
Word vrijwilliger op Graspop
GoodPlanet & Graspop slaan de handen in elkaar voor een properder festival. Sluit je overdag aan bij ons vrijwilligersteam en geniet ’s avonds gratis van de optredens.
GoodPlanet & Graspop slaan de handen in elkaar voor een properder festival. Sluit je overdag aan bij ons vrijwilligersteam en geniet ’s avonds gratis van de optredens.
Teken voor de toekomst en steun zo het breedste klimaatinitiatief ooit in ons land.
Het project Energieke Dorpen brengt mensen uit Veurne en Diksmuide samen om na te denken over energie en zelf in actie te schieten. Een Tupperwareparty, maar toch net even anders.
Wij laten van ons horen. Omdat onze organisatie, onze projecten en niet in het minst onze medewerkers onterecht in een slecht daglicht geplaatst worden.
Deze internationale award erkent en beloont duurzaam beheerde en toegankelijke groene ruimtes die voldoen aan de behoeften van hun gebruikers.
GoodPlanet & WWF geven jouw stem een platform. Lanceer je idee en stem voor een levende planeet.
Een raadsel oplossen, een wetenschappelijk experiment uitproberen of een schattenjacht tot een goed einde brengen? We nemen je leerlingen doorheen vier educatieve activiteiten mee op mobiliteitsavontuur.
Een originele teambuilding waarbij duurzaam samenleven centraal staat? Je klanten betrekken bij duurzame keuzes van je onderneming? Goodplanet biedt jouw werknemers en klanten unieke ervaringen met een duurzame insteek.
Zes scholen wisselen ervaringen uit met een anderstalige school.
Dit project van Cera en GoodPlanet richt zich specifiek tot kwetsbare scholen. Opdat ook hun leerlingen de vruchten kunnen plukken van een uitdagende, leuke en groene speelplaats.
Steunpunt voor Natuur- en Milieueducatie (NME) voor het Nederlandstalig onderwijs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Europees uitwisselingsproject rond het beheer van stedelijke groene ruimten.
Composteren kan je leren. Nodig een educatief medewerker van GoodPlanet uit in de klas en stoom je leerlingen klaar om als echte compostmeesters afval om te toveren tot aarde.
Verrassend lekker, gezond voor jou en goed voor de planeet. Klaar in een handomdraai.
Gratis workshop voor scholen die het charter van DrinKraantjeswater ondertekenden.
Een checklist, een seizoenskalender en een draaiboek voor een buitengewone dag.
Vlieg het laatste uur van de voormiddag buiten. Ga samen met honderden scholen over heel België de uitdaging aan.
Spring zorgzaam om met water, ook verborgen water. Ga samen met honderden scholen over heel België de uitdaging aan.
Trek een dikke trui aan en zet de verwarming een graad lager. Ga samen met honderden scholen over heel België de uitdaging aan.
Een speeltijd, middagpauze of hele dag zonder afval? Ga samen met honderden scholen over heel België de uitdaging aan.
Workshop over het effect van plastic op onze leefomgeving. Gratis voor scholen in Limburg en Diest.
Gratis boeken en educatief materiaal ontlenen, zaden ruilen of tijdschriften lezen. In Mundo-b het Brussels huis voor duurzame ontwikkeling.
Je buitenruimte vergroenen, hoe pak je dat aan? En hoe kan je een natuurlijke buitenruimte educatief volop benutten? Schakel de expertise van GoodPlanet in.
Loop de 20 km door Brussel ten voordele van onze projecten.
In acht streefpunten naar een groene, gezellige en avontuurlijke speelplaats. Boek boordevol argumenten, beheertips en goede voorbeelden uit binnen- en buitenland.
Aardwarmte is hot. Bezoek de leercentrale geothermie en warmtenetten en ontdek deze duurzame energiebron samen met je leerlingen.
Workshops voor de klanten. Van tips voor een gezonde lunchbox tot trucjes om energie te besparen.
Lespakket rond klimaatverandering en actiemodel om de CO2-uitstoot van je klas te verminderen.
Internationale wedstrijd voor jonge journalisten. Deelnemen kan door een foto in te zenden voor 28 februari. Individueel of met je klas
Financiële, inhoudelijke en technische ondersteuning voor jongeren die waterprojecten in hun eigen regio willen uitvoeren.
Deze fototentoonstelling brengt zowel waterproblemen als oplossingen in beeld. Prachtige foto’s van Dieter Telemans vertellen verhalen van over de hele wereld. Ze inspireren de bezoeker om zelf een deel van de oplossing te worden.
3-in-1 zonnepanelenproject voor scholen: installatie, financiering en educatief traject. Waar wacht je nog op?
Kant-en-klare lesfiches voor verschillende vakken uit alle graden van de onderwijsvormen aso, tso, bso en kso.
In Sint-Joost-ten-Node startte GoodPlanet een netwerk van buurtcomposten. De tweetalige affiches en stickers kan je, net als het filmpje-zonder-woorden, ook voor jouw buurtcompost, op school of zelfs thuis gebruiken.
Kiezen we automatisch voor het meest duurzame alternatief? Of ligt de “juiste” keuze niet altijd voor de hand? Ga het debat aan in de klas.
Breng kostbare materialen opnieuw in omloop. Je school wordt beloond met ICT-materiaal.
Kunnen we evolueren naar een duurzame levenscyclus voor onze elektrische toestellen? Een workshop over grondstoffen, materialen, urban mining en circulaire economie.
Nodig een educatief medewerker uit in je klas voor een quiz, debat of rollenspel over afval en duurzaam consumeren.
Klauter mee op de afvalladder en ontdek wat er met ons afval gebeurt. Of beter nog: hoe we ervoor zorgen dat er minder afval is.
Plots staat er een prinses of prins uit Viesvuilland in de klas! Kunnen jouw kleuters helpen om het afval te sorteren? Samen zoeken we oplossingen voor minder afval op school.
Een koolstofarme samenleving tegen 2050. Hoe pakken jouw leerlingen deze uitdaging aan? Nodig een Klimaatcoach uit in je klas en ga aan de slag met de webtool ‘My 2050’.
Jongerenparticipatie bevorderen in je stad of gemeente.
Acties voor minder auto’s en gezondere lucht in de schoolomgeving.
Het Schoolvervoerplan zet jouw school en jouw leerlingen op weg naar een betere mobiliteit. Van diagnose tot actie en evaluatie.
Brusselse leerlingen van het eerste leerjaar leren zich veilig te voet verplaatsen in de stad.
Parkeerplekken bezetten, nepboetes uitdelen of een selfie met je buschauffeur? Ga elke week een nieuwe uitdaging aan met je klas of vriendengroep en win coole prijzen.
Breng de mobiliteitssistuatie rond jouw school in kaart. Pak gevaarlijke situaties aan en stippel het veiligste woon-schooltraject per vervoermiddel uit.
De allerjongste voetgangers zetten een hele voormiddag hun zintuigen op scherp tijdens een ontdekkingstocht in de schoolomgeving.
Goesting in gezonde voeding? Kinderen ruiken, voelen, proeven en koken met seizoensgroenten en -fruit van bij ons.
Hoe zorg je ervoor dat je leerlingen voldoende water drinken doorheen de schooldag? En waarom is dat zo belangrijk?
Jongeren uit België, Nederland en Frankrijk komen samen rond het thema water. Ze ontwikkelen hun eigen visie over specifieke thema’s en drukken zo hun stempel op het internationaal waterbeleid.
Een concrete case stimuleert jongeren om als maatschappelijk verantwoorde ondernemers op zoek te gaan naar de perfect match tussen economie en ecologie.
Dagtrip naar een zwemvijver? Weekend naar het strand? Aanmeren in een jachthaven? Kijk uit naar duurzame locaties met Blue Flag label.
Zoek je een hotel, vakantieverblijf of vergaderlocatie? Kijk uit naar duurzame locaties met Green Key label.
Wandelzoektocht met wedstrijd. Duurzame initiatieven en culturele plekjes in Hasselt ontdekken. Wanneer je wil, met wie je wil en op je eigen tempo.
Deze expo plaatst migratie in een historische context, geeft een overzicht van de verschillende oorzaken en schetst de kansen voor een duurzame samenleving.
Straffe en ontroerende getuigenissen nodigen uit om te werken rond diversiteit en samen-leven. In je eigen klas, groep of organisatie of via uitwisseling met een andere klas, groep of organisatie.
Wanneer kan je welk deel van welke plant plukken?
Moestuinieren op school met het groeipakket.
Jaarlijkse projectoproep voor financiële steun en coaching bij het concretiseren van jouw speelplaatsproject. Stappenplan om jouw speelplaats te pimpen.
Themaweek waarin Tante Netje kleuters leert hoe een proper en gezond huis hand in hand gaat met een propere en gezonde planeet.
Bijen, bestuivers en de helden die hen beschermen krijgen de hoofdrol in deze fototentoonstelling.
Senioren en kinderen tuinieren en spelen samen in een natuurlijke tuin die groeit en bloeit.
Trek met je klas het bos in en breng het bos de klas binnen.
In alle Vlaamse scholen een gezond en duurzaam voedingsbeleid tegen 2021. Zowel in de keuken als in de klas.
Kies voor lokale en seizoensgebonden groenten en fruit als tussendoortje. Ga samen met honderden scholen over heel België de uitdaging aan.
5 keer per (school)jaar dagen we iedereen uit om samen met een klein gebaar een wereld van verschil te maken. De actiedagen Eet lokaal, Zero Afval, Dikketruiendag, Iedereen waterdrager en Buitenlesdag.
Het educatief team van GoodPlanet geeft workshops rond alle duurzaamheidsthema’s. Van de kleuterschool tot de universiteit. Of voor een gemengde groep van leerkrachten, leerlingen, schoolpersoneel en ouders. Een eenmalige workshop of een traject op maat.