Wil jij van jouw bedrijf een groene, inspirerende werkplek maken, die bijdraagt aan werkplezier en tegelijkertijd aan meer biodiversiteit? Ontdek hier de verschillende manieren waarop een Tiny Forest® een meerwaarde betekent voor jouw bedrijf.

Wat is een Tiny Forest?

Toyota-ingenieur Shubhendu Sharma ontwikkelde een methode om binnen 10 jaar een volgroeid bos te maken. Een klein stukje wilde natuur, midden in de stad. De minibossen werden gedoopt tot Tiny Forests. Het minibos heeft de grootte van een tennisveld en omvat zo’n 30 tot 40 soorten inheemse bomen die lokaal de populaties van vlinders, bijen en vogels een boost geven.  In 2020 plantte GoodPlanet het eerste Tiny Forest in België aan.

De meerwaarde voor jouw bedrijf?

Wil je als bedrijf inzetten op biodiversiteit, klimaatactie en een gezonde leefomgeving? Heb je een verhard bedrijfsterrein waar je een mooie opportuniteit voor vergroening ziet? Dan is een Tiny Forest een goed idee.

  • Een Tiny Forest brengt natuurbeleving Het bos geeft mensen de kans om de natuur in de eigen leefomgeving te ontdekken. Collega’s vinden er rust, creativiteit en voor bedrijven draagt het bij als een inspirerende werkplek zonder stress.
  • Investeringen in meer biodiversiteit zorgen voor de bescherming en het herstel van natuurwaarden. Ze versterken het “groenblauwe netwerk” en zorgen zo voor een gezondere omgevingskwaliteit binnen en buiten de bedrijventerreinen.
  • Meer groen draagt bij aan waterzuivering, brengt verkoeling en zuivert de lucht. Een rijkere biodiversiteit op en rond bedrijventerreinen versterkt dus de gezondheid en het welzijn van de werknemers en van de buurtbewoners.
  • Werken aan meer biodiversiteit komt de uitstraling van jouw bedrijf bij klanten, leveranciers, medewerkers en stakeholders ten goede. Het vergroenen van het eigen terrein kan jouw bedrijf ook op de kaart zetten als innovatieve speler en zo een belangrijke schakel vormen om gekwalificeerd personeel aan te trekken en te houden.

Het eerste Tiny Forest in België met Spadel

Het eerste Tiny Forest in Brussel werd gerealiseerd met de financiële hulp van GoodPlanet-partner Spadel, verzameld via een inzamelactie tijdens de 20 km van Brussel. Anne Teresa De Keersmaeker, oprichtster van het nabijgelegen dansgezelschap Rosas, betoonde haar volledige steun door het meterschap voor dit nieuwe bosje op te nemen.

Tiny Forest-campagne in samenwerking met Bongo

Samen met Bongo werkte GoodPlanet een actie uit rond hun cadeaubon ‘Ecologisch logeren‘ die in de kijker staat in april 2023 rond de internationale Dag van de Aarde op 22 april. Zo wordt bij elke aankoop 5% van de omzet gedoneerd aan de Tiny Forests. Met deze financiële steun kan GoodPlanet de Tiny Forests verder uitbreiden en nieuwe biodiversiteitrijke plekken realiseren.


Wil je zelf samenwerken met GoodPlanet rond de Tiny Forests in de vorm van een campagne, een teambuilding of om zelf een Tiny Forest te starten? Neem dan contact op met Sofie Luyten.

Contacteer ons Bekijk ons volledige B2B-aanbod


De naam Tiny Forest® en bijhorende methodiek zijn exclusief geregistreerd voor de Benelux door IVN Natuureducatie Nederland. GoodPlanet Belgium coördineert Tiny Forest in ons land in samenwerking met IVN. We zien er samen op toe dat de Tiny Forests die zo genoemd worden ook aan de kwaliteitseisen voldoen.