Team GoodPlanet voor een properder festival

Elk jaar trekt een golf van duizenden festivalgangers over de festivalweide van Graspop Metal Meeting. Elk jaar blijven echter ook duizenden kilo’s afval achter op de weide en camping in Dessel.

Graspop Metal Meeting wil een milieubewust festival zijn. Daarom slaan zij de handen in elkaar met GoodPlanet om die afvalstroom in te dijken. Ook dit jaar verzorgt GoodPlanet de sensibiliseringsacties op het festivalterrein en op de campings.

  • Jouw taken als vrijwilliger?
  • Ben jij de ideale vrijwilliger voor ons festivalteam?
  • Wat bieden wij jou?

Tijdens jouw shift schakel je je festivalmodus uit en zet je je ‘sensibiliseringsmodus’ aan. Je deelt vuilniszakken uit op de camping en spoort kampeerders actief aan om hun afval in de juiste zak te droppen.

Ben jij de geknipte persoon om festivalgangers op hun verantwoordelijkheid aan te spreken? Zie je het écht helemaal zitten om twee of meer dagen te werken op een festival? Ideaal! Om de sfeer in de groep hoog te houden, geven we uitdrukkelijk de voorkeur aan mensen die twee of meer dagen kunnen meedraaien.

Alle vrijwilligers krijgen gratis toegang tot het festival, maaltijden en drankjes. Help je drie dagen of meer? Dan overnacht je gratis op de crewcamping. Gratis parking is ook mogelijk voor carpoolers (wij hebben een beperkt aantal plaatsen). We werken deze editie enkel op de campings van ongeveer 8 tot 15 uur, waardoor jullie nadien nog de ganse dag van het festival kunnen genieten!

We zoeken vrijwilligers om te werken vanaf vanaf woensdag 14 juni tot en met maandag 19 juni.  Indien je interesse hebt, gelieve je dan zo snel mogelijk aan te melden.

Iedereen die zich aanmeldt, moet ook een vrijwilligerscontract ondertekenen. Vervolgens worden alle vrijwilligers gescreend door de politie en definitief ingevoerd in het online crewregistratiesysteem. Mensen die dus nadien nog afhaken, brengen ons ernstig in de problemen. Wij kunnen immers geen nieuwe vrijwilligers aanmelden wanneer er mensen last minute wegvallen.

De inschrijvingen voor editie 2023 zijn afgesloten.