Samen ontdekken hoe je energie kan besparen

Een energielabelkwartet, LED-tasting of investeringsquiz? Nodig je buren, vrienden, collega’s of familie uit voor een gezellige, informatieve avond rond energie.

Hoe zit je energiefactuur in elkaar? Hoe vind je de weg naar de juiste subsidies of premies? Welke mogelijkheden zijn er om je energiekosten te verlagen? Hoe breng je je eigen energieverbruik in kaart? Jij bepaalt zelf mee welke onderwerpen aan bod komen door vier van de negen keuzemodules te selecteren.

Dit project start in de Westhoek. Daar staat immers het oudste patrimonium van particuliere woningen. Energie-investeringen zullen daar dan ook een groot verschil kunnen maken. In eerste instantie doen enkel de dorpen uit de gemeenten Veurne en Diksmuide mee. Later kan dit project eventueel uitgebreid worden naar de hele provincie. Er is immers nog veel werk aan de winkel om de doelstellingen van het Akkoord van Parijs, Europa 2020 en het Burgemeestersconvenant te halen.

Zin in een energyparty? Nodig Charlotte van GoodPlanet uit voor een informatieve, maar ontspannende avond. Je kan je ook als individu zonder groep aanmelden. Wij bekijken dan bij welke groep je eventueel kan aansluiten.

Ik wil meer weten

Met dank aan: Provincie West-Vlaanderen, LEADER, stad Veurne, stad Diksmuide, Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen en BASbouwen