Hoe verplaats jij je door de stad?

Volg je de mainstream of kies je radicaal voor vervoersmiddelen van de toekomst: sportief op de fiets, met de step of skateboard, chill met de bus, gewoon te voet of een combinatie?

Het project Street Motion is er voor jongeren in Brussel. Via uitdagingen komen leerlingen in aanraking met duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid: Welke invloed hebben jouw mobiliteitskeuzes op je omgeving en wat kan je doen om je impact te verkleinen? Hoe verplaats je je zo snel mogelijk door Brussel?
Je confronteert ook anderen met hun keuzes: geef nepboetes aan verkeersovertreders in de buurt, maak een selfie met een buschauffeur of deel een foto van een gevaarlijk verkeerspunt en tag de burgermeester! Via de webapp stuur je ons na elke uitdaging een foto en verzamel je zo punten. De groepjes (bestaande uit maximaal vier leerlingen) met de meeste punten op het einde van het project maken kans op coole prijzen.
De groepjes kunnen de uitdagingen zelfstandig uitvoeren.

Het project is geheel gratis en open voor iedereen uit het secundair. Jullie kunnen zelf beslissen of jullie autonoom aan de slag willen of via een (online) workshop om de groepen in gang te zetten en de eerste uitdagingen aan te gaan.

Interesse om mee te doen met dit project?

Schrijf je hier in

Doelgroep : Leerlingen uit het secundair
Waar? In Brussel
Duur: 10 tot 25 maart 2022
Gratis

Met dank aan onze partners Ride your Future, Cylco Bxl, Bike your Planet, Laser Game Evolution en Space Fun Games Brussels voor de geweldige prijzen die zij dit jaar aanbieden aan de winnaars!
Met de steun van Brussel Mobiliteit.