< Young Reporters for the Environment

Ontdek de winnende projecten!

Op 20 maart werd de wedstrijd Young Reporters for the Environment afgesloten.

Jongeren lieten massaal hun stem horen voor het klimaat, biodiversiteit en tegen vervuiling. Met foto-verhalen, artikels (in het Nederlands, Frans of Engels), campagne-video’s, podcast en zelfs een heuse klimaat-rap! Er waren inzendingen van alle leeftijden – van 11 tot 25 jaar. 8 studenten konden in het kader van de wedstrijd gratis deelnemen aan de ‘Podcast Academy’ van De Standaard.

Proficiat aan alle deelnemers, en natuurlijk in het bijzonder de winnende projecten. De winnaars ontvingen een mooie prijs: zoals toegangstickets voor BELEXPO en de Climate Show in Brussel, Bongo-bonnen voor sportieve activiteiten, overnachtingen voor 2 of een groep in een Green Key accomodatie, prachtige reproducties van de natuurfoto’s van Yann Arthus-Bertrand en nog veel meer.

Hieronder een overzicht, met link naar de inzending. Ontdek en geniet!

Winnaars 2022

  • Journalistiek artikel
  • Foto Reportage of Milieucampagne – 1 foto
  • Fotoverhaal - 3 tot 5 foto’s
  • Video Reportage of Milieucampagne
  • Podcast
We ontvingen enkele verdienstelijke foto’s die helaas niet helemaal binnen de context van de wedstrijd vielen. De jury bedankt alle jongeren voor hun inzet, en kijkt uit naar de inzendingen voor de volgende editie.
  • 15 – 18 jaar: Eervolle vermelding: Fien Rigaumont en Mira Van Hove: Miljeugd


Vanaf september 2022 lanceren we de volgende editie van de wedstrijd, hou dus onze website in de gaten.
Neem ook een kijkje op FEE, daar vind je vanaf juli alle internationale inzendingen.


Met dank aan onze partners De Standaard en Radio NRJ voor hun waardevolle communicatie-ondersteuning.
En dank aan de jury die de projecten gewikt en gewogen heeft: Karel Verhoeven (hoofdredacteur De Standaard), Jean-Pascal van Ypersele (klimatoloog en professor UCLouvain), Khalid Boussouf (muzikaal en artistiek directeur Radio NRJ), Dieter Telemans (fotograaf), Adélaïde Charlier (activiste en coördinator Youth for Climat).

Young Reporters for the Environment is een initiatief van de Foundation for Environmental Education (FEE) en wordt in België gecoördineerd door GoodPlanet.
In samenwerking met


logo De Standaard

Foto bovenaan de pagina: © Getty Images