Wist je dat het gebruik van digitale technologie in je onderneming heel  wat impact heeft op het milieu?


Digitale technologie lijkt misschien heel abstract, heel immaterieel … En toch hebben we het hierbij over zaken zoals datacenters, netwerkinfrastructuren, computers, mobiele telefoons en tonnen zeldzame grondstoffen… Heel concrete zaken dus. Digitale apparaten hebben vanaf de productie tot het gebruik ervan en het moment dat ze afgedankt worden, een aanzienlijke impact op het milieu.

Gezien de klimaatuitdagingen van dit moment, kan het verbeteren van de digitale voetafdruk van je onderneming een aanzienlijk verschil maken!

Bovendien is het heel eenvoudig! Dankzij dit traject krijg je een beter inzicht in de impact van digitale technologie. Je teams komen bovendien terug met veel praktisch advies over hoe ze deze kunnen verminderen.

De training is perfect om opgenomen te worden in je MVO-verslag.

Traject van 4 workshops

Het traject Duurzaam digitaal omvat 4 gevarieerde sessies om meer te leren over digitale technologie en de impact ervan op de planeet. Volg het volledige traject of kies à la carte een module.

– 1 –
Sensibilisering
Wat is jouw relatie met digitale technologie?
Op een leuke en interactieve manier sensibiliseren rond de impact van digitale technologie. Interactieve quiz en delen van ervaringen 1u, op afstand
– 2 –
Reflectie
Verder nadenken over onze digitale impact. Filmpjes en debat 2u, ter plaatse
– 3 –
Kennis

De verborgen kant van digitale technologie
Begrip krijgen van de verborgen kant van digitale technologie. Samen praktische oplossingen bedenken voor je bedrijf. Digitale fresk 3u, ter plaatse, groepen van 16 personen
– 4 –
Actie

Tips om meteen in actie te komen
Goede praktijken verankeren. Concrete adviezen die je collega’s 2 weken lang via e-mail ontvangen. op afstand, via e-mail

Praktische informatie
  • Type activiteit: 4 workshops à la carte
  • Duur: 1 tot 3 uur
  • Aantal deelnemers: 16 tot 100 personen
  • Vorm: ter plaatse/op afstand
  • Taal: NL/EN/FR
  • Locatie: in jouw bedrijf

“Ik vond deze participatieve workshop erg toegankelijk. Het was een toffe manier om onder collega’s begrip te krijgen van de impact van onze digitale consumptie – of het nu gaat om het aantal smartphones/pc’s/tablets dat we op het werk of thuis hebben, of de manier waarop we ze gebruiken. Bijvoorbeeld als het gaat over oude e-mails die we vergeten te verwijderen. Ik vond het erg leuk om aan het einde van de workshop samen een lijst met concrete acties op te stellen die we binnen onze organisatie kunnen nemen.”
Marjolaine Blommaert, Communication Officer


Wil je meer informatie of wil je deze workshop aanvragen?

Contacteer ons Bekijk ons volledige B2B-aanbod