De duurzame stadswandelingen van Cera en GoodPlanet

Cera GoodWalk, de duurzame wandelzoektocht van Cera en GoodPlanet Belgium, brengt je langs verborgen plekken, cultureel erfgoed en duurzame initiatieven.

Tussen 26 mei en 5 november 2023 ontdekten jullie de duurzame initiatieven in Mechelen en Bergen dankzij de Cera Goodwalk. Jullie wandelden opnieuw met duizenden en de winnaars van de wedstrijd en fotozoektocht zijn bekend!

Voor de tweede keer boden we twee wandelingen aan in Vlaanderen en Wallonië waarvan duizenden wandelaars genoten hebben. Jullie wandelden in Mechelen dat we associëren met imposante gebouwen en monumenten zoals de Sint-Romboutskathedraal. In Mechelen zijn er ook een groot aantal ecologische en sociale initiatieven. In Wallonië trokken we naar Bergen, een stad op mensenmaat waar het goed leven is. Bergen was in 2015 nog culturele hoofdstad van Europa en heeft een schat aan unieke plekjes.

De winnaars van de hoofdprijs in beide steden winnen een overnachting in ‘Green Key’ hotels Boutique B&B Porta Superia te Mechelen en B&B Botel Ophoven in Kinrooi. Een Green Key label wordt door GoodPlanet toegekend wanneer de uitbating voldoet aan vooropgestelde duurzaamheidscriteria.

Verder verwennen we zowel in Bergen als Mechelen nog 20 winnaars die een Box vol smaak of een Gids Tour de Cera ontvangen. De kleinsten ontvangen een oesterzwammenkit van Permafunghi.

We danken Stad Bergen en Mechelen voor de fijne samenwerking!

Niets gewonnen en benieuwd naar de oplossing van de wedstrijdvragen en de fotozoektocht? Je vindt ze onderaan deze pagina.

Wil je andere GoodWalk wandelingen ontdekken? Aarzel niet om onze site volgend voorjaar te bezoeken. We bereiden twee nieuwe wandelingen voor in Brugge en Louvain-La-Neuve die we in mei 2024 zullen inhuldigen. Bovendien zullen we in 2024 voor het eerste een speciale gids voor kinderen tussen 5 en 11 jaar maken: de Goodwalk 4 Kids. Jullie zullen hier in de komende maanden uiteraard meer over horen!

Nieuwsgierig naar de vorige edities?
Je kan ze hieronder downloaden:


Contact: Ruben Verhaegen | +32 (0)456 02 59 68 | goodwalk@goodplanet.be

Meer interesse in een begeleide wandeling met gids? GoodPlanet biedt begeleide eco-tours aan in de stad van je keuze, voor jou en je team. Voor meer info contacteer b2b@goodplanet.be