Bijen voor mens en natuur

Zijn insecten nuttig? Een vraag die je vaak hoort, hoewel niemand nog twijfelt aan het nut van bijen. In Europa is 84% van de landbouwgewassen afhankelijk van bestuivers. Zonder bijen dus geen diversiteit op ons bord of in de natuur. Om hun essentiële rol te benadrukken, geeft GoodPlanet bestuivers en meer bepaald bijen de hoofdrol in deze expo.

Welke bijensoorten komen in België voor? Waarom zijn ze zo belangrijk voor de mens en de biodiversiteit? Hoe komt het dat ze vandaag de dag moeilijk overleven? En vooral: wat kan jij doen om de bijen te helpen? Je ontdekt het allemaal tijdens een bezoek aan de foto-expo in openlucht.

Goed om weten: de info op de fotopanelen is drietalig (Nederlands, Frans en Engels) en de expo kan gratis bezocht worden.

Waar?

  • Van 3 oktober tot 2 november in het natuurreservaat van het Rood Klooster in Oudergem

  • Gratis interactieve rondleiding voor klassen: volzet!
  • Bereikbaarheid met openbaar vervoer: MIVB: metro 5 (halte Hermann-Debroux), tram 94 (halte Hermann-Debroux), bus 72 (halte Roodklooster) en bus 41 (halte Hermann-Debroux) / TEC: bus E en C3 / De Lijn: bus 341, 343, 344, 345, 348 en 349 (halte RougeCloître/Roodklooster)
  • Infofiche Rood Klooster 

Meer weten? De expo op jouw locatie?

Contact: Charlotte Pattyn | +32 (0)474 98 09 51 | expo@goodplanet.be

Een initiatief van GoodPlanet Belgium en fotograaf Dieter Telemans, in samenwerking met Aculea-Natuurpunt, Natagora, het projet Sapoll (SAuvons nos POLLinisateurs) en met de steun van het Waals Gewest en Leefmilieu Brussel.