Heb jij nog miniatuur-fietsjes, -skateboards, -steps, -figuurtjes, …?

Raïssa, duurzaamheidscoach bij GoodPlanet, is volop bezig met materiaal klaar te maken voor onze populaire workshop ‘De eerste stapjes in onze wijk‘. In deze workshop leren kleuters op een speelse en veilige manier de principes van je actief te verplaatsen in de wijk kennen.

De kleuters starten in de klas met het bouwen van een stad met alle vervoersmiddelen die ze daar tegenkomen. Daarvoor gebruiken ze speelgoed-autootjes, -fietsjes, -mensjes, … En wat hebben we blijkbaar altijd te weinig en is moeilijk vindbaar? Fietsjes, skateboards, stepjes, … de duurzame vervoersmiddelen dus! ‘Want’, zegt Raïssa, ‘in de speelgoedwinkel staat de auto nog altijd centraal’. Je zou denken dat dat vandaag anders is, toch? Maar helaas: garages, autootjes, speelmatten, kinderboeken: je treft er nauwelijks fietsen aan. Kijk maar eens op de webshop van een speelgoedwinkel naar wat verkocht wordt onder ‘voertuigen’: allemaal autootjes!

Zo zie je maar dat als we een kader aan onze kinderen willen meegeven waarbij duurzame mobiliteit centraal staat, als we ze willen leren dat de fiets voor minder uitstoot zorgt en te verkiezen is als het mogelijk is, dat al begint bij het speelgoed waar ze mee spelen en de boekjes die ze lezen.

 

We hebben drie sets nodig met elke keer een combinatie van een tiental actieve weggebruikers. Het speelgoed gaat door vele kleine handjes en een aanzienlijk deel ervan gaat na een tijdje stuk. Uiteraard hebben we een (bescheiden) budget hiervoor, maar we kopen liefst zo weinig mogelijk plastic en zoveel mogelijk tweedehands. Geen gemakkelijke zoektocht maar misschien kan jij ons helpen?

Daarom deze oproep:

  • Heb jij nog miniatuur fietsen, figuurtjes, steps, skateboards, … die je kan missen?
  • Of heb jij dé gouden tip over waar we deze in groten getale kunnen vinden?

Laat het weten aan Raïssa: mobility@goodplanet.be

Bedankt!