Aanrader voor lokale overheden

Het project PlantAardig (w)eten was de afgelopen 3 jaar een groot succes in Gent. We organiseerden er meer dan 200 workshops voor lagere en middelbare scholen. Zo konden we meer dan 4.000 leerlingen warm maken voor een meer plantaardig voedingspatroon.

Wil je dit project ook in jouw stad of gemeente opzetten?

Contacteer Charlotte voor meer informatie.


PlantAardig eten, dat is gelukkig meer dan elke dag wortelen en sla. Laat je verrassen door al het lekkers dat groeit en bloeit op ons land – ja, zelfs in onze zee!

Iedereen mee in de transitie naar meer plantaardig

Steeds meer Belgen zeggen dat ze vaker willen kiezen voor een maaltijd zonder vlees of vis. Dat is slim. Voor jezelf én voor de planeet!

Workshop voor lagere en middelbare scholen

In de workshop PlantAardig (w)eten ontdekken en onderzoeken je leerlingen aan de hand van een aantal uitdagingen kennis met verschillende peulvruchten. Zo maken ze op een speelse manier kennis met gezonde en lekkere plantaardige eiwitbronnen.

Hoe ziet de workshop eruit?
  • De leerlingen ontdekken hoe sojabonen groeien, hoe linzen eruit zien en wat je van kikkererwten kunt maken.
  • Ze komen meer te weten over de vele voordelen van plantaardige voeding voor hun eigen gezondheid, én voor het klimaat, landgebruik, biodiversiteit en waterverbruik.
  • Als kers op de taart steken ze hun handen uit de mouwen om verschillende plantaardige hapjes te bereiden, en uitgebreid te proeven.
  • Na de workshop nemen ze de recepten mee naar huis om ook hun ouders te inspireren.

Praktisch
  • Doelgroep: lager en secundair onderwijs
  • Waar: bij jou op school
  • Duur:
    lager onderwijs (120 minuten) / secundair onderwijs (100 minuten)
  • Wanneer: we plannen de workshop samen met jou

Wat leerkrachten zeggen over deze workshop

“Ik zou de workshop zéker aanraden aan collega’s. De leerlingen hebben er ontzettend van genoten. Ook de week nadien waren ze er nog over bezig. Bedankt!”

“De workshop vind ik enorm waardevol en zat heel goed in elkaar.​
De leerlingen waren zeer enthousiast. Er is duidelijk een ‘zaadje’ geplant om meer aandacht te hebben voor het belang van plantaardige voeding.”


Wat onze partner de Stad Gent over de workshop zegt

“De workshop PlantAardig (w)eten zit goed in elkaar en wordt aangepast zodat leerlingen uit het basis- zowel als het secundair onderwijs hem kunnen smaken. Veel van de scholen die de workshop boekten, vroegen het jaar nadien opnieuw een workshop aan. Voor ons is het aangenaam samenwerken met GoodPlanet: de afspraken worden goed nagekomen, ze communiceren duidelijk en ze staan open voor onze feedback.” Sofie Verhoeven, Stad Gent