Hoe verplaats jij je door de stad?

Volg je de mainstream of kies je radicaal voor vervoersmiddelen van de toekomst: sportief op de fiets, met de step of skateboard, chill met de bus, gewoon te voet of een combinatie?

Via de challenge Street Motion komen leerlingen en jongeren in aanraking met duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid: Welke invloed hebben jouw mobiliteitskeuzes op je omgeving en wat kan je doen om je impact te verkleinen? Hoe verplaats je je zo snel mogelijk door Brussel?
Neem met de begeleiding van een GoodPlanet-coach een halve dag deel aan de verschillende uitdagingen en confronteer ook anderen met hun keuzes: geef nepboetes aan verkeersovertreders in de buurt, maak een selfie met een buschauffeur of deel een foto van een gevaarlijk verkeerspunt en tag de burgemeester! Via het online platform ‘Street Motion’ stuur je ons na elke uitdaging een foto of video en verzamel je zo punten. De groepjes (bestaande uit maximaal vier personen) met de meeste punten op het einde van het project maken kans op coole prijzen.

Het project is geheel gratis en open voor iedereen uit het secundair van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ook jongerenorganisaties kunnen deelnemen.

Praktisch
  • Doelgroep: Jongeren tussen 12 en 18 jaar van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • Waar? In Brussel
  • Wanneer? Een halve dag in de periode september 2023 – mei 2024 (datum in overleg). Indien gewenst kunnen jullie nadien twee weken zelfstandig doorgaan met het voltooien van de uitdagingen.
  • Gratis

Schrijf je/jullie klas(sen) in vóór 31/03/2024 om deel te nemen aan een workshop tussen maart en eind mei 2024.

Ik schrijf mijn klas/jongerenorganisatie in

Je kan inschrijven voor het volgende schooljaar vanaf juni 2024.


Met dank aan onze partners Ride your Future, Space Fun Games Brussels, Laser Magique en Escape Hunt voor de geweldige prijzen die zij dit jaar aanbieden aan de winnaars!
Met de steun van Brussel Mobiliteit.