Een kamp bouwen, brandnetelsoep maken of kletsnat door de regen rennen?

Natuurbeleving is plezant. In de natuur komt iedereen tot zijn recht, van avontuurlijke durvers tot dromerige creatievelingen. Bovendien vragen de meeste activiteiten amper voorbereiding of materiaal. Onze buitenspeel-checklist is de ideale basis voor een avontuurlijke vakantie of een origineel kennismakingsspel waarbij het ophalen van leuke herinneringen centraal staat.

Download de checklist

Download de speluitleg en de spelfiche voor een kennismakingsspel rond de checklist.

Meer van dat?

  • Deze seizoenskalender inspireert je om het hele jaar door de natuur in te trekken.
  • Buitenspel-ideeën voor kleine en grote groepen verzameld in 2 handige draaiboeken. Uitgetest en goedgekeurd door de kinder- en jongerengroepen van Minor-Ndako, in kader van het project ‘Beter Buiten’ met steun van de Vlaamse Overheid.
    Buitenspelen kinderen | Buitenspelen 14+
  • GoodPlanet en JNM deden heel wat ervaring op met de organisatie van Buitenspeelfeesten in Brussel. We maakten een praktisch draaiboek waarmee iedereen aan de slag kan om een buitengewoon evenement te organiseren. Met de jeugdbeweging, op school of als buurtfeest.
  • Op www.deboomin.eu vind je activiteiten per graad van het lager onderwijs.
  • Goesting om met een groep de natuur in te trekken, maar toch wat drempelvrees? Schakel een medewerker van GoodPlanet in voor een natuurrijke spelnamiddag, een origineel verjaardagsfeestje of een teambuilding op maat van jouw collega’s.
  • Wil jij graag een buitenspeelbende oprichten bij jou in de buurt? Dit is een bende voor kinderen die graag regelmatig buiten spelen, kinderen met en zonder beperking.  GoodPlanet werkte samen met enkele  Nederlandse organisaties om jou op weg te helpen met: