25/04/2022

Afgestudeerde Waterambassadeurs in overleg met Jetse schepen

Vandaag kregen vijftig Waterambassadeurs van het Jetse Sint-Pieterscollege hun diploma van drie jaar Waterklassen. Ze konden al hun opgedane kennis meteen gebruiken om hun ‘Schepen van Water’ Bernard Van Nuffel vragen te stellen en aanbevelingen doen over het lokale waterbeleid. Kan het regenwater van de gemeente misschien hergebruikt worden door de brandweer?
Lees verder

12/04/2022

Voor BELEXPO, de interactieve tentoonstelling over het klimaat en de steden van morgen, zoeken we een tweetalige projectmedewerker/operationeel manager.

Je taken omvatten:

  • begeleiding van kinderen, jongeren en gezinnen doorheen de tentoonstelling
  • beheer van de dagelijkse planning
  • als contactpersoon beantwoord je alle operationele vragen
  • je zorgt voor een vlotte communicatie met bezoekers en coaches

Vervolledig ons team!

Op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging? GoodPlanet heeft momenteel verschillende openstaande vacatures.
Bekijk alle vacatures

22/03/2022

Wereldwaterdag@school:
Red het bos, red het water! Duizenden leerlingen gaan de uitdaging aan.

Vandaag, op Wereldwaterdag, staat de schooldag voor ruim 4.500 leerlingen in het teken van water en bos. Want zonder bomen, geen water! 33 Vlaamse scholen gaan daarom de uitdaging aan om bomen en water te beschermen, zowel hier als in het Amazonewoud. Want ook door onze consumptie van onder meer chocolade, vlees en palmolie staan onze bossen en watervoorraden onder druk.
Wereldwaterdag@school is een initiatief van Join For Water, GoodPlanet en BOS+
Meer weten

17/03/2022

Word jij onze nieuwe Communication Manager?

Zorg jij er mee voor dat iedere man of vrouw in de straat al van GoodPlanet heeft gehoord? Zet jij je graag in voor zinvolle projecten die bijdragen aan een betere toekomst voor mens en planeet?
Wij kunnen jouw expertise rond communicatie en ervaring in marketing goed gebruiken om onze externe communicatie in goede banen te leiden.
Bekijk hier de vacature

31/02/2022

Duurzaamheidslabel Green Key in de lift

Vandaag reikten GoodPlanet en Toerisme Vlaanderen opnieuw een flink aantal – dertien, om precies te zijn – nieuwe locaties een Green Key of Groene Sleutel uit. Green Key is een internationaal duurzaamheidslabel voor logies, evenementenlocaties, attracties en restaurants.
Consumenten gaan expliciet op zoek naar ‘groene adresjes’: volgens Booking.com wil 76% van de reizigers zeker zijn dat hun verblijfplek ook bewezen duurzaam is. Steden en gemeenten – zoals de Stad Gent en de Provincie Antwerpen, zetten duidelijk hun schouders van het duurzame toerisme door inspanningen ook financieel te steunen. Dit alles vertaalt zich in een stevige groei. In totaal zijn er nu 139 Green Key houders in Vlaanderen.
Lees hier het volledige persbericht

21/12/2021

Proximus steunt GoodPlanet met haar campagne: ‘Samen verlichten we het eindejaar’.
Bedankt aan Proximus voor haar steun aan onze ambities voor een gezonde planeet! Samen hebben we het Don’t Miss the Call-project voor scholen gelanceerd. Zo werden sinds 2013 meer dan 180.000 oude gsm’s ingezameld voor recyclage en werden meer dan 3.000 gerecycleerde computers gegeven aan kinderen die het nodig hebben. Daar kunnen we in 2021 mee voort dankzij Proximus!
Meer info op hun website.

16/12/2021

Buitenspeelbendes één van 200 goede doelen Warmste Week

De Buitenspeelbende van GoodPlanet werd geselecteerd als één van de 200 projecten van De Warmste Week! ‘De Buitenspeelbende’ is  een actieve club van stoere kinderen met en zonder beperking, waar iedereen welkom is.  StuBru kwam al langs en maakte er dit fijn verslag van.
Help je ons een handje mee? Doe dan zeker een gift aan de Warmste Week voor de eerste Samenspeelbendes in 2022? Bedankt! #dww21

Ook in andere projecten zorgen we voor meer natuur en weldadige natuurmomenten voor kinderen en jongeren – zoals onze Tiny Forests, Nestelbossen of Zie Ze Groeien– moestuinpakketten voor scholen! Je kan dus uiteraard ook rechtstreeks aan GoodPlanet doneren. Elk bedrag is welkom, klein of groot, en je kan makkelijk hier online doneren.  Vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest. Bedankt!

4/12/2021

Yann Arthus-Bertrand bezoekt BELEXPO

Op zaterdag 4 december bezocht fotograaf en filmmaker Yann Arthus-Bertrand BELEXPO. Dat is een interactieve tentoonstelling over het klimaat en de stad van morgen in Brussel. Hij volbracht er, net als een scoutsgroep net voor hem, negen speelse en positieve missies rond goed samenleven in de stad van de toekomst.
Lees hier het volledige persbericht

10/11/2021

Green Flag Awards 2021 uitgereikt

Vandaag werden in het Vrijbroekpark in Mechelen de jaarlijkse Green Flag Awards uitgereikt aan acht parken en groendomeinen. Green Flag is een internationaal label voor wereldwijd maar liefst 2300 duurzaam beheerde parken, in België beheerd door GoodPlanet Het Provinciaal Groendomein Prinsenpark in Retie en Vrijbroekpark in Mechelen zijn de nieuwkomers voor 2021. De andere Groene Vlag-parken zijn het Vrieselhof in Ranst, de Kesselse Heide in Nijlen, het Provinciaal Groendomein Rivierenhof in Deurne, De Averegten in Heist-op-den-Berg, het Prinsenpark in Retie – allen in beheer van provincie Antwerpen. Daarnaast is er ook het Park Vordenstein in Schoten in beheer van het Agentschap voor Natuur en Bos en tenslotte nog het Nachtegalenpark in Antwerpen in beheer van District Antwerpen.
Lees meer

25/10/2021

Scan for GoodPlanet

GoodPlanet heeft ongeveer 100 projecten lopen en moet voor elk project op zoek gaan naar de nodige financiële middelen. Daarnaast hebben we ook nood aan middelen waarover we vrij kunnen beschikken: om creatief te blijven en te innoveren, om pionierswerk te doen en belangrijke topics aan te kaarten bij overheden en bedrijven.

Vele kleintjes maken één groot.
“Je ziet tegenwoordig wel vaker dat mensen kleiner gaan doneren”, zegt dir. Jo Van Cauwenberge. “Denk maar aan de sms-actie voor baby Pia, die op enkele dagen tijd 1,9 miljoen euro in het laatje bracht. Crowdfunding is daar ook een voorbeeld van. Zo hebben wij onlangs in Vorst  een ‘Tiny Forest’ kunnen aanleggen (een klein stadsbos) dankzij de bijdragen van honderden buurtbewoners en andere sympatisanten. Je ziet, voor ons als vzw maken microdonaties wel degelijk het verschil.”
Met een microdonatie via Payconiq by Bancontact, kan ook jij het verschil maken.
Scan for Change >


14/10/2021

500 scholen Eten vandaag lokaal voor de planeet

Vandaag, aan de vooravond van Wereldvoedseldag, zetten meer dan 110.000 leraren en leerlingen in 500 scholen lokaal en seizoensgebonden voedsel op de lunch- en pauzetafel. Door eenvoudig een seizoensfruit als tussendoortje te eten of te koken met lokaal geteelde seizoensgroenten laten de deelnemers zien hoe makkelijk planeetvriendelijker eten is.
Lees hier het volledige persbericht


28/9/2021

Word jij onze nieuwe collega?

GoodPlanet heeft momenteel enkele vacatures open staan. We zoeken Duurzaamheidscoaches, een Project manager Mobiliteit en een Pedagoog. Misschien iets voor jou?
Bekijk hier ons job-aanbod

1/9/2021

17 september: start Expo Human Migration in Deinze

GoodPlanet-bestuurder Hervé Claeys zette in Deinze, samen met het Davidsfonds,  de boeiende en relevante expo ‘Human Migration’ op poten. Deze expo belicht het thema van migratie, met lezingen, kunstwerken, een filmvoorstelling, een wedstrijd… De moeite om naar Deinze af te zakken vanaf 17 september! 
Meer info over de expo

26/07/2021

Gezocht: duurzaam mobiliteits-speelgoed

Raïssa, duurzaamheidscoach bij GoodPlanet, is volop bezig met materiaal klaar te maken voor onze populaire workshop ‘De eerste stapjes in onze wijk‘. In deze workshop leren kleuters op een speelse en veilige manier de principes van je actief voortbewegen in de wijk kennen. Daarvoor gebruiken ze speelgoed autootjes, fietsjes, mensjes… En wat hebben we blijkbaar altijd te weinig en is moeilijk vindbaar? Fietsjes, skateboards, stepjes… de duurzame vervoersmiddelen dus! Want, zegt Raïssa, in de speelgoedwinkel staat de auto nog altijd centraal.
Heb jij nog miniatuur fietsen, figuurtjes, steps, skateboards… die je kan missen? Of heb jij dé tip over waar we deze in grote getale kunnen vinden?
Lees verder

24/07/2021

3 ‘ontmoetingsbubbels’ zien het licht in Brussel

GoodPlanet gaat voor méér ruimte voor verbinding, ontmoeting en ontspanning. We installeren daarvoor deze zomer drie terrassen in Schaarbeek (Wijnheuvelenstraat), Sint-Jans-Molenbeek (Vandenboogaerdestraat) en Etterbeek (Veldstraat) waar we zowel ruimte geven aan initiatieven uit de buurt, als activiteiten aanbieden op maat van de buurt.
Lees verder

22/07/2021

Word jij onze nieuwe Project manager Mobiliteit?

Om verschillende projecten binnen het Programma mobiliteit in goede banen te leiden, zoekt GoodPlanet een Project manager.
Bekijk hier de vacature

11/07/2021

300 Big Jumps voor meer proper en toegankelijk zwemwater in onze waterlopen

Big Jump 2021 - ©Dieter Telemans - GoodPlanet BelgiumOp zondag 11 juli om klokslag 15 uur sprongen bijna 300 ‘Big Jumpers’ in België, samen met duizenden burgers over heel Europa, in lokale rivieren om aandacht te vragen voor meer proper en toegankelijk zwemwater in onze rivieren. De meeste springers – meer dan de helft – verzamelden in Gent, waar ondanks de hoge e-coli-waarden toch goed 150 mensen een sprong waagden in de Schelde-Leie-arm. In Huy, Machelen en Oudenburg kwamen telkens een vijftigtal mensen springen. In Antwerpen kreeg de organisatie geen toestemming wegens een te hoge concentratie aan e-coli, maar daar werd om het signaal voor meer proper water kracht bij te zetten gegaan voor een ‘No Jump’.
Lees hier het volledige persbericht

Bekijk hier de foto’s van huisfotograaf Dieter Telemans van de Big Jump@Gent.

17/06/2021

Word jij onze nieuwe Pedagoog?

Om het GoodPlanet team te ondersteunen op pedagogisch vlak en educatief materiaal uit te werken rond verschillende duurzaamheidsthema’s zoekt GoodPlanet een onderwijspedagoog.
Kom je ons team versterken?
Bekijk hier de vacature

21/05/2021

Afgestudeerde Waterambassadeurs in overleg met Jetse schepen

Vandaag kregen vijftig ‘Waterambassadeurs’ van het Jetse Sint-Pieterscollege hun diploma van drie jaar Waterklassen. Ze konden al hun opgedane kennis meteen gebruiken om hun ‘Schepen van Water’ Bernard van Nuffel  vragen te stellen over het lokale waterbeleid. Zoals, kan het regenwater van de gemeente misschien hergebruikt worden door de brandweer? 
Lees hier het volledige persbericht

15/05/2021

39 Belgische stranden, jachthavens en zwemvijvers krijgen Blue Flag

Naar het strand met een rolstoel?
Mensen met een beperking gaan ook graag naar het strand. Maar veel stranden zijn hier niet op voorzien. Op een Blue Flag-locatie vinden mensen met een beperking verschillende faciliteiten, zoals een aangepaste strandrolstoel, een voorbehouden parkeerplaats, toegankelijke sanitaire voorzieningen, toegankelijke steigers en stranden.
Lees hier het volledige persbericht

21/01/2021

Green Key verwelkomt vijf nieuwe duurzame locaties

Green Key, het internationaal duurzaamheidslabel voor logies, vergaderlocaties, attracties en restaurants verwelkomt bij de jaarlijkse vernieuwing, in 2021 vijf nieuwe locaties: Leonardo Hotel en BluePoint in Antwerpen, B&B Woods & Wine in As, ’t Eenvoud in Knokke‐Heist en B&B De Vossenbarm in Snellegem. Dat brengt de teller op maar liefst 119 gekeurde duurzame adresjes in Vlaanderen.
Lees hier het volledige persbericht
Foto: B&B De Vossenbarn – © Jan D’Hondt