De duurzame stadswandelingen van Cera en GoodPlanet

Cera GoodWalk, de duurzame wandelzoektocht van Cera en GoodPlanet Belgium, brengt je dit jaar tussen 26 mei en 5 november opnieuw naar vele duurzame en sociale initiatieven in Mechelen en Bergen!

Gezien het grote succes bieden we voor de tweede keer op rij een wandeling aan in zowel Vlaanderen als Wallonië! We hebben ons best gedaan de wandeling nog aantrekkelijker te maken voor kinderen en jongeren.

Mechelen heeft het voorbije decennium een enorme transformatie doorgaan. Naast een heerlijke wandeling in het groen, neemt de zoektocht je ook mee langst imposante gebouwen en monumenten zoals de Sint-Romboutskathedraal en een groot aantal ecologische en sociale initiatieven.

Mons (Bergen), een stad op mensenmaat waar het goed leven is, was in 2015 nog culturele hoofdstad van Europa en heeft een schat aan unieke plekjes. We leiden je rond door de vele steile straatjes langs handelaren en initiatieven die duurzaamheid en solidariteit belangrijk vinden. Het zicht is adembenemend bij het Belfort, het hoogste punt van de stad en uniek vanwege zijn barokstijl in België.

We organiseren opnieuw een wedstrijd met voor beide steden een hoofdprijs is en  daarnaast een prijs voor 20 winnaars en 15 kinderen/jongeren in iedere stad.

Zo doe je de Cera GoodWalk

 1. Spoor naar Mons of  Mechelen op een dag naar keuze tussen 26 mei en 5 november 2023.
 2. Haal bij aankomst je wandelgids op (beschikbaar vanaf midden juni) bij het Ibis Hotel, gelegen links als je het station van Mons buiten komt. In Mechelen kan je terecht bij boekhandel Pardoes, gelegen net naast Station Nekkerspoel waar de wandeling start, of bij Visit.Mechelen in de Vleeshouwersstraat 6.
 3. Wandel de route van 5,5 km op je eigen tempo en beantwoord onderweg de wedstrijdvragen.
  Voorzie zeker 4 uur als je het volledige traject wil uitwandelen.
 4. Vul ten laatste op 6 november het online wedstrijdformulier en/of het wedstrijdformulier voor de jongeren fotozoektocht (6 t.e.m. 18 jaar) in.

  Wedstrijdformulier Mechelen Fotozoektocht Mechelen

  Wedstrijdformulier Mons Fotozoektocht Mons

  Bekijk hier het wedstrijdreglement.

  • Wacht met spanning af of jij bij één van de 20 winnaars bent, en wie weet kaap je wel de hoofdprijs weg.
  • Na de afsluiting van het wedstrijdformulier op 6 november, neemt GoodPlanet midden december contact op met alle gelukkige winnaars.

Nieuwsgierig naar de vorige edities?
Je kan ze hieronder downloaden:


Contact: Ruben Verhaegen | +32 (0)456 02 59 68 | goodwalk@goodplanet.be

Meer interesse in een begeleide wandeling met gids? GoodPlanet biedt begeleide eco-tours aan in de stad van je keuze, voor jou en je team. Voor meer info contacteer b2b@goodplanet.be