Het educatief team van GoodPlanet heeft meer dan 20 jaar ervaring met workshops rond alle thema’s die je op weg helpen om duurzamer samen te leven op school.
Een debat over duurzame consumptie? Seizoensgroenten- en fruit ontdekken via een kookatelier? Het bos in trekken met een natuurbelevingsspel? Een prins uit Viesvuilland uitnodigen in je kleuterklas? …
We komen naar je toe voor een eenmalige workshop of voor een traject waarbij we één of meerdere klassen op jouw school begeleiden. Ook met een gemengde groep van leerkrachten, leerlingen, schoolpersoneel, ouders kunnen we samen naar een concreet eindresultaat toewerken, zoals een gepimpte speelplaats. Tot slot bieden we ook nascholingen aan voor leerkrachten, bijvoorbeeld rond speel- en leergroen op school.
Bekijk ook onze folder met inspirerende projecten en getuigenissen.
Een workshop aanvragen
Contacteer ons educatief team. Samen bekijken we welke workshop aansluit bij jouw verwachtingen.
Ben je geen leerkracht en wil je graag een workshop aanvragen? Dat kan zeker. Contacteer ons voor de mogelijkheden en een prijsofferte.

Je plant een themadag rond klimaatverandering voor de derde graad. Je zoekt een educatieve, maar toch ludieke activiteit die parallel ingepland kan worden voor meerdere klassen.

Je wil een lessenreeks rond water in de wereld op een originele manier inleiden. Een eyeopener die je leerlingen boeit, raakt en bijblijft.

Je hebt de ambitie om een zero afval school te worden en samen met je leerlingen na te denken over alternatieven. Zou het niet fijn zijn om jouw klas op te leiden als voortrekkersklas en je leerlingen de tools in handen te geven om de hele school op sleeptouw te nemen?

Je vindt les geven over het bos zonder je klaslokaal te verlaten al te gek. Het liefst zou je met je leerlingen het bos in trekken. Maar ook voor jou is het bos redelijk onbekend terrein.

Je ervaart de noodzaak om bepaalde groepen of klassen leerlingen dichter bij elkaar te brengen. Dat pesten op de speelplaats uit onbegrip voor elkaar moet stoppen.

Je wil leerlingen betrekken bij de keuze voor nieuwe drankautomaten zonder gesuikerde dranken en andere duurzame keuzes in de refter.

Je wil je leerlingen bewustmaken van het gezamenlijk energieverbruik op school. Samen energieverspilling opsporen en oplossingen bedenken.

Je wil als duurzaamheidsambtenaar de verkeersveiligheid rond de scholen in jouw stad of gemeente verhogen. Daarvoor zoek je een organisatie die leerlingen, leerkrachten, ouders en de buurt verenigt rond een schoolvervoerplan.