Hoe verplaats jij je door de stad?

Volg je de mainstream of kies je al radicaal voor vervoermiddelen van de toekomst: sportief op de fiets, met de step of skateboard, chill met de bus, gewoon te voet of een combinatie?

Op 23 september 2019 lanceren we Street Motion voor klassen uit het secundair onderwijs in Brussel tijdens de mobiliteitsbeurs Bike Brussels. Via uitdagingen komen leerlingen in aanraking met duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid: welke invloed hebben jouw mobiliteitskeuzes op je omgeving en wat kan je doen om je impact te verkleinen? Hoe verplaatsen zij zich zo snel mogelijk door Brussel?
Je confronteert ook anderen met hun keuzes: geef nepboetes aan verkeersovertreders in de buurt, maak een selfie met een buschauffeur of deel een foto van een gevaarlijk verkeerspunt en tag de burgermeester! Via de webapp sturen ze ons na elke uitdaging een foto en verzamelen zo punten. De groepjes met de meeste punten op het eind van de dag maken kans op coole prijzen.
Ook als je niet beschikbaar bent op de dag van de lancering kan je mee doen aan alle uitdagingen. Na deze eerste dag kunnen de groepjes namelijk zelfstandig verder met de uitdagingen. Ze hebben vervolgens drie weken om bovenaan het scoreboard te eindigen. Na deze drie weken zullen we een ceremonie organiseren op de school van het winnende groepje.

Ben je leerkracht of directeur op een secundaire school in Brussel? Interesse om je leerlingen bij dit project te betrekken? Schrijf je klas of school hier in.

Doelgroep : Alle leerlingen van het secundaire onderwijs
Waar? In Brussel
Duur: 3 weken vanaf 23 september
Gratis

Contact:
Peter Paul Vossepoel | +32 (0)487 87 51 83 | pp.vossepoel@goodplanet.be

Met de steun van Brussel Mobiliteit.