Meer weten over de Cera Goodwalk in Genk? Lees ook het interview met collega Tine die voor jullie de wandeling samenstelde.

De duurzame stadswandelingen van Cera en GoodPlanet

Van 26 mei tot en met 6 november 2022
Dit jaar ontdek je samen met Cera GoodWalk de duurzame kanten van Genk en Namen. Je hoeft niet te kiezen, doe ze gewoon allebei!

Genk associëren we met een rijk mijnverleden. Dat bracht drie immigratiegolven met zich mee. Genk is vandaag nog steeds een toonbeeld van een multiculturele samenleving. De ­wandelgids met zoektocht en ­wedstrijd loodst je langs het Genkse mijnverleden, de ­groene Stiemervallei en ­historische pleinen.

Als hoofdstad van Wallonië, houdt Namen het midden tussen een metropool en een gezellig dorp. Door zijn historisch verleden én toekomstgerichte dynamiek valt er in de stad heel wat te ontdekken.  Laat je langs de oude binnenstad loodsen, het gloednieuwe belevingscentrum voor een Namur Intelligente et Durable tot op de citadel met de volledig vernieuwde Téléphérique.

In beide steden ontdek je tal van duurzame en originele  initiatieven.  Het boekje bevat bovendien ook kortingsbonnetjes!

Onderweg ga je op eigen tempo op zoek naar de antwoorden op de wedstrijdvragen, zowel voor jongeren als volwassenen. Neem zeker ook de tijd voor een bezoekje aan één van de vele adresjes die je onderweg aangeraden worden. Met de verzamelde antwoorden van de wandelzoektocht kan je deelnemen aan de wedstrijd.

Zo doe je de Cera GoodWalk

 1. Spoor naar Genk of  Namen op een dag naar keuze tussen 26 mei en 6 november 2022.
 2. Haal bij aankomst je wandelgids op bij het Carbon Hotel in Genk of het Grand Hôtel de Flandre in Namen, beiden zijn gelegen  tegenover het station.
  (Toch met de auto? In Genk kan je de gids ook ophalen bij het onthaal van C-mine).
 3. Wandel de route van 5,5 km op je eigen tempo en beantwoord onderweg de wedstrijdvragen.
  Voorzie zeker 4 uur als je het volledige traject wil uitwandelen.
 4. Vul ten laatste op 7 november het online wedstrijdformulier en/of het wedstrijdformulier voor de jongeren fotozoektocht (6 t.e.m. 18 jaar) in.

  Wedstrijdformulier Genk Fotozoektocht Genk

  Wedstrijdformulier Namen Fotozoektocht Namen

  Bekijk hier het wedstrijdreglement.

  • Wacht met spanning af of jij bij één van de 20 winnaars bent. Wie weet kaap je wel de hoofdprijs weg, een overnachting voor 2 personen in een Green Key hotel.
  • Na de afsluiting van het wedstrijdformulier op 7 november, neemt GoodPlanet midden december contact op met alle gelukkige winnaars.

Nieuwsgierig naar de vorige edities?
Je kan ze hieronder downloaden:


Contact: Ciska de Pillecyn | +32 (0)497 51 65 31 | goodwalk@goodplanet.be

Meer interesse in een begeleide wandeling met gids? GoodPlanet biedt begeleide eco-tours aan in de stad van je keuze, voor jou en je team. Voor meer info contacteer sustainablesolutions@goodplanet.be