Yann Arthus-Bertrand bezoekt BELEXPO 

Op zaterdag 4 december bezocht fotograaf en filmmaker Yann Arthus-Bertrand BELEXPO. Dat is een interactieve tentoonstelling over het klimaat en de stad van morgen in Brussel. Hij volbracht er, net als een scoutsgroep net voor hem, negen speelse en positieve missies rond goed samenleven in de stad van de toekomst.

Yann Arthus-Bertrand bezoekt BELEXPO – foto 1foto 2foto 3

Yann Arthus-Bertrand heeft veel te doen deze herfst. Na de release van de film Legacy, publiceerde de fotograaf het boek ‘Maintenant! Agir ensemble pour la planète nous rend heureux’. Dit verhaal gaat over de verovering van de aarde door de mens en de ongelooflijke energie die hij heeft ontwikkeld om zich de natuurlijke hulpbronnen toe te eigenen. De uitbuiting van de aarde leidt tot grote ecologische crises, maar het boek onderstreept dat de menselijke soort onmiskenbare troeven in handen heeft om deze situatie te boven te komen: haar intelligentie en haar vermogen tot samenwerking.

 

Yann Arthus-Bertrand en BELEXPO: dezelfde proactieve aanpak

Collectieve intelligentie mobiliseren om ons milieu te beschermen, dat is ook wat BELEXPO elke dag doet. Dankzij een moderne infrastructuur en een team van gemotiveerde begeleiders informeert en stimuleert de tentoonstelling over het klimaat en de stad van morgen de mensen om zich in te zetten voor het behoud van onze planeet.

De permanente tentoonstelling, ontwikkeld door Leefmilieu Brussel en geleid door coaches van GoodPlanet Belgium is geschikt voor alle leeftijden. Uitgerust met een digitale armband en begeleid door een team van animatoren, voeren de bezoekers 9 missies uit om de levenskwaliteit in de stad te verbeteren en de koers van de klimaatverstoring te keren: fiets naar de stad van morgen, leg een moestuin aan, verbeter de huisvesting of kies voor een transitiepad. De laatste uitdaging is zich de stad van de toekomst voor te stellen en zich ertoe verbinden bepaalde concrete acties op school, thuis of met vrienden uit te voeren, en zo echte klimaathelden te worden. Het bezoek wordt afgesloten met een souvenirfoto en een gepersonaliseerd online verslag.

Kortom, net als het laatste boek van Yann Arthus-Bertrand is BELEXPO een unieke kans om het klimaat op een positieve manier aan te pakken, wat Yann Arthus-Bertrand zaterdag heeft kunnen benadrukken.

“BELEXPO is voor iedereen. Pedagogisch, speels – het zit echt heel goed in elkaar !’  – Yann Arthus-Bertrand.

De tentoonstelling bezoeken – praktisch

De tentoonstelling is voor iedereen die Klimaatheld wil worden.
De expo is elke dag open, behalve op feestdagen.
Je moet je bezoek reserveren via de website www.belexpo.brussels/nl/mijn-bezoek-reserveren

Meer info :
info@belexpo.brussels – 0485 20 25 00 –  www.belexpo.brussels/nl

 

Contact