Hoe verplaats jij je door de stad?

Volg je de mainstream of kies je radicaal voor vervoersmiddelen van de toekomst: sportief op de fiets, met de step of skateboard, chill met de bus, gewoon te voet of een combinatie?

Het project Street Motion is er voor jongeren in Brussel. Via uitdagingen komen leerlingen in aanraking met duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid: Welke invloed hebben jouw mobiliteitskeuzes op je omgeving en wat kan je doen om je impact te verkleinen? Hoe verplaats je je zo snel mogelijk door Brussel?
Je confronteert ook anderen met hun keuzes: geef nepboetes aan verkeersovertreders in de buurt, maak een selfie met een buschauffeur of deel een foto van een gevaarlijk verkeerspunt en tag de burgemeester! Via de webapp stuur je ons na elke uitdaging een foto en verzamel je zo punten. De groepjes (bestaande uit maximaal vier leerlingen) met de meeste punten op het einde van het project maken kans op coole prijzen.

Het project is geheel gratis en open voor iedereen uit het secundair van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Jullie kunnen zelf beslissen of jullie autonoom aan de slag willen met het online platform ‘Street Motion’ of onze hulp inroepen om groepen te begeleiden op jouw school gedurende een halve dag .

De inschrijvingen voor dit schooljaar zijn afgesloten.

Doelgroep: Leerlingen uit het secundair van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Waar? In Brussel
Wanneer? Een halve dag tussen 19 en 23 september 2022 (Week van de Mobiliteit) of in maart-april 2023 (datum in overleg). 
Gratis

Met dank aan onze partners Ride your Future, Space Fun Games Brussels, Laser Magique en Escape Hunt voor de geweldige prijzen die zij dit jaar aanbieden aan de winnaars!
Met de steun van Brussel Mobiliteit.