Lessen vol groenten en fruit


GoodPlanet en Delhaize slaan de handen in elkaar om kinderen goesting te geven in groenten en fruit. Welke voeding is gezond voor ons en goed voor de planeet? Ze trekken hun keukenschort aan en gaan op ontdekking: ruiken, voelen, snijden, mengen, proeven en lekkers klaarmaken met groenten en fruit in alle geuren en kleuren.
Nadien krijgt elke leerling een receptenboekje en een GoodCook-schort mee naar huis. Zo kunnen ze ook samen met hun ouders heerlijke seizoenshapjes maken.

Geen betere manier dan een kort filmpje om het project uit te leggen!

YouTube video

Goed om te weten

  • De workshop duurt 120 minuten en vindt plaats in de klas zelf.
  • Per school kunnen twee klassen van het vierde tot het zesde leerjaar zich gratis inschrijven. Beide klassen komen aan bod op dezelfde dag: één groep in de voormiddag, de andere in de namiddag.
  • Van zodra de afspraak bevestigd is, krijg je een e-mail waarin staat welk materiaal je zelf moet voorzien voor de klas, zoals snijmessen, kommen, snijplanken …
  • Dit sturen we op voor de workshop: voor elke klas een grote poster met de lokale groenten en fruit per seizoen en voor elke leerling een schort en receptenboekje. Hou het pakket goed bij en leg het klaar de dag van de workshop.
  • Na de workshop kunnen jouw leerlingen zelf de seizoenskalender aan hun medeleerlingen voorstellen via dit filmpje. Het thema verder uitdiepen of structureel iets veranderen op school? Kijk bij de tips voor leerkrachten hieronder.

De inschrijvingen voor schooljaar 2022-2023 zijn afgesloten. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de opening van de inschrijvingen voor het volgende schooljaar.

Schrijf je op onze nieuwsbrief

  • Extra's voor de leerkracht
  • Recepten
Bekijk hier:

Honger naar meer? Met deze tips laat je het thema duurzame en gezonde voeding vaker aan bod komen.

Ook thuis smullen van lokaal lekkers?


Verdiep jullie nog verder in het thema gezonde duurzame voeding en volg met je klas ook de workshop GoodCook Quest.


GoodCook kwam tot stand dankzij de steun van Delhaize.