetgangers en fietsers is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de gezondheid en de veiligheid van leerlingen, leerkrachten en ouders. Het geeft ook meer publieke ruimte aan de stadsbewoners terug en respecteert het STOP-principe.

De Corona-gezondheidscrisis die we doormaken toont ons duidelijk dat de openbare ruimte nog altijd grotendeels in functie staat van het autoverkeer. Het evenwicht herstellen in de openbare ruimte door meer plaats te geven aan actieve vervoersmiddelen en de creatie van openbare ontmoetingsplekken zijn essentieel om de levenskwaliteit in de stad te verhogen.

Wil je van de straat waarin je school is gelegen een schoolstraat maken?
GoodPlanet begeleidt Brusselse scholen tijdens een testfase. We zetten je op weg met een coaching rond goed beheer van de schoolstraat gecombineerd met workshops rond de schoolstraat.

Interesse in het project? Contacteer ons!

Alizé Huberlant | +32 (0)472 09 29 75 | a.huberlant@goodplanet.be


Met de steun van Brussel Mobiliteit.