Votre recherche n’a donné aucun résultat

Essayez une autre combinaison de filtres.

15 MEI - 7 NOV 2021

Cera GoodWalk

Wandelzoektocht met wedstrijd. Duurzame initiatieven en culturele plekjes in Brussel, Sint-Gillis ontdekken. Wanneer je wil, met wie je wil en op je eigen tempo.

Onbeperkt Buiten XL

Een uitstap maken in de natuur moeten mogelijk zijn voor iedereen! Maar waar vinden mensen met een beperking of hun begeleiders hierover informatie? En hoe kunnen parken en groendomeinen over hun inclusief aanbod communiceren?

Olierecyclage – Interview met Kelly

Waarom loopt het gesmeerd als je olie recycleert? We vroegen Kelly De Leuze, de coördinator van het circulaire-economie-programma van GoodPlanet héél graag even de oren van het hoofd over het hele fijne nieuwe educatief pakket over olierecyclage dat deze maand wordt gelanceerd met Valorlub.

Aardwarmte – Interview met Marieke

Aardwarmte is hot. Marieke Tijskens is de coördinator en bezieler van de gloédnieuwe online leermodule Aardwarmte van GoodPlanet en VITO. We vroegen haar héél graag even de oren van het hoofd over de – al zeggen we het zelf – heel leerrijke modules die ze de laatste maanden van nul opbouwde.

PlantAardig (w)eten

Kiezen voor plantAardig betekent kiezen voor voeding die goed is voor onszelf én onze planeet. Ontdek het voedsel van de toekomst in een gratis workshop, voor Gentse scholen lager en secundair onderwijs.

GoodPlanet Coronaproof @school !

GoodPlanet is heel verheugd haar fijne educatieve activiteiten weer naar de schoolkinderen te kunnen brengen! Dit jaar gebeurt dit in bijzondere omstandigheden. Maar geen zorgen – onze coaches komen coronaproof naar jouw school. GoodPlanet is erkend als essentiële derde, die in de scholen is toegelaten in elk van de vier scenario’s.

Villa Pila @ school

Villa Pila @ school neemt je mee doorheen de wondere wereld van de batterij: van oorsprong tot recyclage. Hoe zien ze eruit, hoe werken ze en hoe kunnen ze een tweede leven krijgen als brilmontuur of fiets ?

Agile Mobility Challenge

In de Agile Mobility Challenge reis je speels door Brussel met je team met verschillende vervoersmodi. Ondertussen ga je spannende uitdagingen aan op vlak van verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit. Een geweldige gelegenheid om onze mooie hoofdstad vanuit een nieuwe invalshoek te bekijken!

Topten.be

Topten.be is dé referentie voor energie-efficiënte toestellen voor verwarming en koeling. Met de website én online zoekmachine Topten.be zet GoodPlanet mee zijn schouders onder het Europese project ‘Hacks’.

Corona en de kracht tot duurzaam leven

We beleven op dit moment een crisis die we nog nooit eerder hebben meegemaakt.  Mensen worden geconfronteerd met moeilijke veranderingen in hun persoonlijke en professionele leven, misschien zelfs met ziekte en dood. Dit alles heeft een ernstige impact op het welzijn van velen van ons…

Tiny Forest

Een klein stukje wilde natuur, midden in de stad. Een prettige plek voor dieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de natuur. Stadsmussen klein en groot ontmoeten elkaar op een groene en gezonde plek.

COVID19 – Engaged together

Het is even heel hard zoeken. Voor iedereen. Wij besloten om duurzame bezigheden te blijven delen. Maak gretig gebruik van de tips om jezelf, je naasten of je kroost te entertainen. Om je te informeren en dingen uit te proberen. Om elkaar te helpen. Maar doe vooral ook af en toe eens gewoon niets.

Energy parties

Het project Energieke Dorpen brengt mensen uit Veurne en Diksmuide samen om na te denken over energie en zelf in actie te schieten. Een Tupperwareparty, maar toch net even anders.

Green Flag Award

5 Belgische parken en groene ruimten krijgen internationale erkenning met Green Flag Award 2019. Deze award erkent en beloont duurzaam beheerde en toegankelijke groene ruimtes die voldoen aan de behoeften van hun gebruikers.

Water wereldwijd

Deze fototentoonstelling brengt zowel waterproblemen als oplossingen in beeld. Prachtige foto’s van Dieter Telemans vertellen verhalen van over de hele wereld. Ze inspireren de bezoeker om zelf een deel van de oplossing te worden.

Buurtcompost

In Sint-Joost-ten-Node startte GoodPlanet een netwerk van buurtcomposten. De tweetalige affiches en stickers kan je, net als het filmpje-zonder-woorden, ook voor jouw buurtcompost, op school of zelfs thuis gebruiken.

Human migration

Deze expo plaatst migratie in een historische context, geeft een overzicht van de verschillende oorzaken en schetst de kansen voor een duurzame samenleving.

Workshops

Het educatief team van GoodPlanet geeft workshops rond alle duurzaamheidsthema’s. Van de kleuterschool tot de universiteit. Of voor een gemengde groep van leerkrachten, leerlingen, schoolpersoneel en ouders. Een eenmalige workshop of een traject op maat.