Leercentrale geothermie en warmtenetten

Op de Balmatt-site in Mol wordt water van meer dan 120°C opgepompt uit diepe grondlagen. Sinds oktober 2018 stroomt de eerste aardwarmte door de warmtenetten richting VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch onderzoek. Ook de gemeentes Mol en Dessel zullen aangesloten worden op het warmtenet.

Ik wil meer weten over geothermie.

Het klasbezoek

Reeds 5000 leerlingen brachten een bezoek aan de leercentrale geothermie en warmtenetten. De rondleiding vindt sinds schooljaar 2018-2019 in de geothermische centrale zelf plaats (en dus niet meer in de wetenschapshal). Een ervaren medewerker van GoodPlanet neemt je leerlingen op sleeptouw. Via augmented reality ontdekken ze alle mogelijkheden van deze energiebron. Ze bezoeken ook een demonstratiewoning die aangesloten is op het warmtenet.

Wist je dat…
VITO en GoodPlanet de jaarprijs wetenschapscommunicatie 2017 wonnen voor de manier waarop we dit thema aanbrengen bij jongeren?

Doelgroep: 3e graad lager onderwijs en secundair onderwijs
Duur: 120 minuten
Periode: van 3 september 2019 tot en met 30 juni 2020
Gratis!

Opgelet, elke klas zorgt voor eigen vervoer van en naar de Balmatt-site in Mol. In de leercentrale zijn geen voorzieningen om te lunchen.

Ik schrijf mijn klas in voor de vernieuwde rondleiding

Een klasbezoek kan enkel gereserveerd worden via online inschrijving. Gelieve PER KLAS een formulier in te vullen en te versturen. Na inschrijving contacteert een medewerker van GoodPlanet je om concreet af te spreken.

Dit project kwam tot stand met de steun van provincie Antwerpen en in samenwerking met VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek), de Vlaamse overheid, VOKA Mechelen-Kempen, Eandis, scholengemeenschap KOGEKA (Katholiek Onderwijs Geel-Kasterlee), Technisch Instituut Sint-Paulus en Campus het Spoor.