Ken je de Klimaatket nog? Deze sympathieke held uit de toekomst bezocht in 2018 verschillende lagere scholen in Vilvoorde om kinderen te sensibiliseren rond klimaatverandering en samen na te denken over een klimaatvriendelijke stad. Dit schooljaar gaan we nog een stapje verder …

Op initiatief van het stadsbestuur geeft GoodPlanet dit schooljaar aan alle Vilvoordse klassen uit de derde graad lager onderwijs de kans om gratis deel te nemen aan een heus klimaattraject! Klassen kunnen zich inschrijven voor twee workshops van de Klimaatket, een kiosk die komt meten hoe de leerlingen naar school komen en begeleiding om de duurzaamheid van de school te meten en te tonen op de lange termijn

 • Workshops Klimaatket
 • Aan de slag met klimaat op jullie school!
 • Klimaatket-school
Tijdens de workshops met de Klimaatket leren de kinderen meer over energie en de link met het klimaat. Vervolgens gaan ze samen aan de slag om te kijken wat ze op school en in hun eigen stad kunnen verbeteren. Op het slotevenement krijgen de kinderen de kans om hun plannen en ideeën voor hun toekomst voor te leggen aan Tine Paredis, schepen voor duurzaamheid in Vilvoorde.
Ga meteen aan de slag met klimaat op jullie school dankzij de kiosk duurzame mobiliteit en de GoodSchool DigiTool.

 • Kiosk duurzame mobiliteit

  Mobiliteit is na energie het ander vlak waar op vlak van CO2-uitstoot enorme winsten vallen te boeken. Maar hoe zorg je ervoor dat minder kinderen met de auto naar school komen? Om te beginnen: Meten!

  Er wordt een mooie kiosk geleverd op de school, de kinderen drukken (met veel plezier!) iedere ochtend op de knop en een week later weten jullie hoe iedereen naar school komt, super toch? Eens dit geweten is kunnen er vanuit de school gerichte acties opgezet worden om dit zo duurzaam mogelijk te laten verlopen.

 • GoodSchool DigiTool

  Tijdens de workshops zal de KlimaatKet ook de GoodSchool DigiTool introduceren. Dit is een gratis online monitoringsplatform waar we jullie gaan begeleiden om jullie energie- en waterverbruik te meten. Want meten is weten en dan pas kan er iets verbeteren. De cijfers worden op een eenvoudige, ludieke en kindvriendelijke manier weergegeven in het platform: bvb. met het verbruik van hoeveel koelkasten komt het verbruik van elektriciteit van de school overeen?

Kiest jouw school ervoor om het hele traject te doorlopen? Dan worden jullie benoemd tot ‘Klimaatket-school 2021-2022’. Je ontvangt een mooi plakkaat van de schepen bij het slotevenement waar je mee kan pronken aan de ingang van jouw school.
Praktisch
 • Voor alle Vilvoordse klassen uit de derde graad lager onderwijs.
 • De concrete data van de workshops worden na inschrijving in overleg met de klasleerkracht vastgelegd.
 • Gratis!

Je klas van deze prachtige opportuniteit gebruik laten maken? Schrijf je snel in!

Schrijf je klas in

Bij vragen: contacteer Jorine via j.vermeer@goodplanet.be

 

In samenwerking met de stad Vilvoorde.