> Start

Welkom

Blauwe Vlag - 2016

De Blauwe Vlag is een internationaal kwaliteitskeurmerk dat garant staat voor kwaliteitsvol duurzaam toerisme aan de kust en binnenwateren. Jachthavens en zwemvijvers kunnen zich hiermee onderscheiden op het vlak van waterkwaliteit, interne milieuzorg, milieueducatie en veiligheid. Kiezen voor de Blauwe Vlag vraagt een blijvende inspanning van de uitbaters, het kwaliteitslabel dient immers elk jaar hernieuwd te worden.

In Vlaanderen wordt het label uitgereikt door de Bond Beter Leefmilieu (BBL) en de Foundation for Enviromental Education (FEE). Vanaf september 2016 neemt GoodPlanet Belgium de coördinatie over van BBL.

Wereldwijd wapperen er meer dan 4250 Blauwe Vlaggen op stranden en in jachthavens in 49 landen van Zuid Afrika tot Zweden, van de Bahamas tot Rusland. 

> www.blueflag.global


Uitreiking blauwe vlag seizoen 2016

Blauwe Vlag wappert vanaf vandaag over 21 zwemvijvers en jachthavens
BBL en Toerisme Vlaanderen reiken 21 Blauwe Vlaggen en 5 nieuwe Groene Sleutels uit

GERAARDSBERGEN - 21 zwemvijvers en jachthavens hebben vandaag de Blauwe Vlag 2016 ontvangen. De Blauwe Vlag is een milieukwaliteitslabel voor stranden, zwemplassen en jachthavens die voldoen aan strikte criteria voor onder andere waterkwaliteit. Samen met Toerisme Vlaanderen beloonde BBL vandaag ook vijf toeristische bestemmingen met een Groene Sleutel. Dat brengt het aantal Groene Sleutels op 120. Zowel de Blauwe Vlag als de Groene Sleutel zijn een bewijs van extra zorg voor het milieu.

'Aantal Blauwe Vlaggen blijft gelijk, maar nog veel potentieel'

Net als vorig jaar ontvangen 21 zwemvijvers en jachthavens de Blauwe Vlag 2016. Opvallend wel: meer zwemvijvers en kustzones scoren uitstekend wat betreft de waterkwaliteit en er waren ook geen zwemverboden in zwemvijvers met een Blauwe Vlag.

'Er zijn nieuwe locaties die zeker in aanmerking komen voor een Blauwe Vlag. Die zijn er dit jaar nog niet bij, maar we stellen alles in het werk om volgend jaar nog meer Blauwe Vlaggen aan zwemvijvers en jachthavens te laten wapperen,' zegt Miriam Van Loon van Bond Beter Leefmilieu.

De Gavers in Geraardsbergen: 'Enorme opsteker!'

Provinciaal Domein De Gavers in Geraardsbergen behaalt reeds voor de vijfde maal de Blauwe Vlag. 'Enkel dankzij de dagelijkse inspanningen van een gans team slagen wij erin om jaar na jaar fier te mogen zijn op onze zwem- en strandzone. Het is er voor onze bezoekers heerlijk vertoeven in een veilige, nette en aangename omgeving en voor onze medewerkers is het een enorme opsteker om al voor de vijfde keer de Blauwe Vlag te mogen ontvangen', aldus Marina van Wayenberg van De Gavers in Geraardsbergen.