Lessen vol groenten en fruit

Nieuws: GoodCook gaat digitaal

De Corona-crisis brengt beperkingen met zich mee voor het onderwijs. GoodPlanet paste z’n GoodCook workshops aan aan de huidige noden van leerkrachten.  We bieden je onze twee nieuwe voorjaarsrecepten aan in de vorm van een heus GoodCook- kookprogramma om in de klas of thuis mee aan de slag te gaan. Giet, mix, proef, dip, smeer of drink,… maar bovenal geniet ervan!

Bereid samen met Valérie onze GoodCook Aardbeismoothie en/of Powerdip

Ontdek onze 4 nieuwe seizoens-receptfiches, waaronder de Aardbei Smoothie en Powerdip:

Onze originele receptenboekjes vind je onderaan deze pagina.GoodPlanet en Delhaize slaan de handen in elkaar om kinderen goesting te geven in groenten en fruit. Welke voeding is gezond voor ons en goed voor de planeet? Ze trekken hun keukenschort aan en gaan op ontdekking: ruiken, voelen, snijden, mengen, proeven en lekkers klaarmaken met groenten en fruit in alle geuren en kleuren.


Nadien krijgt elke leerling een receptenboekje en een GoodCook-schort mee naar huis. Zo kunnen ze ook samen met hun ouders heerlijke seizoenshapjes maken. Bekijk de reportage van Karrewiet.

 

 

 

Goed om te weten

  • De workshop duurt 120 minuten en vindt plaats in de klas zelf.
  • Per school kunnen twee klassen van het vierde tot het zesde leerjaar zich gratis inschrijven. Beide klassen komen aan bod op dezelfde dag: één groep in de voormiddag, de andere in de namiddag.
  • Van zodra de afspraak bevestigd is, krijg je een e-mail waarin staat welk materiaal je zelf moet voorzien voor de klas, zoals snijmessen, kommen, snijplanken …
  • Dit sturen we op voor de workshop: voor elke klas een grote poster met de lokale groenten en fruit per seizoen en voor elke leerling een boodschappentasje, schort en receptenboekje. Hou het pakket goed bij en leg het klaar de dag van de workshop.
  • Na de workshop kunnen jouw leerlingen zelf de seizoenskalender aan hun medeleerlingen voorstellen via dit filmpje. Het thema verder uitdiepen of structureel iets veranderen op school? Kijk bij de tips voor leerkrachten hieronder.
Schrijf je klas in voor het schooljaar 2021-2022
  • Extra's voor de leerkracht
  • Recepten
Bekijk hier:

Honger naar meer? Met deze tips laat je het thema duurzame en gezonde voeding vaker aan bod komen.

Ook thuis smullen van lokaal lekkers?

 

 

 

 

 

 

GoodCook kwam tot stand dankzij de steun van Delhaize.