21/05/2021

Afgestudeerde Waterambassadeurs in overleg met Jetse schepen

Vandaag kregen vijftig ‘Waterambassadeurs’ van het Jetse Sint-Pieterscollege hun diploma van drie jaar Waterklassen. Ze konden al hun opgedane kennis meteen gebruiken om hun ‘Schepen van Water’ Bernard van Nuffel  vragen te stellen over het lokale waterbeleid. Zoals, kan het regenwater van de gemeente misschien hergebruikt worden door de brandweer? 
Lees hier het volledige persbericht

15/05/2021

39 Belgische stranden, jachthavens en zwemvijvers krijgen Blue Flag

Naar het strand met een rolstoel?
Mensen met een beperking gaan ook graag naar het strand. Maar veel stranden zijn hier niet op voorzien. Op een Blue Flag-locatie vinden mensen met een beperking verschillende faciliteiten, zoals een aangepaste strandrolstoel, een voorbehouden parkeerplaats, toegankelijke sanitaire voorzieningen, toegankelijke steigers en stranden.
Lees hier het volledige persbericht

21/01/2021

Green Key verwelkomt vijf nieuwe duurzame locaties

Green Key, het internationaal duurzaamheidslabel voor logies, vergaderlocaties, attracties en restaurants verwelkomt bij de jaarlijkse vernieuwing, in 2021 vijf nieuwe locaties: Leonardo Hotel en BluePoint in Antwerpen, B&B Woods & Wine in As, ’t Eenvoud in Knokke‐Heist en B&B De Vossenbarm in Snellegem. Dat brengt de teller op maar liefst 119 gekeurde duurzame adresjes in Vlaanderen.
Lees hier het volledige persbericht
Foto: B&B De Vossenbarn – © Jan D’Hondt