De duurzame wandelzoektochten van Cera en GoodPlanet

Cera GoodWalk, de duurzame wandelzoektochten van Cera en GoodPlanet Belgium, brengt je dit jaar tussen 24 mei en 3 november 2024 naar Brugge en Louvain-La-Neuve. En voor het eerst is er ook een editie voor kinderen!

Cera GoodWalk is een leuke manier om een stad op een andere manier te ontdekken. Deze wandeltocht brengt je langs verborgen plekken, cultureel erfgoed en duurzame initiatieven. De gids die je erbij krijgt, heeft leuke denk- en zoekvragen, en een fotozoektocht.

Gezien het grote succes bieden we voor de derde keer op rij een wandeling aan zowel in Vlaanderen als Wallonië! In Brugge is er voor de allereerste keer een kindereditie, deze is zowel leerrijk als plezant en gericht op kinderen van 5 t.e.m. 11 jaar.

Cera GoodWalk Brugge

Brugge verenigt middeleeuwse architectuur met duurzaamheid en gemeenschapszin. Deze stad, vaak het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd, betovert bezoekers met haar pittoreske straatjes en historische kerken. De wandelzoektocht nodigt uit tot het verkennen van Brugge’s sociale en ecologische rijkdom, ideaal voor wie op zoek is naar een diepere verbinding met de stad.

Cera Goodwalk4kids in Brugge

De Cera GoodWalk voor kinderen transformeert Brugge in een boeiend avontuur. Deze speciale editie neemt jonge ontdekkers van 5 t.e.m. 11 jaar mee op een tocht vol verhalen, uitdagingen en speurtochten. De gebruikelijke route van 6 km wordt dan ingekort tot 2 km met een leuke, interactieve wandelgids. Kinderen worden uitgenodigd om de stad te verkennen door de ogen van Cerafin de eekhoorn, waarbij elke stop een nieuw verhaal onthult en leert over de rijke geschiedenis en ecologische inspanningen van Brugge. Het is een perfecte mix van leren, spelen en ontdekken in het hart van de stad.

Cera GoodWalk Louvain-la-Neuve

Ontdek de charme van Louvain-la-Neuve met de Cera GoodWalk: een stadswandeling die je langs de hoogtepunten van deze bruisende universiteitsstad voert. Van het autovrije centrum tot de groene oases, en van culturele parels tot innovatieve projecten. Een ideale manier om de gezellige sfeer en het gemeenschapsgevoel van deze jonge stad te beleven.

Wedstrijd

We organiseren opnieuw een wedstrijd waarbij er in beide steden een prachtige hoofdprijs te winnen valt, namelijk een overnachting in een hotel voor twee personen. Daarnaast zijn er ook kleinere prijzen beschikbaar voor deelnemers.

De winnaars van de hoofdprijs winnen een overnachting in een ‘Green Key’ hotel. Een Green Key label wordt door GoodPlanet toegekend wanneer de uitbating voldoet aan vooropgestelde duurzaamheidscriteria.

In Brugge kunnen kinderen van 5 t.e.m. 11 jaar ook meedoen aan de Brugge-Bingo wedstrijd.

 • Zo neem je deel aan de Wedstrijd Cera GoodWalk
 • De wandelgids bestellen bij Cera
 1. Spoor naar Louvain-La-Neuve of Brugge op een dag naar keuze tussen 24 mei en 3 november 2024.
 2. Als je nog geen wandelgids hebt, kan je deze oppikken bij het Office du Tourisme gelegen in het stationsgebouw. In Brugge kan je terecht bij het Infokantoor Stationsplein, ook gelegen in het stationsgebouw waar de wandeling start.
  Of download de gids onderaan deze pagina.
 3. Wandel de route van +- 6 km op je eigen tempo en beantwoord onderweg de wedstrijdvragen. Voorzie zeker 4 tot 5 uur als je het volledige traject wil uitwandelen.
 4. Vul ten laatste op 4 november het online wedstrijdformulier in.

  Wedstrijdformulier Brugge
  Wedstrijdformulier Louvain-la-Neuve

 5. Kinderen van 5 t.e.m. 11 jaar kunnen meedoen met de Brugge-Bingo wedstrijd. Neem een selfie bij een Brugse brug en steek je duim hierop triomfantelijk omhoog. Stuur de selfie voor 4 november 2024 naar goodwalk@goodplanet.be. Zo maak je kans op een mooie prijs!
 6. Wacht met spanning af of jij bij één van de 20 winnaars bent, en wie weet kaap je wel de hoofdprijs weg. In de Brugge-Bingo wedstrijd kiezen we vijf winnaars.
 7. Na afsluiting van het wedstrijdformulier op 4 november – 23u59, neemt GoodPlanet midden december contact op met alle gelukkige winnaars.
  > Bekijk hier het wedstrijdreglement
Cera is een financiële coöperatie van, voor en door vennoten die zich inzet voor een betere wereld. Ze investeren in initiatieven die goed doen en mensen verbinden, door te focussen op duurzaamheid, menselijkheid en verdraagzaamheid.
Om de Cera GoodWalk wandelgids te bestellen, dien je eerst vennoot te worden door in te tekenen op aandelen, wat mogelijk is via hun website of via KBC. Als vennoot kun je vervolgens deze wandelgids bestellen via de sectie ‘Voordelen’ op de website van Cera.
Neem voor meer info een kijkje op hun website.

We danken Stad Brugge en Louvain-la-Neuve voor de fijne samenwerking!


Nieuwsgierig naar andere edities?

Je kan ze hieronder downloaden:


Meer interesse in een begeleide wandeling met gids? GoodPlanet biedt begeleide eco-tours aan in de stad van je keuze, voor jou en je team. Voor meer info contacteer b2b@goodplanet.be