Wat een prachtige erkenning: Koningin Mathilde kwam ons werk ontdekken.

Het was een hartverwarmende ontmoeting die blijk geeft van haar steun voor onze missie: bewustwording creëren en alle generaties inspireren om actie te ondernemen voor een duurzamere wereld. Het is een missie die ze als SDG Advocate verdedigt.

YouTube video

Tijdens het bezoek ontdekte de Koningin 5 van onze – meer dan 100 – projecten gericht op kinderen en jongeren. 5 verschillende benaderingen om het bewustzijn rond duurzaamheidsthema’s te vergroten.


Alphonse, Sophie en Ewout, 3 Young Reporters for the Environment, waren bij het bezoek aanwezig.
Zij zeiden het volgende over de ochtend:

“Als Young Reporters vonden we dit gebeuren erg verrijkend vanuit persoonlijk oogpunt, maar we zagen bovendien dat de koningin oprecht geïnteresseerd was in de initiatieven van GoodPlanet. […] Al het werk dat de mensen van GoodPlanet, de leerkrachten, ouderen en kinderen verrichten, kwam aan bod op deze uitzonderlijke dag.”

Ontdek hun visie op dit evenement via hun artikel en foto’s – enkel gepubliceerd in het Frans.

En wat onthouden wij van deze dag?

Het was een oprechte, warme en ontroerende ontmoeting. Een uniek moment, waarbij we getroffen werden door de welgemeende interesse van de koningin in onze activiteiten.

“We zijn ontzettend trots op deze prachtige erkenning die Hare Majesteit Koningin Mathilde door haar aanwezigheid aan GoodPlanet heeft gegeven. Het feit dat Hare Majesteit onze missie ondersteunt om educatie voor duurzame ontwikkeling te verzorgen, is voor ons heel bijzonder.”
Jo Van Cauwenberge, Directeur en oprichter van GoodPlanet

Dank aan al onze collega’s die GoodPlanet doen leven, die elke dag naar de 4 uithoeken van België reizen om actie te ondernemen voor een duurzamere wereld.


Ben je er ook van overtuigd dat het belangrijk is om actie te ondernemen voor een duurzamere wereld? Steun onze projecten!

Neem deel aan een van onze workshops en trainingen in scholen of ondernemingen. Of help ons om deze workshops aan jongeren aan te bieden.