Een schat aan educatief materiaal, boeken, tijdschriften en spelen rond duurzame ontwikkeling

De Mundo-bib is een documentatiecentrum voor duurzame ontwikkeling in Brussel. An, Marian en Hassan zijn er vrijwilliger. Ze kiezen voor jou de interessantste boeken, beste educatieve materialen en de leukste spelen uit. Wist je trouwens dat je in de Zadenbib ook zaden kan ruilen? Kom eens langs en verdiep je ongestoord in ons uitgebreid aanbod tijdschriften.

  • Ik ben leerkracht of jeugdwerker
  • Ik zoek boeken over duurzaamheidsthema's
  • Ik wil zaden ruilen
Op zoek naar inspiratie voor een les of activiteit rond klimaatverandering? Je verdiepen in het thema speelnatuur? Een traject rond duurzame voeding verrijken met een spel? Er samen met de kinderen op uit trekken met een koffer voor wateronderzoek of een bos-tas? Leuke regenactiviteiten ontdekken? In de Mundo-bib vind je educatief materiaal voor alle leeftijden. Ben je jeugdwerker in Brussel, heb je een boek of spel nodig, maar even geen budget hiervoor? Bezorg ons jouw tip voor de Mundo-bib. Wij bekijken of we het kunnen aankopen. Jij leent het vervolgens gratis uit.
Hoe maken we van onze steden terug een aangename leefomgeving? Wie voedt de wereld nu echt? Hoe kan een alternatieve economie eruit zien? Kunnen fietsers een stad veranderen? Hoe bannen we fossiele brandstoffen? In de Mundo-bib vind je een recent aanbod boeken die dieper ingaan op duurzaamheidskwesties. Boeken en naslagwerken die je niet zomaar overal vindt. 
 Onze Zadenbib heeft zaden van geneeskrachtige planten, culinaire planten, groenten en wilde bloemen. Je mag 3 pakjes ontlenen om te zaaien in je tuin of op je terras. We zouden het fijn vinden als je ons binnen het jaar de geoogste zaden terugbrengt. Bekijk welke zaden we momenteel in voorraad hebben.
Duik in de catalogus

De Mundo-bib bevindt zich net als GoodPlanet Belgium in Mundo-b, het Brussels huis voor duurzame ontwikkeling, met ecologische tuin en cafetaria.

Adres: Edinburgstraat 26, 1050 Brussel (tussen metrohaltes Troon en Naamsepoort) Zo kan je Mundo-B vlot bereiken.
Contact: An Stijfhals – 02 893 08 35 – bib@mundo-b.org
Openingsuren: elke werkdag van 10u tot 13u en van 14u tot 17u.

Goed om te weten:
Van maandag tot woensdag zijn vrijwilligers An en Marian aanwezig om je te helpen vinden wat je zoekt. Moeilijk om groter materiaal te vervoeren? Schakel onze vrienden van Dioxyde de Gambettes in om educatieve koffers met de fiets tot bij jou te brengen (enkel in Brussel).