GoodPlanet Belgiuminspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren, door positieve acties te ondernemen en expertise te delen. Jaarlijks bereiken onze 60 medewerkers zo meer dan 500.000 kinderen, jongeren en volwassenen over heel België.

Ja, ik wil aan de slag gaan met het educatief lespakket:
Tante Netje draagt zorg voor de natuur.


Contactpersoon*
Opgelet: GoodPlanet Belgium bezorgt de inlogcode voor het lespakket via e-mail. Gelieve ons een geldig e-mailadres door te geven dat je regelmatig bekijkt.


Ik wens via email de algemene nieuwsbrief van GoodPlanet Belgium te ontvangen en blijf zo op de hoogte van alle projecten van GoodPlanet Belgium **

Ik ga ermee akkoord dat onze contactgegevens worden gedeeld met alle projectpartners.


** Krachtens artikel 9 van de wet van 8 december 1992 betreffende de bescherming van het privéleven, informeren wij u dat uw gegevens opgenomen worden in een computerbestand. GoodPlanet Belgium is de exclusieve eigenaar van dit bestand. Dit betekent dat deze informatie nooit aan derden zal worden doorgespeeld. U kunt deze informatie op ieder moment inkijken en indien nodig veranderen of annuleren.
WelkomTante Netje is een nette dame. En ze houdt van de natuur. Ze houdt van alles wat leeft. Een nette dame zijnde, houdt ze ook van een proper huis. Maar Tante Netje vindt het nog belangrijker dat haar propere en gezonde manier van leven niet ten koste gaat van een propere en gezonde planeet. Daarom draagt Tante Netje zorg voor het water, de lucht, de natuur,…

Met dit educatief lespakket voor de kleuterschool willen we aantonen dat milieuzorg, gezondheidsbeleid en netheid hand in hand samen gaan. Een gezond milieu draagt immers bij tot een gezonde leefomgeving en tot een GoodPlanet.

Meer weten over het project en over die lieve en zorgzame Tante Netje? Bekijk het filmpje van de allereerste Tante Netje Clean-up day in SBS De Hoeksteen in Beringen.Registreer je hier en krijg gratis toegang tot het digitale lessenpakket.

Het lespakketHet lespakket 'Tante Netje draagt zorg voor de natuur' is de overkoepelende naam voor een aandachtspunt van een week. Tante Netje draagt op de verschillende dagen van de week zorg voor verschillende aspecten van netheid, schoonmaken en ons milieu.
Zo draagt Tante Netje op dinsdag zorg voor het water, op woensdag voor de lucht en op donderdag voor de natuur. Op vrijdag gaan we samen aan de slag en gaan we voor 'natuurlijk schoon met Tante Netje'. Op maandag aan het begin van de week maken de kleuters kennis met de sympathieke tante en haar motieven tijdens het dagthema 'Wie is Tante Netje?'.

Na correcte en volledige registratie ontvang je gratis toegang tot het digitale lessenpakket.
Je inlogcode is het door jou opgegeven e-mailadres. Hiermee heb je dan onbeperkt toegang tot alle Tante Netje-content. Het lespakket bestaat uit:
  • Een weekoverzicht (met suggesties voor themahoeken)
  • Uitgewerkte lesjes per dagthema
  • Mooie illustraties van Tante Netje: één per dagthema
  • Een kleurplaat
  • Enkele werkblaadjes
  • Achtergrondinformatie voor de leerkracht
  • Een brief voor de ouders
  • Nieuw: het enige echte Tante Netje Lied: Aarde naar de Maan , van 'The Me in You' featuring Tante Netje
De wedstrijd En de winnaar is… GoodPlanet en Ecover organiseerden een wedstrijd voor de lancering van het educatief pakket Tante Netje draagt zorg voor de natuur. De deelnemende klassen maakten kans op een bezoek van Tante Netje en haar Feel Good Cleaning Team. Heel wat kleuterleerkrachten zagen het wel zitten om samen met de kleuters hun klasje blinkend netjes en gezond te maken. Dat resulteerde in een heleboel knappe fotoverhalen. Tante Netje keek, wikte en woog en koos voor deze top 3.

Proficiat!

Winnaar van '1 dag Tante Netje en haar Feel Good Cleaning Team in de klas':

2e en 3e plaats en winnaars van een Ecover Pretpakket:
  • Het Kiezeltje, Kapelle- op-den-Bos. Kleuterklas van juf Diane Muyldermans
  • GO De Notelaar, Boutersem. Kleuterklas van juf Ilse Ix
ContactEen vraag over Tante Netjes lespakket?
Contacteer ons gerust.

tantenetje [at] goodplanet [dot] be

Kelly De Leuze

02/893 08 20
0473/ 52 34 44
k [dot] deleuze [at] goodplanet [dot] be

GoodPlanet Belgium
Edinburgstraat 26
1050 Brussel

GoodPlanet werkte dit project uit in samenwerking met Ecover, producent van ecologisch verantwoorde huishoud- en verzorgingsproducten. GoodPlanet wil mensen leren duurzaam leven. Ecover wil een gezonde en duurzame levensstijl makkelijk maken.
Inloggen
Klik hier om naar het lespakket
te gaan ›
Nog niet geregistreerd? Doe het dan onmiddellijk en je ontvangt je persoonlijke toegangscode voor de wereld van Tante Netje.

Waarom?
Omdat Tante Netje een uniek digitaal lespakket is om te werken aan milieuzorg en netheid in de kleuterklas.
Lees hier meer over het lespakket ›