Eind vorig jaar was de legendarische etholoog en VN-Boodschapper van de Vrede, Jane Goodall in Brussel voor de gala-avond An Evening of Hope with Jane Goodall. Daar gaf zij tijdens een lezing een update over het werk van het Jane Goodall Institute Belgium in België en op het Afrikaanse continent.

 

Jane Goodall is wereldberoemd geworden omwille van haar baanbrekende studies naar wilde chimpansees. Maar veel breder heeft haar beweging een gezonde planeet als inzet, waar mensen doordachte keuzes maken om duurzaam en in vrede samen te leven met elkaar, hun omgeving en andere dieren.

Tijdens de speciale avond begin december, zette Goodall ook onze directeur, Jo Van Cauwenberge, in het zonnetje. Bij monde van algemeen directeur van het Jane Goodall Institute België Anouska Plasmeijer noemde ze hem een ‘leidende figuur op het vlak van duurzaamheidseducatie’ en werd hij gefêteerd omwille van de ondertussen al 25 jaar dat hij zich met GoodPlanet dagelijks inzet voor een meer duurzame toekomst. Elk jaar inspireert en motiveert het GoodPlanet-team meer dan 500.000 kinderen, jongeren en volwassenen in heel België.

Zowel Jane Goodall als GoodPlanet inspireren alle generaties en brengen jonge mensen een boodschap van hoop. Het is belangrijk om, zelfs in deze moeilijke tijden, die hoop te houden. Elke dag opnieuw kunnen we keuzes maken, die een positieve impact hebben. En als we onze handen ineenslaan kunnen we zo samen iets aan de klimaatsverandering en aan het verlies van biodiversiteit doen.