Verrassende spreads voor op de boterham

Een smos kaas & hesp? Zo passé. Deze spreads zijn verrassend lekker, gezond voor jou én goed voor de planeet. Ze vervangen klassiek broodbeleg en je maakt ze zelf klaar in een handomdraai. Oh ja, zeiden we al dat je er gegarandeerd complimenten mee scoort? De eenvoudige, plantaardige recepten zijn getest en goedgekeurd door duizenden kinderen en jongeren via tal van GoodPlanet-projecten.

 Klik hier om de 4 recepten makkelijk te printen.

De recepten werden samengesteld op basis van onze ervaring binnen deze projecten:

 • GoodFood@School 
  Samen met Vredeseilanden (Rikolto) en Fairtrade Belgium zetten we in op duurzame voeding op het menu van alle Vlaamse schoolkantines.
 • GoodPlanet Challenges – Eet lokaal
  Op de actiedag Eet lokaal van de campagne GoodPlanet Challenges gaan jaarlijks meer dan 300 scholen over heel België de uitdaging aan om te kiezen voor een lokaal tussendoortje.
 • GoodCook
  Via GoodCook-ateliers gaven we al duizenden kinderen en jongeren goesting om te proeven van gezonde en lokale groenten en fruit.
 • Zie ze groeien
  Dit moestuinproject plant we zaadjes voor groene, gezonde en gezellige scholen.

GoodFood

Duurzame voeding, van veld tot bord, is een belangrijk thema voor GoodPlanet. We zijn ervan overtuigd dat de groeiende wereldbevolking op een duurzame en biologische manier gevoed kan worden. Door minder vlees en vis te eten. Door te kiezen voor seizoensgebonden groenten en fruit rechtstreeks van het veld, ecologisch geteeld en eerlijk geprijsd. Door voedselverspilling tegen te gaan. Kortom, door te kiezen voor voedsel dat gezond is voor ons én goed is voor de planeet. En die goede keuzegewoonten ontwikkelen zich al op jonge leeftijd. Daarom leert GoodPlanet kinderen van jongs af aan bewust omgaan met voeding.