Goed op weg in het Brussels openbaar vervoer

Weten je leerlingen wat ‘duurzame mobiliteit’ betekent? Hoe goed kennen en gebruiken ze het Brussels openbaar vervoer? Samen met de MIVB bieden we twee workshops aan: MobX Adventure voor de derde graad lager onderwijs en MobXperience voor het secundair onderwijs.

MobX Adventure

De campagne MobX Adventure begint aan een nieuwe editie 2021!

Via verschillende activiteiten (raadsels, wetenschappelijke experimenten, uitdagingen, …) worden jouw leerlingen uitgedaagd na te denken over verschillende thema’s, zoals duurzame en verantwoorde mobiliteit in de stad of veiligheid en hoffelijkheid in het openbaar vervoer in Brussel.

Deze workshops zijn volledig gratis en staan open voor klassen van het 5de en 6de leerjaar. De reeks bestaat uit 2 animaties in de klas en doorlopende opdrachten via een webtool. Ze kunnen worden ingepland in het voorjaar van 2021 (elke animatie duurt ongeveer 2 x 50 minuten).

Schrijf je klas in

Inschrijven kan tot 22 januari 2021.

Contactpersoon: Kim Theys | Project manager | +32 (0)473 13 21 91 | k.theys@goodplanet.be

MobXperience

60:00, 59:59, 59:58, 59:57, … De deuren van de bus sluiten zich achter de leerlingen en de klok begint terug te tellen: de workshop MobXperience begint.

Tijdens deze interactieve workshop van een hele dag zitten je leerlingen niet stil. Op het programma: ontsnappen uit een escape room, een kortfilm maken,…
De workshop is gratis voor leerlingen van het secundair onderwijs in Brussel.

Enkele sfeerbeelden van de workshop MobXperience.

Meer weten? Hier vind je meer informatie.

Omdat er omwille van de covid-19-pandemie in het secundair onderwijs geen uitstappen kunnen doorgaan, zal deze workshop dit schooljaar (2020-2021) helaas niet worden georganiseerd.

Contactpersoon: Kim Theys | Project manager | +32 (0)473 13 21 91 | k.theys@goodplanet.be

In samenwerking met de MIVB.