Wil je het met je leerlingen op een interactieve manier hebben over de verschillende klimaatuitdagingen? Kom dan naar BELEXPO.

Met een elektronische armband rond de pols, zullen je leerlingen verschillende opdrachten uitvoeren die de levenskwaliteit in de stad verbeteren en de klimaatverandering kunnen beperken: zachte, actieve mobiliteit uittesten, een moestuin aanleggen, de woning verbeteren, een specifiek beroep kiezen, kwalitatieve groene ruimtes ontdekken, etc. Ze worden ter plekke begeleid door coaches van GoodPlanet.

Alleen, in duo’s of in grotere groepen ontdekken je leerlingen de 10 thematische wijken. Ze kunnen vrij en in hun eigen tempo doorheen dit interactieve parcours bewegen en hebben daar ongeveer 1u30 tijd voor nodig.

Experimenteren, samenwerken, uitdagingen aangaan terwijl ze plezier maken: BELEXPO is een unieke kans in Brussel om het klimaat op een positieve manier aan te pakken.

Wat de leerkrachten erover zeggen:

YouTube video


Karen, leerkracht in het 6de leerjaar van het basisonderwijs in Knesselare :
“Tijdens de inleiding in het donker ondergedompeld worden, op verschillende beeldschermen spelen of vrij en in eigen tempo het parcours kunnen ontdekken, werkt heel goed om de aandacht van de leerlingen vast te houden. Ze vinden het leuk om zelf de klimaatoplossingen te kunnen testen. BELEXPO doet hen beseffen wat er verbeterd kan worden en wat ze voor het milieu kunnen doen.”


Laura, leerkracht in het 6de leerjaar van het basisonderwijs op Ecole Notre Dame de la Paix in Schaarbeek:
“Een bezoek aan BELEXPO is een goede gelegenheid om dingen te ondernemen die speelser zijn dan wat we in de klas doen of dan andere workshops waarbij ze minder betrokken zijn. Ze vinden het mega-leuk om met de elektronische armbanden te werken.”


Camille, leerkracht Frans als tweede taal in het tweedekansonderwijs in Sint-Gillis:
“De expo was de perfecte manier om ons hoofdstuk over de onvoltooid toekomende tijd af te sluiten. Daarin maakten de leerlingen door middel van beloftes voor de toekomst kennis met zaken zoals de klimaatverandering en -ontwrichting. Het bezoek gaf ons de gelegenheid om terug te komen op wat we in de les gezien hadden, maar dan op een meer interactieve manier, wat voor hen leuker is.”


Praktisch
  • Waar: BELEXPO > Brussel Leefmilieu, Havenlaan 86c, 1000 Brussel, vlakbij het kanaal
  • Voor wie: voornamelijk voor 10- tot 16-jarigen, adolescenten, naschoolse groepen, gezinnen, nieuwkomers, volwassenen (teambuidings, organisaties, ouderenverenigingen,…)
  • Wanneer: maandag-vrijdag 9u-16u30. Weekend 10u-18u. In de schoolvakanties: maandag-zondag 10u-18u
  • Prijs: 2€/kind – 4€/volwassene – gratis voor leerkrachten – 1,5 €/PBM, art. 27, Nieuwkomers – Bedrijven : op aanvraag – Gratis elke eerste zondag van de maand. Abonnement van 100€ / jaar voor de hele school waarmee je zo vaak komt als je wil.
  • Inschrijving:
    reservering verplicht via www.belexpo.brussels of 0485 20 25 00