Team GoodPlanet voor een properder festival

Elk jaar trekt een golf van duizenden festivalgangers over de festivalweide van Graspop Metal Meeting. Elk jaar blijven echter ook duizenden kilo’s afval achter op de weide en camping in Dessel.

Graspop Metal Meeting wil een milieubewust festival zijn. Daarom slaan zij de handen in elkaar met GoodPlanet om die afvalstroom in te dijken. Voor het derde jaar op rij verzorgt GoodPlanet de sensibiliseringsacties op camping Boneyard. Dit jaar tekenen we ook present op camping Metal Town.

  • Jouw taken als vrijwilliger?
  • Ben jij de ideale vrijwilliger voor ons festivalteam?
  • Wat bieden wij jou?

Tijdens jouw shift schakel je je festivalmodus uit en zet je je ‘sensibiliseringsmodus’ aan. Je deelt vuilniszakken uit op de camping en spoort kampeerders actief aan om hun afval in de juiste zak te droppen. Of je ontvangt volle vuilniszakken aan de inzamelstand en beloont de kampeerders met een festivalgadget voor hun ingeleverde vuilniszak. Op camping Metal Town organiseren we ook een ontbijtactie.

Ben jij de geknipte persoon om festivalgangers op hun verantwoordelijkheid aan te spreken? Zie je het écht helemaal zitten om twee of meer dagen te werken op een festival? Ideaal! Om de sfeer in de groep hoog te houden, geven we uitdrukkelijk de voorkeur aan mensen die twee of meer dagen kunnen meedraaien.

Alle vrijwilligers krijgen gratis toegang tot het festival, maaltijden en drankjes. Help je drie dagen of meer? Dan overnacht je gratis op de crewcamping. Gratis parking is ook mogelijk voor carpoolers (wij hebben een beperkt aantal plaatsen).

We zoeken 25 vrijwilligers per dag, vanaf woensdag 17  juni tot en met maandag 22 juni.  Je kan je aanmelden tot 20 april.

Iedereen die zich aanmeldt, moet ook voor 20 april een vrijwilligerscontract ondertekenen. Vervolgens worden alle vrijwilligers gescreend door de politie en definitief ingevoerd in het online crewregistratiesysteem. Mensen die dus nadien nog afhaken, brengen ons ernstig in de problemen. Wij kunnen immers geen nieuwe vrijwilligers aanmelden wanneer er mensen last minute wegvallen.


Ik meld me aan als vrijwilliger