Brusselse scholen kunnen op heel wat steun rekenen voor hun werking rond natuur- en milieueducatie (NME)

Steunpunt voor al je vragen rond NME

NME Brussel is het steunpunt voor natuur- en milieueducatie (NME) voor Nederlandstalige scholen in Brussel. Met de steun van Leefmilieu Brussel, begeleidt GoodPlanet al meer dan 15 jaar educatieve teams rond NME. Ilse Roels werkt hierbij nauw samen met haar collega van MOS Brussel, Véronique Bidée. Zij werkt vanuit het Onderwijscentrum Brussel (OCB) rond Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO).

Je kan het hele jaar bij hen terecht voor algemene of specifieke ondersteuningsvragen: tips, lesideeën, coaching, studiedag, … Dit kunnen zowel vragen van onderwijsactoren (directies, leerkrachten, pedagogische begeleiders, docenten, …) als van leerlingenraden, oudercomités en gemeenten zijn. Wens je jullie beleid of schoolvisie op vlak van duurzaamheidseducatie aan te scherpen, aarzel dan niet om hun expertise in te roepen.

Je kan je ook inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief ‘NME-EDO in Brussel’ voor het basisonderwijs en/of secundair onderwijs. Zo krijg je concrete tips en de laatste nieuwtjes over educatief materiaal, vormingen en ondersteuningsaanbod rond duurzame thema’s in Brussel.

Ondersteuningsaanbod

Groene hoekjes op school, een moestuin, composteren, duurzame voeding, beter buiten (lesgeven) of een repair café op school… Ontdek het thematisch begeleidingsaanbod basisonderwijs en secundair onderwijs van Leefmilieu Brussel en MOS Brussel voor schooljaar 23-24. Inschrijven kan tot en met 6 juni.

Schrijf je in voor thematische begeleiding
Op 16 mei organiseren we ook een online infomoment.


Zoek je concrete vormingen of wil je uitwisselen met collega’s? Ontdek de komende opleidingen en bijeenkomsten op de website van Bubble. Je vindt er ook vele voorbeelden van projecten in scholen ter inspiratie. Je kan eveneens lid worden. Dan ontvang je steeds de laatste info over het aanbod.

Snuister je liever zelf in het vele educatief materiaal? Je kan per thema zoeken op de website van Leefmilieu Brussel  en MOS.

BELEXPO zoekt klimaathelden

BELEXPO, de vernieuwde interactieve tentoonstelling over het klimaat en de steden van morgen kan je het hele jaar bezoeken. Laat je leerlingen zich onderdompelen in de thematische wijken en ga samen de verschillende uitdagingen aan.

Er bestaat bovendien de optie voor een jaarabonnement waarmee je voordelig met alle leerlingen van 10 tot 16 jaar van je school kan langskomen gespreid over een jaar. Aarzel niet ons te contacteren voor meer info over de verschillende formules inzake een klas- en of schoolbezoek.