Hoe verplaats jij je door de stad?

Volg je de mainstream of kies je radicaal voor vervoersmiddelen van de toekomst: sportief op de fiets, met de step of skateboard, chill met de bus, gewoon te voet of een combinatie?

Het project Street Motion is er voor jongeren in Brussel. Via uitdagingen komen leerlingen in aanraking met duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid: Welke invloed hebben jouw mobiliteitskeuzes op je omgeving en wat kan je doen om je impact te verkleinen? Hoe verplaats je je zo snel mogelijk door Brussel?
Je confronteert ook anderen met hun keuzes: geef nepboetes aan verkeersovertreders in de buurt, maak een selfie met een buschauffeur of deel een foto van een gevaarlijk verkeerspunt en tag de burgermeester! Via de webapp stuur je ons na elke uitdaging een foto en verzamel je zo punten. De groepjes met de meeste punten op het einde van het project maken kans op coole prijzen.
De groepjes kunnen de uitdagingen zelfstandig uitvoeren. Ze hebben nog tot begin november om bovenaan het scoreboard te eindigen. Nadien organiseren we een ceremonie op de school of de organisatie van het winnende groepje.

Interesse om mee te doen met dit project?

Stuur ons een e-mail

Doelgroep : Jongeren tussen 12 en 20 jaar
Waar? In Brussel
Duur: Tijdens het schooljaar 2020-21
Gratis

Contact:
Kim Theys | +32 (0)473 13 21 91 | k.theys@goodplanet.be

Met de steun van Brussel Mobiliteit.